Titlurile zilei

Halal dezvoltator imobiliar din Iași! Afaceristul Ștefan Popescu nu a plătit gunoiul. Face milioane de euro la Scala Residence, dar a fost nevoie de intervenția executorilor

Publicat: 14 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Halal dezvoltator imobiliar din Iași Afaceristul Ștefan Popescu nu a plătit gunoiul. Face milioane de euro la Scala Residence dar a fost nevoie de intervenția executorilor
Afaceristul Ștefan Popescu se laudă cu cartierul de milioane Scala Residence (foto), dar nu plătește facturile la gunoi

Afaceristul Ștefan Popescu s-a trezit că este căutat de către executorii judecătorești. Nu a plătit serviciile de salubritate timp de aproape 5 luni. Dezvoltatorul este cunoscut și pentru proiectele imobiliare cu deficiențe edificate în mai multe zone din oraș. Contactat telefonic, Ștefan Popescu a proferat tot felul de injurii

Proces rușinos pentru Ștefan Popescu, afacerist din Iași, cu pretenții de mare dezvoltator imobiliar. Prin intermediul societății STP Business Construct SRL a încheiat un contract de servicii de salubritate cu Salubris SA, firmă subordonată Primăriei Iași. În perioada septembrie 2019 – ianuarie 2020, Ștefan Popescu a uitat să plătească facturile, debitul ajungând la aproximativ 7.000 de lei. După mai multe notificări, Salubris SA nu a reușit să recupereze sumele. A fost nevoie de deschiderea unui proces civil la Judecătoria Iași. Pe data de 13.04.2020, magistrații au încuviințat executarea silită în privința debitoarei STP Business Construct SRL. Măsura a fost pusă în aplicare de către executorul judecătoresc Gabriel Bîrcă. În consecință, datoria a fost recuperată. Contactat telefonic, Ștefan Popescu a oferit un punct de vedere. Mare parte din discuție nu poate fi reprodusă din cauza limbajului licențios.

„Totul este achitat. S-a ajuns aici pentru că nu au ajuns facturile la adresa care trebuie. Mă dați la ziar? Mă doare în p..ă”, a declarat Ștefan Popescu.

A făcut un bloc în zona CUG, dar clienții s-au trezit că le plouă în apartamente

Anul trecut, afaceristul Ștefan Popescu a inaugurat un bloc de locuințe colective pe Aleea Strugurilor, nr.76, în zona CUG. A vândut apartamentele, a luat banii și s-a apucat de alte lucrări. Odată cu venirea primăverii 2020 au ieșit în evidență lucrările de proastă calitate. Sistemul de hidroizolație era ca și inexistent, la primele ploi observându-se infiltrațiile. Dezvoltatorul Ștefan Popescu nu a mișcat un deget. Asta până recent, când au intervenit inspectorii de la IJC Iași. Au aplicat o amendă de 50.000 lei constructorului contractat de afacerist cu mențiunea că trebuie să repare deficiențele. Atunci, Ștefan Popescu s-a delimitat de constructor, explicând că este doar vina executantului. Însă, noii proprietari s-au îndreptat împotriva afaceristului. S-au hotărât chiar să-l acționeze în instanță pentru recuperarea contravalorii apartamentelor afectate de infiltrații. Până la sfârșitul acestei luni, constructorul trebuie să remedieze deficiențele. În caz contrar, riscă încă o amendă, de data asta în cuantum de 100.000 de lei.

La Scala Residence, Ștefan Popescu a transformat parcările în apartamente

Ștefan Popescu a dezvoltat alt proiect controversat, de data asta în zona Bucium. Dacă inițial blocurile de locuințe colective trebuiau să aibă locurile de parcare la demisol, proiectul a fost modificat. Asta, cu acordul funcționarilor din Primăria Iași. Recent, a fost eliberată o nouă autorizație de construire pe numele societății STP Business SRL. Documentul prevede ca la demisolul a trei clădiri să fie schimbată funcțiunea. În loc de garaje vor fi amenajate apartamente, 12 la număr, cu două și o cameră. Un apartament cu două camere are o suprafață cuprinsă între 53,30 și 60,93 mp, iar un apartament cu o cameră are 46,25 metri pătrați. În total, surplusul este de 642 de metri pătrați. La un preț de vânzare de minimum 1.000 euro pe metru pătrat, Ștefan Popescu câștigă 642.000 de euro. Cartierul Scala Residence, de pe fundac Plopii fără Soț, înseamnă 9 imobile cu regimul de înălțime D+P+2. Zona va avea mult de suferit din cauza traficului auto sufocat de noile proiecte rezidențiale.

Asociere dubioasă în mediul de afaceri din Iași, după ce a deschis o firmă cu Doina Cepalis

Recent, numele lui Ștefan Popescu a atras după ce a devenit asociat în societatea Autotransport Nec Logistic SRL. Asta, pentru că în firmă mai apare ca asociat și Doina Cepalis, cunoscută ca un jucător principal pe piața mondială a sistemelor de siguranță pentru scaunele auto destinate copiilor. În firmă apare și al treilea asociat, Narcis-Bogdan Neculai. La momentul respectiv, Doina Cepalis nu a prea găsit o explicație pentru asocierea cu Ștefan Popescu. În schimb, a declarat că firma este pentru dezvoltarea unui parc auto pentru asigurarea exporturilor. Într-un final, Doina Cepalis a lăsat de înțeles că asocierea cu Ștefan Popescu a apărut datorită unor interese imobiliare. De precizat că Te Rox Prod SRL, compania deținută de femeia de afaceri, înseamnă o cifră de afaceri de 18 milioane euro pe an, cu 722 de angajați.

Adauga un comentariu