Prima pagină » Culinar » Gogoșari cu conopidă. Un deliciu perfect pentru sezonul rece

Gogoșari cu conopidă. Un deliciu perfect pentru sezonul rece

30 aug. 2023, 09:22,
în Culinar

Multe gospodine pregătesc pentru cămară niște gogoșari cu conopidă. Aceste murături perfecte, puse la borcan pentru iarnă, sunt gustoase, crocante, aromate și merg de minune lângă o friptură de porg sau de pui, dar pot fi serviți și cu niște cartofi prăjiți. Iată cum poți pregăti acasă un deliciu perfect pentru sezonul rece.

Gogoșari cu conopidă

Când vine vorba de gustosele murături de casă, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete inedite, savuroase și aromate. Nelipsite din cămara gospodinelor sunt câteva borcane de gogoșari cu conopidă.

Aceștia se pun ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinr va fi garantat. Pe lângă gustoșii gogoșari cu conopidă putem pune la murat și niște pepene tăiat felii. La fel de bine se pregătesc la murat și niște castraveți crocanți și gustoși.

Pentru iubitorii de murături colorate și savuroase, ideali sunt niște dovlecei la borcan pentru iarnă. Aceștia sunt delicioși și merg serviți împreună cu o friptură fragedă și aromată sau cu o porție de  cartofi făcuți la tigaie sau la cuptor.

Rețeta cu care vei pregăti o murătură delicioasă

Dacă vrem să punem la murat niște gogoșari cu conopidă, vom avea nevoie de 3 kg de gogoșari, 1 conopidă, 2 litri de apă, 1 litru de oțet, 3 linguri de sare, 250 g de zahăr, boabe de muștar, boabe de piper, hrean și foi de dafin.

Mai întâi se spală gogoșarii apoi se taie în jumătăți și se curăță de semințe și cotoare, După aceea se spală conopida și se desface în buchețele apoi se curăță hreanul. Într-o oală mare se pune apa împreună cu oțetul și sarea. Se adaugă boabele de piper și foile de dafin. Când amestecul începe să fiarbă, se opăresc gogoșarii până când își schimbă culoarea.

Gogoșarii se scot cu o paletă și se pun în borcane împreună cu bucăți de conopidă. Deasupra se pun două bucăți de hrean și se presară câteva boabe de muștar apoi se toarnă lichidul din oală. La final, se capsează borcanele cu gogoșari și conopidă în oțet și se lasă la bucătărie până în următoarea zi apoi se depozitează borcanele în cămară, la loc uscat și răcoros. Cu siguranță vom obține niște murături crocante, gustoase și colorate, care vor merge perfect la mesele festive.

Gogoșarii cu conopidă puși la murat sunt savuroși, au un aspect deosebit și sunt perfecți la orice masă alături de alte bucate alese. Această murătură se pune ușor, la borcan pentru iarnă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Gogoșarii pot fi puși la murat și simpli, fără conopidă și conservați la borcan în sos de roșii. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu o conservă inedită, putem pune gogoșarii în sos de muștar împreună cu câtva boabe de piper pentru a obține o murătură picantă și aromată. Gogoșarii cu conopidă puși la borcan își păstrează savoarea mult timp și sunt ideali de servit la orice ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`