Destinatii turistice

Gradina botanica Kew din Londra – GALERIE FOTO

Publicat: 17 feb. 2020

Gradina botanica Kew. Una dintre cele mai cunoscute grădini botanice din lume este Gradina Kew din Londra. Aceste grădini din capitala Regatului Unit au adus, de-a lungul timpului, contribuții importante la înțelegerea și studiul regnului vegetal. În ziua de astăzi gradina este în primul rand o instituție științifică cu colecții de plante vii și conservate. De asemenea deține produse vegetale și informații botanice, acestea formând o enciclopedie de cunoștinte despre regatul plantelor.

Create în 1759, au la baza o gradina exotica ce a fost dezvoltata de către membri Casei Regale. De aici își păstrează și numele. Aceste grădini se întind pe o suprafață de 121 de hectare, intre Richmond și Kew. Întreagă indindere deține grădini botanice și sere ce cuprind cea mai mare colecție de plante din lume, cu peste 30.000 de exemplare.

Gradina botanica Kew. Punctele de atracție

Punctele de atracție principala sunt: Ierbarul Kew, cel mai mare din lume, librăriile și arhivele ce conțin cărți de specialitate, ilustrații botanice, fotografii, scrisori, manuscrise și harți. De asemenea Kew Pallace,  Palm House dar mai ales, Treetop Walkway, o pasarela montata la 18 m înălțime printre coroanele copacilor, ce oferă o imagine impresionanta a grădinilor, sunt alte puncte de atracție pentru vizitatori.

Pentru cei care vor să viziteze grădinile Kew organizatorii pun la dispoziție o călătorie cu un trenuleț simpatic și un ghid specializat, astfel încât să nu rateze nimic important.

Rezervările se pot face on-line și de asemenea și plata, cu ajutorul cardului. Grădinile sunt deschise vizitării în fiecare zi începând cu ora 9.30. Pentru a ajunge acolo puteți folosi metroul, coborând la stația Victoria (linia Victoria) sau autobuzele 65 și 391 care vă lasă chiar la intrare, sau autobuzele 237 și 267 care vă lasă la stația Kew.

Adauga un comentariu