National

Guvernul Ciolacu, urmărit de proteste masive! Angajații mai multor instituții ies în stradă

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Guvernul Ciolacu urmărit de proteste masive Angajații mai multor instituții ies în stradă
Guvernul Ciolacu, urmărit de proteste masive! Angajații mai multor instituții ies în stradă

Angajați de la Protecția Mediului, de la Registrul Comerțului, Arhivele Naționale, de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și din alte structuri protestează joi, în Piața Victoriei, față de inechitățile și discriminările salariale.

Mitingul din Piața Victoriei este anunțat pentru ora 13.30.

„Cerem o salarizare decentă / Cerem dreptate”

Sindicatul Agențiilor Județene pentru Protecția Mediului, Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerţului – SAONRC, Sindicatul Europol – filiala Arhivele Naţionale ale României, Sindicatul Salariaților din cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării – CNCD și Sindicatul Național Sport și Tineret – SNST – afiliate la Federația PUBLISIND și Blocul Național Sindical – organizează un miting de protest față de „inechitățile și discriminările salariale existente în domeniile de activitate reprezentate”.

„Cerem o salarizare decentă, corelată cu complexitatea muncii! Cerem dreptate și respect profesional pentru angajații din: Agențiile Județene pentru Protecția Mediului, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Arhivele Naționale ale României, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Sport și Tineret”, spun sindicaliștii.

„La astfel de extreme duc politicile salariale haotice ale guvernelor din ultimii 15 ani”

Aceștia atrag atenția că s-a ajuns ca angajații care au ca atribuții combaterea discriminării să protesteze în Piața Victoriei față de discriminările salariale.

„La astfel de extreme duc politicile salariale haotice ale guvernelor din ultimii 15 ani. Veniturile salariaților din Agențiile Județene pentru Protecția Mediului, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Arhivele Naționale ale României, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Sport și Tineret sunt menținute deliberat la niveluri care nu refletă complexitatea muncii sau care în anumite situației sunt chiar sub limita subzistenței. Cu toate acestea, precum și în condițiile în care nu se fac încadrări corespunzătoare, angajatorii pretind performanță, impun muncă suplimentară și alocă constant extrasarcini, în schimb salariații au de respectat o serie de interdicții specifice profesiilor. Revendicăm respectul cuvenit profesiilor noastre”, mai spun sindicaliștii.

Comentarii
  • Si fara angajati cine munceste prostule? In parlament trebuie redusi 150 parlamentari,se economisesc 2 miliarde pe luna , in aparatul guvernamental si agentii guvernamentale unde puzderie de neamuri si acoliti de partid pnl- psd au fost angajati dublu decat numarul necesar taietori de frunza la caini ,toti cu salarii nete de minim 24.000 lei/ luna alte inca 2 miliarde lei / luna, plus posturi la bugetari primarii si consilii judetene in excedent iar taietori de frunze la caini,astea- s problemele nu in celelate sectoare de activitate.

  • Într-o țară în care înflorește dictatura judecătorilor…fdără judecată, orice anormalitate va părea…normală. Ce normalitate pote fi în faptul că un producător de bunuri materiale (baza existenței societății) are un salariu de aproape zece ori mai mic decât un magistrat? Culmea nerușinării e că tot acești năimiți cer bani mai mulți de cel puțin două ori pe an!!!

Adauga un comentariu