Cancan

Gheorghe Turda, neconsolat la mai bine de 10 ani de la moartea soției. Cine a fost Elisabeta Turda

Publicat: 19 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gheorghe Turda neconsolat la mai bine de 10 ani de la moartea soției. Cine a fost Elisabeta Turda
Elisabeta Turda a decedat în anul 2009

Gheorghe Turda și Elisabeta Turda au fost căsătoriți timp de 37 de ani. Cei doi au împreună două fiice, Anca Ioana și Elena Voichița Turda. Soția lui Gheorghe Turda s-a îmbolnăvit de leucemie în anul 1987 și a decedat în 2009. În tinerețe, Elisabeta Turda a fost balerină. După ce a rămas văduv, cântărețul de muzică populară nu s-a mai recăsătorit. În trecut, a avut relații cu mai multe femei, printre care și interpreta de muzică populară Nicoleta Voicu. Relația lor s-a terminat cu scandal.

Gheorghe Turda este un cunoscut interpret de muzică populară. În prezent are 73 de ani și s-a născut în 6 martie 1948. De-a lungul carierei, a colaborat cu ansambluri folclorice cunoscute, ca Doina Carpaților. La televizor, este mereu cu zâmbetul pe buze și emană o energie pozitivă. Cu toate acestea, maestrul îi duce dorul și acum soției sale.

Gheorghe Turda și Elisabeta Turda, căsnicie de 37 de ani

Gheorghe și Elisabeta Turda s-au cunoscut în București, unde interpretul a fost trimis prin ordin ministerial. La acea vreme, era prim-solist al ansamblului Rapsodia Română. Cei doi s-au căsătorit în 1977, la 4 ani de relație. Din această căsnicie, Gheorghe Turda are două fiice, Anca Ioana Turda și Elena Voichița. După ce și-a pierdut soția, Gheorghe Turda nu s-a mai recăsătorit. În trecut, a avut o relație cu interpreta de muzică populară Nicoleta Voicu. Despre aceasta, artistul spune că îi seamănă foarte bine soției sale din punct de vedere artistic.

În timpul vieții, Elisabeta Turda a ținut foarte mult la casa lor de vacanță din Câmpina și și-a dorit să fie înmormântată acolo.

„Îi plăcea foarte mult să stea acolo și să aibă grijă de flori și de gospodărie, așa că i-am respectat ultima dorință și am dus-o la Câmpina să se odihnească pe veci”, povestește Gheorghe Turda.

Cine a fost Elisabeta Turda

Elisabeta Turda a fost prim-balerină solistă în cadrul Ansamblului Rapsodia.

Aceasta s-a retras din activitate în anii 90, din cauza bolii. În familie, soția lui Gheorghe Turda era alintată Beti. Soția lui Gheorghe Turda a decedat în 2009, răpusă de leucemie. Aceasta a pierdut lupta cu boala după 20 de ani de suferință. Gheorghe Turda este de părere că boala a apărut în urma vizitei la Hiroshima, din pricina radiațiilor și a climei din acea zonă. În anul 1945, americanii au detonat o bombă atomică în acea zonă.

„În timpul unui turneu în Japonia, în 1987, soţiei mele, prim-balerină solistă a Ansamblului Rapsodia, i s-a declanşat o boală teribilă, leucemie cronică trombocitară. Acel turneu a fost extrem de solicitant, în 35 de zile am avut 32 de concerte şi foarte puţin timp de odihnă”, își amintește celebrul interpret de muzică populară

Elisabeta Turda și-a petrecut ultimele zile din viață la secția de Terapie Intensivă. La înmormântare au fost prezenți membrii familiei, dar și nume mari din folclorul românesc, printre care Irina Loghin, Elena Merișoreanu sau Cornelia și Lupu Rednic. De la decesul soției, Gheorghe Turda a mai avut relații cu mai multe femei, dar toate au fost inferioare în fața iubirii pe care i-o poartă și azi singurei primei sale soții, Elisabeta Turda.

Adauga un comentariu