Cancan ultimă oră

Greșeli care îți strică rețetele

Publicat: 08 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Greșeli care îți strică rețetele

E vorba despre greşeli care se întâmplă nu numai în tigăile bucătarilor amatori, dar chiar şi în bucatarile restaurantelor din oraşele mari. află care sunt unele dintre cele mai grave dintre ele şi cum să le eviţi pentru a păstra gustul autentic al reţetelor clasice.
Spaghetti Carbonara nu conţin smântână

Una dintre cele mai mari greşeli făcute în bucătărie este să pui smântână în sosul carbonara. De fapt, ai nevoie doar de ouă, parmezan şi guanciale. Sub nicio formă de smântână pentru gătit!

Tagliatelle Bolognese, nu Spaghetti Bolognese

Dacă vei cere într-o trattorie din italia o porţie de spaghetti bolognese, probabil chelnerul se va uita urât la tine şi te va îndruma să te mai uiţi o dată în meniu. asta pentru că în italia există doar tagliatelle bolognese, făcute cu tagliatelle de casă şi cu un sos ragu delicios.

Pesto Genovese se prepară doar cu muguri de pin

Pesto este unul dintre cele mai simple sosuri pe care le poţi face. Pe lângă busuioc, ai nevoie de parmezan, usturoi, ulei de măsline şi muguri de pin. Aşa că dacă vrei să respecţi întocmai reţetă originală, renunţa la substituţi precum fisticul, alunele sau nucile.

Nu se pune chorizo în paella originală

Reţetă originală de paella conţine, pe lângă orez, iepure, pui, melci şi fasole verde. Aşa că atunci când Jamie Oliver a făcut publică reţeta lui de paella cu chorizo, a fost criticat de mai mulţi bucătari spanioli. În Spania, chorizo este folosit în tocanai, supa sau este fript şi servit pe pâine, dar niciodată în paella.

Salata Caesar originală nu conţine pui şi anşoa

Puiul şi anşoa sunt ingrediente des întâlnite în salatele Caesar din ziua de astăzi, dar nu se regăsesc în reţetă originală. Când proprietarul de restaurante Caesar Cardini a inventat aceasta salată în anii 1920, a combinat salată romană, crutoane, parmezan, ouă, sos Worcestershire, ulei de măsline, zeama de lămâie, usturoi şi piper.

Sosul bechamel fără nucşoară nu e bechamel

Am putea spune ca untul, faina şi laptele sunt cele mai importante ingrediente ale unui sos bechamel, dar nu trebuie să uităm nucşoara! Pentru un gust complet, sosul alb trebuie asezonat cu nucşoara proaspăt sau măcinata.

Salata grecească nu conţine salată verde

O salată grecească adevărata conţine doar roşii, castraveţi, o bucată de feta (întreaga, nu mărunţita sau tăiată), ceapă, oregano, măsline şi ulei de măsline. Nu e loc de salată verde aici!

Adauga un comentariu