National

Gabriela Firea, critici dure la adresa ministrului Educației: „Iată încă o mostră de dispreţ şi incompetență marca Anisie – Pepsiglas”

Publicat: 28 oct. 2020
Gabriela Firea vorbește la microfon
„În loc să ne îngropăm în acte fără valoare, ar fi ideal să lucrăm pentru ca accesul la educație să fie asigurat pentru toți elevii din România”

În cadrul unei postări pe pagina de Facebook, Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei și recent, candidat PSD la alegerile parlamentare, o critică dur pe Monica Anisie, ministrul Educației, solicitându-i să vină cu măsuri mai clare, pentru ca toți elevii să se bucure de acces la educație.

„În lumea civilizată, s-au găsit soluţii adecvate pentru elevi şi profesori. La noi, guvernul perturbă şi constrânge educaţia. Iată încă o mostră de dispreţ şi incompetenta marca Anisie – Pepsiglas. Mai multe asociații ale elevilor cer Ministerului Educației să retragă noile declarații-angajament pentru elevi și părinți, considerându-le inutile.

În loc să ne îngropăm în acte fără valoare, ar fi ideal să lucrăm pentru ca accesul la educație să fie asigurat pentru toți elevii din România”, transmit asociaţiile de elevi!

#IncompetentaLaGuvernare

#PeManaCuiAIntratEducatia”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Ce spune Consiliul Naţional al Elevilor despre propunerile Monicăi Anisie

Consiliul Naţional al Elevilor declară că Ministerul Educaţiei şi Cercetării a impus două declaraţii pe proprie răspundere, pentru elevi şi părinţi, respectiv pentru cadre didactice. Într-un comunicat se arată că cele două declarații sunt redundante, deoarece prezintă aspecte care sunt extrase din lege și care sunt deja obligatorii pentru „actorii sistemului de învăţământ”.

“Astăzi, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat două declaraţii pe proprie răspundere, pentru elevi şi părinţi, respectiv pentru cadrele didactice. Declaraţia pentru elevi şi părinţi invocă două articole din Legea Educaţiei şi Ordinul 5.545/2020 al ministrului Educaţiei, precum şi Codul penal. Consiliul Naţional al Elevilor îşi exprimă indignarea faţă de priorităţile Ministerului Educaţiei şi Cercetării, în timp ce din ce în ce mai multe unităţi de învăţământ trec în scenariul roşu, fără a avea, însă, infrastructura necesară predării online. Considerăm că aceste declaraţii sunt redundante, întrucât aspectele menţionate în cuprinsul lor sunt extrase din lege, care e, inerent, obligatorie pentru toţi actorii sistemului de învăţământ”, se arată într-un comunicat al CNE.

Președintele CNE: „Ministerul Educaţiei şi Cercetării devine campion naţional la plimbat hârtii”

Reprezentanţii elevilor solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării eliminarea declaraţiilor şi monitorizarea îndeaproape, prin inspectoratele şcolare judeţene, a activităţii didactice online a profesorilor. Despre declarații, președintele Consiliului spune că sunt inutile, fiindcă aspectele legale menționate în acestea sunt deja obligatorii pentru actorii sistemului de învățământ.

“În timp ce situaţia epidemiologică se agravează de la o zi la alta, fapt care va conduce în mod cert spre tranziţia către educaţia online a multor unităţi de învăţământ, Ministerul Educaţiei şi Cercetării devine campion naţional la plimbat hârtii. Aceste declaraţii sunt complet inutile, întrucât aspectele legale menţionate în cadrul acestora sunt deja obligatorii pentru elevi, profesori şi părinţi. (…) Sunt curios câţi elevi care nu au acces la internet vor completa această declaraţie”, a spus Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Adauga un comentariu