National

Gabriela Firea, convinsă că PSD va câștiga alegerile: „Domnul Orban trebuie să accepte faptul că românii nu-l mai vor”

Publicat: 26 oct. 2020
Gabriela Firea vorbește la microfon
Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea

Gabriela Firea, fostul primar al Bucureștiului, se află pe locul 1 pe listele pentru Senat în Capitală. Astfel că, aceasta a declarat că Partidul Social Democrat va câștiga alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 6 decembrie 2020. În acest context, ea prezintă și patru nume, pentru propunerea de premier, care va fi înaintată președintelui României, Klaus Iohannis: Marcel Ciolacu, Vasile Dâncu, Sorin Grindeanu şi Cristian Socol.

Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, va părăsi biroul de primar al Bucureștiului, din momentul în care Nicușor Dan va depune jurământul. Cu toate acestea, Firea va rămâne o piesă importantă în PSD, pe scena politică. Ea va obține, cu certitudine, un post de senator în viitorul legislativ.

Gabriela Firea crede cu tărie că partidul din care face parte are 100% șanse de câștig la alegerile parlamentare din decembrie, deoarece  a obţinut cel mai bun scor politic la alegerile locale, chiar dacă nu a câștigat în multe orașe.

„Văd şi eu cu câtă nepăsare faţă de votul românilor vorbesc PNL şi USR despre viitorul premier.

Domnul Orban trebuie să accepte faptul că românii nu-l mai vor şi va trebui ori să îşi dea demisia înainte de alegeri, ceea ce nu va face pentru că nu va face un astfel de gest de onoare pentru că a condus pandemia dezastruos şi economia s-a prăbuşit, dar după aceste alegeri cu siguranţă că va fi un alt guvern şi un alt prim-ministru.”

Firea nu se include în variantele propuse pentru postul de premier

„În condiţiile în care ceea ce aflăm şi noi acum din sondarea opiniei publice PSD va fi partidul câştigător, este normal ca noi să facem propunerea de premier şi nu PNL sau USR.

Aţi observat nuanţa din declaraţia preşedintelui care a spus ca răspuns la întrebarea unui ziarist care sunt variantele de premier şi domnia sa a spus că prima opţiune este domnul Orban.

Ce înţelegem din acest răspuns? Este doar prima opţiune, dar nu şi ultima şi nu şi singura înseamnă că sunt şi alte opţiuni deschise”, a declarat Gabriela Firea, duminică seara, la România TV.

Totodată, Gabriela Firea a oferit şi câteva variante pentru postul de premier din partea PSD, în situația în care scenariul referitor la câştigarea alegerilor de către social democraţi va deveni realitate.

Printre numele amintite din interioriul partidului se regăsesc Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu sau Vasile Dîncu. Mai mult decât atât, și Cristian Socol apare pe această listă.

„Domnul Orban trebuie să ştie că românii nu îl mai vor şi ar trebui să-şi dea demisia până în alegeri, dar nu o va face, pentru cum a gestionat pandemia. Dar după alegeri, sigur nu va mai fi domnul Orban premier, pentru că, din sondajele pe care le facem şi noi, PSD va câştiga alegerile.”, a spus Gabriela Firea la România TV.

Comentarii
Adauga un comentariu