Titlurile zilei

Halucinant! Tânărul care a făcut prăpăd pe străzile din Iași a făcut tot ce i-a dictat o voce necunoscută. Toate relele pe care le-a făcut au fost din răzbunare (Exclusiv)

Publicat: 12 iun. 2021
Tânărul, după ce a fost încătușat de polițiști și imagini de la accident
Tânărul șofer și mascații de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS)

Tânărul care a făcut prăpăd pe străzile din Iași și a fost la un pas să omoare un pieton angajat regulamentar în traversarea străzii a fost expertizat de medici. El le-a povestit că a făcut tot ce i-a spus o voce pe care o aude de ceva timp. Medicii cred că bărbatul are un început de schizofrenie și au decis să-l țină în continuare sub supraveghere

Tânărul care a distrus mai multe mașini în Iași și a fost la un pas să omoare un pieton angajat în traversarea străzii a fost expertizat de specialiști. Astfel, s-a ajuns la concluzia că bărbatul are un început de schizofrenie. El le-a spus doctorilor că a făcut tot ce i-a dictat o voce pe care o aude de ceva vreme. Surse medicale au precizat că în momentul în care a lovit mașinile și a fost la un pas să-l spulbere pe pietonul angajat în traversarea străzii, a avut o tulburare delirantă.

Mai mult decât atât, bărbatul ar fi precizat că înainte cu o zi de a fura autoturismul cu care a lovit mașinile, a distrus un alt autoturism după ce a intrat într-un cap de pod. El a povestit că o voce i-a spus să intre în capul de pod pentru a se răzbuna pe tatăl său, care nu i-ar fi apreciat mașina. Deși pe numele său a fost deschis un dosar penal, oamenii legii nu au luat și nu vor lua prea curând vreo măsură împotriva tânărului. Medicii au decis să-l țină sub supraveghere și tratament. În funcție de cum vor evolua lucrurile, se va decide ce se va întâmpla cu el.

Cum a început întreaga poveste?

Povestea începe când tânărul în vârstă de 23 de ani a provocat un accident grav în zona Gării din Iași, iar mai apoi s-a făcut nevăzut. Povestea este mai complicată decât pare și aproape de neînțeles. Un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că un tânăr a provocat un accident rutier și a încercat să fugă de la fața locului. Imediat mai multe echipaje de prim-ajutor și polițiștii rutieri au ajuns în zonă. Martorii au precizat că tânărul a intrat în plin într-un autoturism care staționa la semafor.

„La intrare în Iași m-a acroșat… I-am făcut semn să oprească, nu a oprit și am mers după el. Aici la gară a intrat în BMW și a plecat, nu a oprit. I s-a oprit motorul în fața autogării. Eu am coborât după el, mi-au zis niște oameni în ce direcție a luat-o. Am fugit după și l-am prins până să vină poliția. După l-au dus la Secția 2″, a spus unul dintre șoferii implicați în incidentul de ieri.

Ridicat de mascații de la SAS și dus la recoltare de probe biologice

La Secția 2 de Poliție Iași, tânărul a început să se manifeste violent. Pentru a fi liniștit și pentru a nu exista riscul de a răni pe cineva, tânărul a fost imobilizat. Ulterior, polițiștii au cerut sprijinul colegilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS). Odată ajunși, mascații de la SAS l-au băgat în autospecială și l-au condus la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru a-i fi recoltate probe biologice. Ciudat este faptul că tânărul nu se afla sub influența băuturilor alcoolice și nici a stupefiantelor.

„Polițiștii rutieri au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 despre faptul că un conducător auto, în timp se deplasa cu autoturismul dinspre Valea Lupului spre Iași, ar fi acroșat mai multe autovehicule. În prezent, verificările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. Conducătorul auto a fost depistat și testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge”, a transmis Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

 

Comentarii
Adauga un comentariu