Eveniment-Social

Gală marca Opera Națională Română Iași, în aer liber, la Grădina Botanică „Anastasie Fătu”, pentru mezzosoprana Ruxandra Donose

Publicat: 11 sept. 2020
Gală marca Opera Națională Română Iași, în prim-plan fiind mezzosoprana Ruxandra Donose cu un concert în aer liber la Grădina Botanică
Mezzosoprana Ruxandra Donose, laureată printr-o Gală la Opera Națională Română Iași cu un concert în aer liber la Grădina Botanică "Anastasie Fătu"

Opera Națională Română Iași (ONRI) organizează un concert programat în aer liber la Grădina Botanică „Anastasie Fătu”. Este vorba despre Gala „Ruxandra Donose – 30 de ani de carieră internațională”, care se va derula duminică, 13 august 2020, de la ora 19:30. Mezzosoprana Ruxandra Donose a cântat cu mare succes pe scene celebre ale lumii, Covent Garden din Londra, Metropolitan Opera din New York ori Staatsoper din Viena sau la Theatre du Chatelet din Paris

Concert programat în aer liber la Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iași! Opera Națională Română (ONRI) va derula duminică, 13 august 2020, de la ora 19:30, Gala „Ruxandra Donose – 30 de ani de carieră internațională”. Începând din anii ’90, Ruxandra Donose a cântat cu mare succes pe scene celebre ale lumii, cum sunt „Covent Garden” din Londra, „Metropolitan Opera” din New York ori „Staatsoper din Viena”. În anul 2008 a fost distribuită în „Veronica”, rolul feminin principal al operei „The Fly”, de Howard Shore, în premiera mondială care a avut loc la „Theatre du Chatelet” din Paris.

„Gala Ruxandra Donose – 30 de ani de carieră internațională”, la Opera Națională Română din Iași

Astfel, duminică, 13 septembrie, la Amfiteatrul „Auditorium” din cadrul Grădinii Botanice „Anastasie Fătu”, Opera ieșeană va organiza „Gala Ruxandra Donose – 30 de ani de carieră internațională”. Evenimentul, sprijinit și de Asociația Culturală „Pro Contemporania” și „Jorom Accent”, cuprinde arii celebre de operă, care vor fi interpretate de celebra mezzosoprană și Orchestra Operei Naționale Române Iași, coordonată de maestrul Alessandro Cedrone. Cu un repertoriu care arată o mare deschidere stilistică, de la opere baroce la creații contemporane, Ruxandra Donose a interpretat roluri titulare în mai multe opere celebre, precum „Carmen” de Georges Bizet ori „La damnation de Faust”, de Hector Berlioz, în care a dat viață personajului „Marguerita”.

Celebra mezzosoprană Ruxandra Donose a fost preferata multor teatre de operă cunoscute din lume

Celebra artistă Ruxandra Donose a fost preferata multor teatre de operă cunoscute din lume pentru roluri de mezzosoprană sau de travesti, precum „Cherubino” din „Nunta lui Figaro”, „Sesto” din „La Clemenza di Tito” și „Idamante” din „Idomeneo”. Mezzosoprana Ruxandra Donose a oferit detalii legate de evenimentul de opere care-i este dedicat.

„Am pregătit un program divers cu arii de operă din diverse stiluri și epoci, însă am avut grijă ca selecția să fie una potrivită pentru un concert în aer liber. Voi cânta arii de la Vivaldi și Gluck, trecând prin Mozart, Rossini și Donizetti, până la Cilea, Saint-Saens și Bizet”, a punctat mezzosoprana Ruxandra Donose. În final, artista a reliefat că evenimentul are și un rol special, inclusiv terapeutic, pentru public în această perioadă grea.

„În măsura în care noi putem fi purtătorii unor mesaje de speranță sau poate niște terapeuți meniți să aline și să înfrumusețeze aceste zile angoasante și austere, trebuie, bineînțeles, ca artiști și personalități publice, să o facem. Elementul de bază al profesiei noastre este acela de a dărui, deci, poate că dăruind, ne îmbogățim la rândul nostru”, a conchis Ruxandra Donose.

Comentarii
  • …..de COVID, ”Driver Geo”!! Și apoi, doar nu crezi că toți sunt iubitorii unui astfel de gen de muzică! Dar la ultimul concert organizat tot în Grădina Botanică, spuneau că biletele s-au epuizat, deși am observat că nu erau mai mult de 50-60 persoane. Deci……..Probabil că asta doresc, locul din gradină fiind și el destul de limitat.

Adauga un comentariu