Prima pagină » Eveniment-Social » Grup de absolvenți și studenți din Iași, în finala mondială a unui celebru concurs Google! Printre cei mai buni din 9.031 de echipe participante din lume (Exclusiv)

Grup de absolvenți și studenți din Iași, în finala mondială a unui celebru concurs Google! Printre cei mai buni din 9.031 de echipe participante din lume (Exclusiv)

14 mart. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Patru studenți și absolvenți din Iași, într-o finală mondială a unui celebru concurs cu marca Google! Tinerii de la Facultatea de Informatică a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” au ajuns în etapa ”Google Hash Code”. Aceștia au reușit să se claseze pe poziția a 14-a din 9.031 de echipe participante. Unul dintre ei, Alexandru Ioniță, este și asistent în cadrul ”Cuza” și antrenor al echipei în concursurile de tip ICPC

Studenți și absolvenți din Iași, într-o finala mondială a unui celebru concurs marca Google! Aceștia reprezintă Facultatea de Informatică a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” (UAIC). Ei au ajuns în etapa ”Google Hash Code”. Aceștia au reușit să se claseze pe poziția a 14-a din 9.031 de echipe participante. ”FII AllStars” este formată din: Denis Banu, Alexandru Lugu, Alexandru Ioniță și Cristian Vîntur.
Unul dintre ei, Alexandru Ioniță, este asistent în cadrul facultății de la ”Cuza” și antrenor al echipei în concursurile de tip Internet Problem Solving Contest (IPSC). Pe de altă parte, Cristian Vîntur (absolvent de Informatică) este acum angajat la Mambu, implicat în continuare în comunitatea de programare competitivă, inclusiv ca reprezentant al companiei-sponsor.

Absolvenți și studenți din Iași, în finala mondială a unui celebru concurs Google

Este prima calificare la etapa mondială a competiției ”Google Hash Code”! De precizat este că, la final de februarie, a avut loc etapa de calificare a celei de-a noua ediții a competiției anuale ”HashCode”. În UAIC se organizează un hub local de participare încă din 2016. Deși au fost rezultate bune la toate edițiile, anul acesta, o echipă de masteranzi și absolvenți de la Facultatea de Informatică Iași a reușit să obțină prima calificare la etapa mondială a concursului!

În finală se califică, de regulă, în jur de 30 de echipe. La ultimele două ediții, participarea a fost online, iar, în hub-ul local, au participat 16 echipe formate în total din 51 de studenți, elevi și absolvenți. 11 dintre aceste echipe s-au clasat în prima jumătate a clasamentului global.

Cele mai bine clasate echipe

Următoarele cele mai bine clasate echipe au fost: ”WelpWeTried” – Alexandru Știrbu, Ștefan Bălăucă, Astrid Mocanu, ”Adadi” – Adrian Vătui și Adana Popescu, echipa – Cosmin Irimia și Alexandru Bucevschi. Apoi, RAMT este prima echipă de elevi; de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași și Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași – Radu Costache, Adia Romanescu, Tudor Chirilă, Matei Chiriac. Clasamentul rundei de calificare poate fi consultat AICI.

Finala mondială se va organiza la distanță, online, pe 30 aprilie 2022. De regulă, finaliștii se întâlneau într-un oraș în care Google are un centru de dezvoltare software. Așadar, este o nouă confirmare a muncii și performanței Facultății de Informatică de la ”Cuza”, dar și a studiilor din domeniu pe zona învățământului preuniversitar. Totul este completat de acești absolvenți și studenți din Iași, ajunși în finala mondială a unui celebru concurs Google.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *