National

Gabriela Firea: „Îmi doresc un nou Guvern cu oameni care să nu facă greşeli”

Publicat: 21 oct. 2020
Gabriela Firea vorbește la microfon
Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea

Gabriela Firea a fost prezentă la Biroul Electoral, unde a făcut declarații și a arătat lista candidaților PSD pentru Senat din Capitală. Pe aceasta se regăsește și prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”. Fostul primar al Capitalei are convingerea că noul Guvern va fi alcătuit din specialiști, care să nu facă greșeli.

Primul loc al listei de candidați PSD pentru Senat din Capitală este ocupat de Gabriela Firea, Adrian Streinu-Cercel fiind pe locul doi.

În ceea ce privește Camera Deputaților, ocupanții primelor două locuri sunt Alexandru Rafila și Daniel Tudorache.

Gabriela Firea speră că lucrurile se vor schimba în bine

Fostul edil al Capitalei susține că noul Guvern va face în așa fel încât să nu se mai distanțeze de Parlament și să lucreze împreună la bunăstarea cetățenilor, fie că ei se află în România sau în străinătate.

”Dorim să contribuim la schimbarea în bine a tot ceea se întâmplă în Parlament şi anume, niciodată dar niciodată, atât Parlamentul cât şi Guvernul, să nu se mai distanţeze, să nu se mai îndepărteze de ceea ce îşi doresc românii, oriunde ar locui aceştia.

Echipa noastră este una foarte bună, imbatabilă la nivel de calitate profesională. Îi vedeţi alături de mine, pe domnii profesori, domnul Streinu Cercel, Rafila, reprezentanţii Administraţiei Publice Locale, domnul Tudorache, domnul Mutu, domnul Popescu de asemenea (…) Sunt convinsă că vom propune în Parlament legi care să asigure românilor un trai mai bun. De fapt, acest lucru ni-l dorim.

Siguranţa unui trai mai bun pentru toţi românii, indiferent unde locuiesc, indiferent ce vârstă şi ce preocupare au (…) După formarea majorităţii parlamentare se va constitui un nou Guvern.”, a spus Gabriela Firea.

„Îmi doresc un nou Guvern, mai competent, mai capabil, cu oameni care să nu facă gafe!”

Gabriela Firea susține că noul Guvern va fi alcătuit din specialiști, care să nu mai întâmpine dificultăți în ceea ce privește deciziile în legătură cu țara. Aceasta menționează că țelul lor este să lucreze încă din prima zi de mandat pentru toți românii, oriunde s-ar afla.

„Îmi doresc un nou Guvern cu oameni care să nu facă greşeli, care să nu se poticnească la fiecare decizie pe care o iau, oameni care să fie prezenţi şi nu absenţi, oameni care să nu stea mai mult în concedii şi în libere şi pe la cumpărături, decât în instituţii, la discuţii directe cu specialiştii, pentru că România are foarte mulţi specialişti, dar aceştia din păcate nu au fost consultaţi de fiecare dată când s-au luat decizii majore.

Ţelul nostru este să lucrăm din prima zi de mandat, numai şi numai pentru oameni, pentru toţi românii, bineînţeles că vom avea şi câteva propuneri legislative care se vor referi la Capitala României, care din păcate a fost văduvită de resurse.”, a declarat Gabriela Firea.

Firea anunță că va prezenta un program cu proiectele de lege din prima perioadă de mandat, focalizat pe toate domeniile de activitate.

„Nu sunt deloc de acord cu faptul că trebuie să fim de acord cu austeritatea şi cu tăierile în toate domeniile de activitate, pentru că bani sunt!

Dacă nu sunt, atunci să ne spună Guvernul unde sunt fondurile împrumutate săptămânal, pe dobânzi foarte mari, pe dobânzi înalte, pentru că Guvernul nu are credibilitate pe pieţele finamciar internaţionale şi de aceea şi dobânzile sunt foarte mari (…) Vom avea în perioada următoare şi un program pe care îl vom prezenta cu proiectele de lege pe care dorim să le propunem în prima perioada de mandat, pe toate domeniile de activitate”, a declarat Gabriela Firea.

Adauga un comentariu