Diete si regimuri

Gutuia: beneficii pentru sanatate

Publicat: 20 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gutuia beneficii pentru sanatate
Pentru a accelera vindecarea rănilor pielii sau pentru a înmuia pielea crăpată, înmuiați o compresă în suc de gutui și aplicați-o pe zonele afectate

Gutuia este folosita în principal pentru a face gemuri, prăjituri sau jeleuri de fructe. Este un fruct de toamnă aromat cu mai multe beneficii pentru sănătate. Gutuia se caracterizează în primul rând prin abundența sa de fibre. In vreme ce alte fructe nu depășesc în general 2,5g / 100g de fibre, aceasta ajunge la 6g / 100g. Efectele sale energetice și tonifiante sunt favorabile florei intestinale. Este un antidiareic puternic și scade colesterolul rau din sange.

Bogata în taninuri și pectine, gutuia este eficienta în lupta împotriva bolilor cardiovasculare, a cancerului, a diabetului, dar și a obezității.

Gutuia conține multe vitamine. Printre acestea se numără vitaminele A, B1, B2 și PP. Rețineți că, la 15mg / 100g de vitamina C, gutuia este bine poziționata în comparație cu alte fructe. Din pacate gătitul îndepărtează un număr mare de vitamine.

Sărurile minerale, magneziul (8mg / 100g), fosforul (17mg / 100g), cuprul (0,13mg / 100g), calciul (11mg / 100g) și potasiul (197mg / 100g) sunt o parte integrantă a beneficiilor acest fruct. In plus, are un conținut scăzut de calorii (28cal / 100g).

Gutuia are un efect antidiareic foarte puternic

Gutuia este un medicament antidiareic foarte puternic, datorită celor două componente:

Fibrele prezente în cantități mari (6g / 100g), (în principal pectină) rețin apa.

Taninurile (70 mg / 100g) încetinesc contracțiile tractului digestiv și, prin urmare, progresia bolusului alimentar.

Combinația fibre și taninuri este excelenta pentru prevenirea diareei, regland tranzitul.

Gutuia are, de asemenea, o proprietate antiseptică protejand mucoasa intestinală. Inca un beneficiu important pentru sanatate!

Gutuia este astringentă: calmează arsurile la stomac.

Ajută la scăderea nivelului de colesterol

Fibrele joacă, de asemenea, un alt rol esențial: ajută la scăderea nivelului de colesterol. Acest lucru scade riscul de boli cardiovasculare, diabet și obezitate.

În medicina pe bază de plante, gutuia este utilizata pentru tratarea insuficienței hepatice, precum și a tuberculozei.

Gutuia poate ajuta, de asemenea, la calmarea durerilor de gât.

Semințele de gutui fluidizează căile respiratorii, sunt expectorante. Se folosesc în caz de bronșită.

Gutuia este recomandata în special în dieta copiilor și a persoanelor în vârstă. Este contraindicata la femeile gravide, deoarece conține o mulțime de mucilagii, responsabile de balonare.

Inca un beneficiu important pentru sanatate: gutuia este eficienta in caz de tulburări digestive, inflamații ale mucoaselor, în prevenirea bolilor cardiovasculare și a escarelor, dureri articulare sau musculare, bronșită.

În infuzie, frunzele și florile gutuiului calmează tusea și reduc febra.

Uz extern: pentru a accelera vindecarea rănilor pielii sau pentru a înmuia pielea crăpată, înmuiați o compresă în suc de gutui și aplicați-o pe zonele afectate.

Adauga un comentariu