Cancan

Gardienii au crezut că glumește! Ce a cerut Gheorghe Dincă să-i fie adus în celula lui din Penitenciarul Jilava

Publicat: 23 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gardienii au crezut că glumește Ce a cerut Gheorghe Dincă să-i fie adus în celula lui din Penitenciarul Jilava

 

Gheorghe Dincă stă singur într-o celulă a Penitenciarului Jilava și, pe lângă faptul că s-a plâns gardienilor de atitudinea ostilă – la adresa sa – pe care o au alți deținuți ai închisorii, a formulat și o solicitare care i-a luat prin surprindere pe gardieni.

Surse din interiorul Penitenciarului Jilava au dezvăluit că bărbatul a devenit, brusc, pios și dorește să pășească pe calea credinței. A dorit să fie adusă în celulă o Biblie. Mai mult decât atât, a solicitat și un preot, pentru a se spovedi.

”Gheorghe Dincă vorbește despre Dumnezeu în închisoare și nu doar din când în când, ci întruna, semn că pare resemnat cu ce i se întâmplă și doar un ajutor divin îl poate salva. De altfel, a cerut și un preot, pentru a se confesa, mai mult are și o Biblie în celulă”, au povestit persoane din închisoarea de la marginea Bucureștiului, conform stirilekanald.ro.

”Popa este dușmanul numărul unu acum”

Avocatul Tonel Pop, cel care reprezintă familia Luizei Melencu, a dezvăluit într-o emisiune de la România TV, că Gheorghe Dincă a cerut să se spovedească în faţa unui preot, însă, a fost refuzat de anchetatorii care i-au făcut suspectului nenumărate concesii de când a fost încătușat.

“Un alt adevăr îl spui preotului decât anchetatorilor, şi s-a dat ordin pe unitate: «Opriţi preotul! Să nu aibă ăsta acces la vreun popă! S-a terminat cu noi! Dacă-şi dă ăsta drumul la popă, şi spune ăsta ce-o fi făcut, cum a făcut, ori ne mai face 20 de dosare, cu 20 de moarte răpite, p-astea nu le mai recunoaşte, mai spune pe unde-au plecat, ne-am nenorocit! Până nu terminăm ancheta, nici un popă! Păziţi-l de popă, să nu recunoască la vreun popă ce a făcut ăsta cu adevărat!». Am spus că e ordin pe unitate, dacă se apropie vreun popă de Dincă, e nenorocire. O zic într-o anumită ironie, dar vorbesc serios. Popa este duşmanul numărul unu acum. Ăştia mor de frica la popă. Că spune ăsta la popă ce-a făcut. Procurorii sunt timoraţi, sunt terminaţi, să nu se-apropie vreun popă de ăsta, pentru că el vrea neapărat un popă şi ăştia sunt terminaţi!”, a declarat Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, relatează România TV.

Adauga un comentariu