Actualitate

Gabriela Firea a răbufnit, după ce Ludovic Orban i-a criticat pe Alexandru Rafila și pe Adrian Streinu-Cercel că au venit la PSD: „Am simțit o ranchiună după mimica facială”

Publicat: 18 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea a răbufnit după ce Ludovic Orban i-a criticat pe Alexandru Rafila și pe Adrian Streinu-Cercel că au venit la PSD Am simțit o ranchiună după mimica facială
Gabriela Firea, senator PSD

Duminică seara, 18 octombrie, la Antena 3, Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD, a reacționat după ce premierul României a criticat decizia lui Alexandru Rafila și a lui Adrian Streinu-Cercel de a candida din partea PSD la alegerile perlamentare. Astfel, ea a răbufnit și a menționat că dacă cei doi ar fi ales să meargă în Partidul Național Liberal, Ludovic Orban ar fi privit situația cu alți ochi.

„Ar fi fost niste somitati ale lumii medicale si ar fi spus ca PNL se reformeaza, nu mai e un partid inchis, promoveaza oameni de valoare, nu doar pe criterii de cumetrii”, a spus Gabriela Firea. „Am simtit o ranchiuna dupa mimica faciala”, a adăugat ea.

Criticile aduse de Ludovic Orban

Ludovic Orban, premierul României, este în capul listei PNL la Camera Deputaților. Tot duminică seara, dar pe un alt post de televiziune, la B1Tv, premierul a afirmat că medicii Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel, candidați PSD la Camera Deputaților și Senat în București, și-au pierdut credibilitatea prin intrarea în politică.

„Cum sa te duci tu, Alexandru Rafila si Streinu-Cercel, care ai fost in frontul de lupta COVID, sa te duci sa candidezi la PSD care a torpilat sistematic de 7 luni de zile tot efortul specialistilor si autoritatilor pentru a limita cresterea numarului de cazui? Eu personal nu pot sa inteleg, este o decizie pentru care vor fi huliti, va spun sincer. Acum nu mai au niciun fel de credibilitate in opiniile pe care le exprima vizavi de pandemie”, a declarat Ludovic Orban.

„Mi se pare o greșeală gravă pentru ei”, a mai spus el. „Mi se pare un fel de abandon în lupta asta”, a adăugat Orban.

A fost anunțată oficial candidatura lui Alexandru Rafila la alegerile parlamentare din partea PSD

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, profesorul Alexandru Rafila, s-a înscris în Partidul Social Democrat. Acesta va candida la alegerile parlamentare din partea PSD. El va fi, cel mai probabil, cap de lista pentru candidatura la Camera Deputaților, în Capitală.

„Am spus ca partidul trebuie sa se deschida pentru specialistii recunoscuti national si international. Ii multumesc dlui profesor Rafila ca s-a alaturat echipei noastre”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă comună cu Alexandru Rafila, la sediul central PSD.

„A fost un pas dificil pentru mine, recunosc, dar am o carieră administrativă în spate și cred că pot să ajut această țară împreună cu alți colegi”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a adăugat că se va lupta cu pandemia prin inițierea unor proiecte legislative. Reprezentantul OMS a adăugat că va face doar ce îi dictează conștiința în viitorul Parlament în ceea ce privește zona sănătății: „Eu mai intai sunt medic si in al doilea rand voi fi membru al PSD”, a spus el. Rafila a precizat ca i-a spus acest lucru lui Ciolacu si ca liderul PSD a fost de acord.

Medicul Adrian Streinu Cercel, pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

Managerului Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, candidează din partea PSD la alegerile parlamentare, a anunțat, duminică, liderul social-democrat Marcel Ciolacu. Streinu-Cercel va candida în București.

„Deciziile Guvernului se iau in functie de sondaje. Prioritatea Guvernului sunt alegerile, nu sanatatea romanilor. Doresc sa ii multumesc azi dlui Streinu-Cercel pentru ca a raspuns la invitatia mea si a dnei Gabriela Firea de a se alatura noilor specialisti care vor face parte din viitorul Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

„Sistemul de sanatate trebuie modificat. De la Institut nu pot face asta, din Parlament da”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

 

Adauga un comentariu