Sanatate

Helicobacter Pylori: Tratament naturist cu rezultate spectaculoase

Publicat: 28 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Helicobacter pylori, cunoscută ca H. pylori, este o bacterie foarte răspândită, care se dezvoltă în tractul digestiv și care ataca mucoasa stomacului de obicei. Pentru Helicobacter Pylori, pe lângă tratamentele medicale obișnuite există și mai multe tratamente naturiste.

Această infecție stomacală afectează peste 60% dintre populația adultă a lumii și tocmai de aceea reprezintă o mare problemă la care s-au căutat și încă se mai caută soluții. Asta deoarece majoritatea ulcerelor stomacale si intestinale sunt provocate de aceasta bacterie.

Helicobacter Pylori este o specie microbiană care este adaptată la mediul acid și care colonizează mucoasa stomacului sau a duodenului, respectiv a segmentului proximal al intestinului subțire.

Helicobacter Pylori se gtransmite pe cale orală și, de obicei, este dobandita in copilărie.

grafica helicobacter pylori

Simptome ale infectării cu Helicobacter Pylori

În multe cazuri, infectarea cu Helicobacter Pylori nu are simptome specifice. Sunt multe cazuri însă în care apare o durere în partea superioară a abdomenului, balonare, senzația de plenitudine după ingestia unor cantități mici de alimente. În unele cazuri pot să apară și greață, vărsături sau lipsa apetitului alimentar.

În anumite cazuri, în care apar complicații, se poate ajunge la sângerări gastrointestinale, emisia de scaune negre și lucioase.

De multe ori, infecția cu Helicobacter Pylori este asociată cu numeroase afecțiuni gastrointestinale incluzând gastrita cronică, ulcerul gastric sau duodenal și neoplaziile gastrice.

Manifestările pot fi extragastrice atunci când infecției cu Helicobacter Pylori este asociată cu anemia feriprivă de cauza necunoscută, deficiența vitaminei B12 sau purpura trombocitopenică idiopatică.

grafica helicobacter pylori

Helicobacter Pylori: Tratament naturist

De obicei, pentru tratarea infecției cu Helicobacter Pylori, medicul prescrie trei sau patru medicamente ce scad secreția gastrică acidă și anumite antibiotice, ce se administrează timp de 2 săptătmâni.

Chiar dacă tratamentul cu antibiotice este cel mai recomandat în tratarea infecției cu Helicobacter, acestea pot răni stomacul, iar multă lume preferă să apelze la tratamente naturiste.

Unul dintre cele mai folosite tratamente naturiste pentru a scăpa de infecția cu Helicobacter Pylori este propolisul. Acesta are proprietăți antibiotice, însă are marele avantaj că este natural.

grafica helicobacter pylori

Propolisul conține peste 300 de substanțe benefice, așadar o lingură de propolis pe zi va împiedica dezvoltarea bacteriei.

Și ceaiul verde este recomandat pentru tratarea infecției cu Helicobacter Pylori. Pe lângă calitățile energizante ale ceaiului verde, acesta este foarte bogat în antioxidanți, care ajută la inhibarea Helicobacterului sau la scăderea inflamației stomacului.

grafica helicobacter pylori

Mierea de Manuka, medicamentul oferit de natură

Mierea este, de asemenea, un alt remediu natural la care se poate apela pentru tratarea infecției cu Helicobacter Pylori.Aceasta are multe proprietăți curative și că este indicată ca înlocuitor sănătos al zahărului. În plus, mierea are proprietăți antibacteriene care sunt binevenite și în infecția cu Helicobacter. Dintre toate tipurile de miere, Mierea de Manuka este cea mai indicată în tratarea naturistă a Helicobacterului, deoarece conține metilglioxal, o substanță activă ce acționează ca un antibiotic natural.

Aceasta provine din Noua Zeelandă și este cel mai bun antibacterian, antioxidant, antifungic și antiseptic produs din familia celor care provin din apicultură. Astfel, ajută organismul să lupte mai ușor cu multe afecțiuni gastrointestinale printre care, bineînțeles, H. Pylori.

Adauga un comentariu