Titlurile zilei

Grădinița groazei din Iași! Copiii sunt terorizați de îngrijitoare. Directorul vine cu un răspuns halucinant: „Doamna le va cere scuze copiilor” – FOTO

Publicat: 21 feb. 2024
_____ Vizualizări 47 Comentarii
Grădinița groazei din Iași Copiii sunt terorizați de îngrijitoare. Directorul vine cu un răspuns halucinant Doamna le va cere scuze copiilor - FOTO
Grădinița groazei din Iași! Copiii sunt terorizați de îngrijitoare

Detalii înfiorătoare ies la iveală din interiorul unei grădinițe din Iași! O angajată îi terorizează pe copii, iar aceștia merg acasă plângând. Comportamentul îngrijitoarei care urla și amenința micuții a fost descoperit după ce mai mulți copilași s-au plâns părinților.

Grădinița groazei din Iași

Părinții copiilor de la grupa mijlocie din cadrul Grădiniței „Cuvioasa Parascheva” Iași, cu program prelungit, sunt revoltați de comportamentul pe care îl are îngrijitoarea Violeta Cantemir. Femeia care lucrează de șapte ani de zile în unitatea de învățământ țipă la copii și îi amenință cu bătaia.

Unul dintre micuți a făcut un gest de neimaginat, a ajuns acasă, și-a dat pantalonii jos, a început să își dea palme la fund și să spună continuu „Marș la baie”. Părinții au concluzionat că acesta a trecut prin ceva similar la grădiniță și l-a afectat.

Reporterii BZI au intrat în posesia unor conversații între părinții revoltați, iar mesajele sunt îngrijorătoare. Un copil s-a plâns de faptul că îngrijitoarea l-a îmbrâncit pentru că a luat trei șervețele de la baie în loc de două.

„Mi-a spus într-o zi că în loc de un șervețel a luat trei și doamna Viorela l-a strâns de cap, l-a împins și l-a strâns de mână”, spune mama unui copil.

O altă mamă a transmis faptul că fiul ei s-a plâns pentru că a fost tras de păr de îngrijitoare.

„L-am întrebat și mi-a spus că l-a tras de păr pentru că se juca cu o jucărie”, spune o altă mamă revoltată.

Îngrijitoarea care este agresivă verbal își va cere scuze în fața copiilor

Din cauza nemulțumirilor, în data de 19 februarie 2024, a avut loc o ședință cu părinții, unde s-a decis să i se mai acorde o șansă îngrijitoarei.

Ioana Crețu, directorul unității de învățământ, a transmis faptul că îngrijitoarea Violeta Cantemir își va cere scuze în fața copiilor și va primi un avertisment, deși are un comportament verbal agresiv față de cei mici.

„Da, știu despre ce este vorba, am avut o ședință cu părinții, mi s-a spus despre ce este vorba, dar unele sunt și exagerări. Nu este vorba deloc despre abuz fizic, nu s-a plâns niciun copil niciodată. Doamna îngrijitoare este ca o bunică care mai dojenește, dar nu a procedat corect. În timpul ședinței, părinții ne-au propus să i se mai acorde o șansă doamnei. Au fost patru reclamații, unui copil i-a spus că «îi dă o mamă de bătaie», altul a spus că a fost certat pentru că a luat mai multe șervețele de la baie. Este vorba despre tonul pe care l-a avut, dar nici noi nu putem să îi lăsăm pe copii să se urce în capul nostru. Doamna îngrijitoare va rămâne în post, va primi un avertisment scris și își va cere scuze de la copii”, declară Ioana Crețu, directorul Grădiniței „Cuvioasa Parascheva” Iași.

Reprezentanții ISJ Iași au transmis faptul că în unitatea de învățământ sunt în derulare verificări.

„Conducerea unității de învățământ ne-a informat că părinții au sesizat verbal această situație. În unitatea de învățământ sunt în derulare verificări”, au transmis reprezentanții ISJ Iași în legătură grădinița groazei.

Comentarii
  • „Parintii copiilor….sunt REZOLVATI”????? Sunt REVOLTATI!!!!!
    Doamna directoare a primit probabil spaga la angajarea acestei infirmiere sau poate infirmiera ii face curat acasa, pentru ca iinia apararea intr-un mod inadecvat! Directoarea raspunde de comportamentul angajatilor si ar trebui sa fie si ea luata la intrebari. Dar daca intr-o zi ingrijitoarea dojeneste un copil strangandu-l de gat? Politia sa intre pe fir! Si ARACIP!

  • Se acopera unul pe altul se vede asta de la o posta, dar nu trebuie sa inchida ochii parintii acelor copii si din contra sa consulte un avocat pentru a se lua masuri legale cu acestia.
    Nu au voie in nici un fel si nici nu se poate sa iti agreseze copilul, clar.

  • N-am sa uit niciodata ca acum multi ani, o dna asa-zisa psiholog, care isi amesteca copilul printre ceilalti, imi spunea ca al meu copil este retard. Totusi din comportamentul dumneai si din exprimarea agresiva, am dedus ca dezvoltarea mai putin evoluata venea din alta parte.

  • Da, sa o dea afara. Sa vada unde mai gaseste alta infirmiera, care sa munceasca pe un salariu de mizerie, sa stearga la fund, zilnic, zeci de plozi care, la 3 sau 4 ani, nu au fost invatati de catre parinti sa foloseasca olita. Să stea si la dispozitia parintilor mereu nemultumiti.
    Sunt scoli si gradinite in oras ramase fara femei de serviciu/ ingrijitoare care nu gasesc pe cine sa angajeze. Muncesc cele ramase, fara a fi platite suplimentar. Poate de asta apare si nemultumirea, starea de nervozitate,

  • Poate sa lucreze si voluntar, asta nu scuza comportamentul agresiv.
    Si la gradina zoologica daca lucrezi ca ingrijitor trebuie sa vb frumos cu animalutele.

  • Poate sa lucreze si voluntar, asta nu scuza comportamentul agresiv!
    Si la gradina zoologica daca lucrezi ca ingrijitor trebuie sa vb frumos cu animalutele.

  • Totul se intampla cu acordul educatoarelor, ca ele sunt de fata si ele trebuie cercetate, sau daca nu sunt ce fac de nu stiau de problema, de fapt ele nu stiu cum sa mai combine bani de la parinti, ba carticele, ba poze lunar, ba serbari la preturi de restaurant 2 felii de pizza. Daca erau copii educatoarelor tot asa indulgente erau la o situatie de genul?

  • daca eram unul din parinti si in urma sedintei nu era data afara ingrijitoarea, azi mai scriati un articol despre ea la rubrica neagra.

  • Cred că schimbarea trebuie să vină din partea tuturor, atât părinți, educatori, cât și îngrijitori.
    Trebuie să înțelegem faptul că frustrările, răutăcismele, atitudinea negativă în general, nu rezolvă nimic.

    Ca să închei într-o doză de optimism, vreau să reamintesc că la grădinița Sf Parascheva, a lucrat o doamnă educator deosebită, cu un suflet de aur, care iubea copiii și era iubită, care se comporta ca o mamă și la serviciu, o adevărată profesionistă, a fost și este dna TURCULET.

  • Duoamna educatoare trebuie urgent să-și ceară scuze în genunche și cu țâțele goale, scoase afară, iar copilașii traumatizați să tragă de ele ( țâțe) în toate părțile …Nord -Sud- Est- West 🤭

  • Raspuns pentru bunica de mai sus.
    Iauzi fenomenal de parca am pus-o eu ingrijitoare, sa lucreze unde a invata daca nu la spalt de scari. Si sa tii minte ca dupa 3 ani se dezvolta instictul de a te tine pe tine dar afli curand cand vei deveni senila.

  • Tineti-va plozii needucati acasa, retardatelor care n-ati fost in stare sa-i educati. Vreti sa vi-i educe altii si voi sa stati cu pi.da in sus sa faceti altu.

  • La aceasta gradinita primeaza banii. In fiecare luna se cer bani pt materiale de igiena.cate 100 lei in fiecare luna de copil daca s-ar cumpara hartie igienica si servetele,nu stiu unde le-ar putea depozita.parcul si gardul gradinitei s-au reamenajat tot din banii parintilor.nu mai este ce a fost o data

  • Mai exista parinti care au grija de copiii lor? Sau de-asta exista aceste program after school si program prelungit la gradinita ( sau GRĂDI cum o numesc imbecilii de parinti ). Stiu unii sa exploateze la maxim pretentiile unui parinte care are un micut Domn Goe 🥹

    Parintii vor doar sa dea bani si sa se ocupa altii de educatia copiiilor.

    De ce mai faceti copii?

  • Fiecare mămicuțźă cu păr la pu**țza are impresia că puradelul ei e un mic prinț sau prințesă. Și nu e, e maxim un copil sărak (cu un ușor retard) care enervează toți educatorii și în viitor o să enerveze cadrele didactice de la scoală,liceu și / sau facultă.

    Multe dintre mămici nu au nici măcar BAC-ul luat dar au doar impresii și așteptări de la viață supranaturale.
    Majoritatea fiind textiliste sau vânzătoare la tejghea, au un șoț urât, chelios și cu burtă lăsată! Toate mămicuțele scandalagii de la orice gradi’ se sparg in figuri pe ” Wațăaap” și o critică pe doamna educatoare.

    Vina o poartă ambele tabere: educatoarele ar trebui să fie mai calme iar mămicuțele să-și vadă de lungul nasului și să nu mai interfereze cu programa de la gradi. Mulțumesc

  • De asta suntem unde suntem, pentru ca la primul zov facem telefonul fara fir, mai era putin si se auzea ca s-a facut crima in acea grădiniță. Eu sunt unul dintre parintii grupei de la acea gradinita si va spun cu toata sinceritatea ca totul este exagerat si multe lucruri din articol nici nu s-au intamplat. Din cate stiu eu, o stire se verifica din cel putin 3 surse si apoi se publica, dar na’….foame de bani.

  • Generatie de parinti retardati, care o luati pe cocoasa de la parintii vostri cand erati si voi copii. Acum sunteti specialisti in educatie toti. Pana cand va vor creste copiii si va vor scuipa in gura pentru ca voi nu le veti interzice asta. Ia sa inchida gradinita vreo sase luni pentru ancheta si voi sa va luati odraslele acasa sa va spalati pe cap cu ele. Atunci veti aprecia gradinita. Voi vreti si moca si cu mofturi de 5 stele.

  • Da stiu eu, la gradinita aia acolo dimineata cand ajung copiii, ii taie pe burta, inainte de ora somnului ii biciuieste, iar seara ii trimite acasa cu un sut dupa cap, toti suntem buni in a da sfaturi altora cum sa isi faca meseria, numai in meseria noastra nu stam la fel de bine, o tara de prostituate, tradatori si retarzi…asa ne trebuie…

  • N-oi am ales aceasta gradi pentru ca are pret bun si renume bun. An nici un caz nu am crezut ca s-e poate antampla asa ceva la copi din grupa aceia. Nu e adevarat ca sa scris dinainte pe uatapp sau fecksbok, nam primit asa mesaje. Parinti mei neau chemat anapoi la Vaslui sa ne mutam anapoi sa faca acolo copilul gradi an siguranta. Data afar angrijituarea si angajata alta prin concurs cu acordul parintilor.

  • Parinti fitzosi, care-ti vad copilul ca pe un print/printesa. Femei de serviciu/educatoare care primesc spaga pentru a avea grija de anumiti copii.

  • Di ci râdeți di mamile fara bac? Eu am copchilul acolo la gradi dar nu sunt născuta in Iasi ci în suceava dar ma-m mutat cu tot cu copil și concubinu in Iasi ca era salar mai mare pt mine si tot asa era salar mai mare pt concubinul meu decît ân Sușiava.
    Ân viață nu toți este bogați și cu oi multe sâ termine un liceu și sâ ia bacul la finalizare anilor di studiii?
    Eu fara bac ma-am descurcat destul de bine sa moară dusmancele din sat di ciuda dar nu vreau ca copchilul meu sa fie obligat sa doarmă la aniază cu atâția copii in camerâ.

    Poruncâ pt Dioamna Directoare de la GRADI…dacâ nu face cum spunem noi mamelele și părinții noi ne retragem prințiiii și prințesele de acolo de la gradi și-i âi educâm ân casâ :
    1)Vreau cameră separată pt fiecare copil inscris la grădinițâ …poate unul nu vrea sâ doarma poate altul vrea sa se joace? De ce toti trebuie sâ mânânce ân același timp? De ce?
    2) Vreau ca copiii sâ nu mai fie stresați cu poiezii cu somnoroase pasarele sau cântecele plicticuoase. Vrem desenii animate pt toții copiiii înscriși acolo !!!!

    Și da, copilul meu e un prinț iar EU este o prințesâ răsfățată di tătâ lumea. Ân anul 2024 eu cu concubinul meu face 10 ani de când nea-m mutat în Iași așă câ nu ni ienervați…!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Buna ziua. Cu tot respectul pentru absolut toate opiniile exprimate, va impartasesc experienta mea cu copiii la aceasta gradinita. Am gasit mereu angajatii deschisi, dedicati, blanzi. Niciunul dintre copiii mei nu s-a plans de „rele tratamente”. Actul educativ a fost mereu la inaltime, copiii au intrat la scoala cu un nivel cognitiv mult mai ridicat decat majoritatea colegilor. Ingrijitoarele trebuie sa faca fata la 2 grupe concomitent. Nu stiu in ce masura, uman vorbind, poti fi mereu „zana cea buna” in aceste conditii. Copiii imi povesteau despre colegi care efectiv sfidau educatoarele si ingrijitoarele, se ridica tonul pentru atentionare, mai ales ca era necesar sa se acopere zumzetul, strigatele a multor copii. Deseori ma duceam, la diverse ore la gradi, cu diverse motive inchipuite, tocmai pentru a surprinde atmosfera si a „spiona”. Niciodata nu am surpins comportamente agresive, verbal sau fizic, fata de copii (chiar daca unul manjea peretii cu fecale). In concluzie, eu mereu am recomandat si am laudat aceasta gradinita si personalul ei.

  • Eu copilului meu, vreau sa i se adreseze cu apelativul d-nule, ca are 5 ani si inca se ka..ka pe el, si fac reclamatie daca i se atrage atentia ca are nsite retarzi acasa, ca stiu sa imi educ copilul fb, nici nu stiu de ce lam mai adus si la o institutie de asta ca re cica se ocupa de educatia copilului ca stiu eu mai bine ce trebuie facut, da ma duc sa sterg ka,,ka , de prin casa ca are 6 ani , da mai face in bucatarie pe jos cateodata, odata pe zi de obicei….

  • Amuzante comentariile, evident doamnele educatoare sunt in vacanta :))

    Pacat că, în realitate, la pomul laudat se intampla lucruri nu foarte ok pentru copii.

  • Ce-avem noi aici??? Puțin circ pentru popor, că foamea de bani și audiență e la cote maxime! N-ar dispărea odată grupurile astea de whatsapp, să vezi cum și-ar rezolva toată lumea nemulțumirile stând față în față, nu mușcând și lătrând ca lașii, de după paravanul anonimatului. Cât timp pierdeți unii umblând după „dreptate” la ziar, mai bine v-ați ocupa de educația copiilor. Zic doar, nu dau cu parul 🙉🙈

  • Hehehe, la duamna grefer nu plake pen ca copkilu e atentionat?! Uof!! Oare duamna e pretena cu duomnu avocatu Boanca, pârțacul al de redactor sef a lu Buna Zoaia Iasi?
    Bai neterminatelor, cunparațiva aichiu, de la Azoimionesei, ca da gratis!!!

  • Curva cand o scuipi deschide umbrela si-ti zice ca ploua!
    Am avut copilul la aceasta gradinita. Numai cuvinte de lauda. Materiale didactice cumparate de noi de am zis ca peste un an iese deja cu facultate… nici 10% utilizate.
    Educatia bat-o vina… Acasa televizorul, telefonul si tableta au fost tabu. La gradi… televizorul „must have”! Cum altfel duoamnele educatoare sa mearga nestingherite la cafea, tigara sau barfa cu dereftoarea (a’ veche sau ce’ noua?). Deci da duoamnelor educatoare care ati comentat cu cei 7 ani de acasa: acasa le-am citit povesti, i-am invatat sa mearga, sa se cace la olita, sa vorbeasca. Voi, le-ati aratat televizorul, youtube-ul, impreuna cu ingrijitoarele ati urlat si zbierat la copii. Ca sunteti prost platite… nu sunteti singurele prost platite. Si da, salariile voastre sunt din banii nostri ai tuturor. CSF, asa-i construita societatea… fiecare dupa cat poate. Sau ce i-a placut sa faca. Sau cat a invatat. Daca nu va e OK cu acest job, slava si la gara! Acesti copii, care pentru unele dintre domniile voastre nu reprezinta decat niste cacaciosi monsturosi, cu mamici textiliste (carpa aia pe care v-o pozitionati intre organe si scaun/pervazul la care fumati, e facuta de o textilist/a. Sau una/ul cu mai multe clase decat trenul. Si care a muncit. Si care a platit dari la stat.)
    Sunt camere video si sisteme de supraveghere instalate in gradininta. Ce au de ascuns??? La orice cresa/gradinita privata parintii primesc acces la sistemul video. La unele intre anumite ore… cele de activitati. Aici?
    Nu stiu anul asta, dar anul trecut parintii nu aveau dreptul sa intre sa lase copilul, sa-l schimbe, sa-l ia la plecare. Il lasa si il lua din usa. Asa scarba v-a fost de noi parintii duoamnelor educatoare si ingrijitoare? Daca duci o haina la curatat in Mall, cand o predai te intreaba ce are. Cand o preiei, ti-o prezinta, iti spune ce a facut, ce pata scarboasa a avut… Aici? Nici macar „La revedere” sau „Kiss my ass” cum se spune in Zair.
    Politia, ISJ… au treaba. Daca vor. Bulling, trafic de influenta sifonare de bani… De la Cresa groazei de acum vreo 4/5 ani, acum Gradinita Groazei.
    Duoamnelor ieducatoare, se semte in comment-uri cand prestati. Lasati-o moale! Aveti colege ce fac cinste acestei meserii cu mare responsabilitate. Nu le calcati in picioare munca prin comentarii de kkt la adresa parintilor sau copiilor.
    RUSINE conducerii gradinitei, educatoarelor si ingrijitoarelor de la aceasta gradinita „recomandata”!
    Parinti, educati-va copiii!!! Ce mama draq…

  • Ingrijitoarea isi va cere scuze? Cui? Copiilor? In scris? Mai doamna mai… du-te si te trateaza! Sunt copii de 4÷5 ani!!! Scuzele ingrijitoarei pentru ei nu inseamna nimic! Ragetele si urletele, îi afecteaza!
    In orice tara civilizata, incepand cu directorul ISJ si directorul unitatii de invatamant, incepeau o ancheta si isi dadeau demisia de onoare!
    Cum sa faci asemenea declaratii! Ca isi va cere scuze si mustrare verbala… Bine ca nu orala!
    Mari jigodii mai sunteti! Mai aveti si tupeul nesimtit de a comenta si a lua in deradere parintii si copii? Educatoarelor, aveti impuse numar de postari negative la articol ca sa va salvati scaunul?

  • Ei poftim cultura. Mamicuta educata. Citez : „Mama de copil din grupa respectiva
    februarie 21, 2024 la 1:24 pm
    N-oi am ales aceasta gradi pentru ca are pret bun si renume bun. An nici un caz nu am crezut ca s-e poate antampla asa ceva la copi din grupa aceia. Nu e adevarat ca sa scris dinainte pe uatapp sau fecksbok, nam primit asa mesaje. Parinti mei neau chemat anapoi la Vaslui sa ne mutam anapoi sa faca acolo copilul gradi an siguranta. Data afar angrijituarea si angajata alta prin concurs cu acordul parintilor.”. Am incheiat citatul. Citatul nu cititul. Cu cititul acestui text e mai greu.

  • Buna ziua! Unele comentarii sunt de tot plânsul și, nu râsul ! Eu am lucrat la grădinița respectivă și știu, că sunt oameni cu suflet și buni profesioniști. Dar sa nu uitam, că, copii fabulează și uneori inventează. Inainte să aruncați piatra gândiți va bine!

  • Nici cu doamna Silvas nu ne este rusine din acea gradinita, Mutata pentru a „scapa”, inlocuita de o colega ce avea o atitudine asemanatoare. A revenit in forta in anul urmator, cu aceeasi atitudine. Copiii, dupa ani de zile cand se revad, isi amintesc deaceasta doamna Silvas: „doamna rea”, „doamna care ne tragea de obraji”, „Mai stii cand te-a ciupit?, „Mai stii cand m-a tras de par?” s.a.m.d

Adauga un comentariu