Local

Haos pe străzile din Iași! Șoferi prinși băuți la volan de oamenii legii! Judecătorii au fost de neînduplecat! (Exclusiv)

Publicat: 05 oct. 2020
Judecătorii ieșeni au condamnat mai mulți șoferi, din cauza încălcării legislației
Mai mulți șoferi au fost pedepsiți de judecători după ce au încălcat legislația rutieră

Mai mulți șoferi s-au ales cu pedepse din partea judecătorilor ieșeni, la finele săptămânii trecute. Unul dintre conducătorii auto, Mihăiță Plugaru, a fost condamnat după ce a urcat băut la volan. Un alt ieșean a fost condamnat definitiv, după ce a refuzat să îi fie prelevate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei

Haos pe străzile din Iași! Oamenii legii prind din ce în ce mai mulți ieșeni care nu respectă legislația rutieră. Șoferii ajung apoi în fața instanței de judecată, unde sunt pedepsiți.
Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Mihăiță Plugaru la 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.

„Inculpatul va presta 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, la una dintre instituțiile aflate în administrarea Consiliului Local Miroslava”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Mihăiță Plugaru, acuzat că a urcat la volan băut și fără permis

Procesul lui Mihăiță Plugaru a început pe 16 iulie 2020. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut, arestat preventiv și, mai apoi, arestat la domiciliu, de pe data de 27 iunie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au precizat că, în urmă cu câteva luni, un echipaj de Poliție l-a tras pe dreapta pe individul care se afla la volanul unui autoturism. La verificarea în baza de date, oamenii legii au constatat că acesta nu are permis de conducere.

Mai mult, polițiștii au constatat că acesta mirosea a alcool, astfel că l-au testat. Ulterior, individul a fost dus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Astfel, anchetatorii au aflat că individul consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar, mai apoi, procurorii au propus chiar arestarea sa preventivă. Instanța a admis propunerea, iar, astfel, ieșeanul a ajuns după gratii. Ulterior, judecătorii ieșeni au modificat măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.

Ieșean pedepsit pentru că refuzat să îi fie prelevate probe biologice

Tot la finele săptămânii trecute, un alt șofer, Marian Stelian Avădanei, a fost condamnat definitiv de către judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași. Inițial, individul de 26 de ani a primit o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru refuz sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice.
Conform anchetatorilor ieșeni, pe 2 august 2019, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, individul a condus un vehicul pe drumurile publice și a refuzat prelevarea de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei, solicitare făcută de polițiști în urma sesizării acestora de către un martor. La audieri, ieșeanul a precizat că recunoaște comiterea faptei. Acesta a scăpat, la rândul său, de a merge la temniță, după ce a contribuit la haosul de pe străzile din Iași.

Un alt bărbat, condamnat după ce a urcat băut la volan

Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au luat, tot la finele săptămânii trecute, o decizie definitivă în ceea ce îl privește pe Ioan Hreașcă. Magistrații au decis condamnarea individului la 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.
Oamenii legii au precizat că, pe 6 decembrie 2016, la ora 20:22, ieșeanul a condus un autoturism marca Volkswagen Passat pe DE 583, în localitatea Vulturi, având o îmbibație alcoolică peste limita legală, de 1,25 g/l la prima probă și fără a avea permis. Bărbatul a scăpat, astfel, de pușcărie, după ce a contribuit la haosul de pe străzile din Iași.

Adauga un comentariu