Actualitate

Guvernul Orban va fi dat în judecată din cauza măririi pensiilor cu doar 14%

Publicat: 14 aug. 2020
Guvernul Orban va fi dat în judecată din cauza măririi pensiilor cu doar 14%
Guvernul Orban va fi dat în judecată

Guvernul Orban va fi dat în judecată din cauză că pensiile se măresc cu doar 14% și nu cu 40% cum se anunța inițial, a declarat președintele Federaţiei Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR), Viorel Copil, vineri, 14 august 2020.

Guvernul lui Ludovic Orban va fi dat în judecată

Președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR), Viorel Copil, a declarat vineri, faptul că este o pârghie legală pentru a ataca decizia Guvernului în ceea ce privește creșterea pensiilor cu doar 14 procente, și nu cu 40 de puncte procentuale cum se vehiculase anterior.

„Pârghia legală este acționarea în judecată a Guvernului pentru faptul că nu respectă legea”, a spus Viorel Copil.

Interpelat dacă se se va acționa în instanță, președintele FNSPR a mărturisit că „s-a luat hotărârea să facem acest lucru. Toate organizațiile centrale ale pensionarilor vor face demersul”.

Premierul Ludovic Orban face un apel la bunicii și părinți

După vizita pe şantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 1, vineri, 14 august 2020, premierul României, Ludovic Orban, a făcut un apel la adresa bunicilor și părinților noștri, în timpul declarației de presă.

„Îi rog pe părinții și pe bunicii noștri, pe cei care au muncit, să înțeleagă că am făcut maximum posibil. Decizia de majorare a punctului de pensii cu 14% a fost o decizie grea, o decizie pe care, în schimb, ne asumăm și garantăm că putem să o susținem, să asigurăm resursele financiare pentru a putea plăti toate pensiile de contributivitate. De asemenea, să facem orice depinde de noi pentru ca inflația să se mențină la nivelul scăzut la care l-am adus și să nu fie afectată puterea de cumpărare”, a spus Ludovic Orban, vineri dimineață.

Premierul a precizat în cadrul declarației de astăzi că „odată cu creșterea punctului de pensie, să crească și puterea de cumpărare a pensiilor românilor”.

Creşterea pensiilor e extrem de mare

Președintele Partidului Național Liberal a precizat că această creştere a pensiilor este una extrem de mare. Nicio altă țară din Europa nu a făcut acest lucru, iar o altă majorare poate conduce la inflaţie.

„Deși nu cunosc vreo altă țară europeană care să fi luat o decizie similară, guvernul va crește pensiile, și va crește pensiile cu un procent consistent, de 14%. Astăzi se va face, va fi în cuprinsul OUG privind rectificarea bugetară”, a spus Orban. „Este o creștere extrem de mare, pe care ne angajăm să o putem finanța, atât pe anul viitor, cât și pe anii care vor urma”.

„În ceea ce privește alte creșteri ulterioare, orice altă decizie de creștere a pensiilor va fi luată doar pe baza unor analize economice extrem de serioase. Vă readuc aminte că România are nevoie de acces la finanțări cu costuri minime pentru a putea asigura resursele financiare necesare suportării cheltuielilor bugetului de stat, bugetului de pensii, bugetului de șomaj și altor categorii. Orice creștere de pensie care este făcută fără să țină cont de economie se va întoarce nu numai împotriva părinților și bunicilor noștri, ci se va întoarce împotriva interesului general al societății românești”, a adăugat premierul Ludovic Orban.

Comentarii
  • Dar salariile când ? Pensionarii au prea multe drepturi și libertăți luațile tot ,și dățile pensie cu cât au contribuit . Nouă generația decrețeilor (67 , 68.)cine ne va plăti ? Vin babele din plimbări în autobuze tramvaie dacă nu le dai locul spun că ești nesimțit după o zi de muncă !!! PREA MULTE DREPTURI !

Adauga un comentariu