Eveniment-Social

„Iași – Dintotdeauna – trei veacuri și jumătate de istorie urbană”, proiect la Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu”

Publicat: 05 nov. 2020
Evenimentul de lansare a proiectului
Asociația Patrimoniu Artă și Cultură pentru Tineret - sucursala Iași propune publicului ieșean un proiectul multidisciplinar: "Iași - Dintotdeauna - trei veacuri și jumătate de istorie urbană"

Asociația Patrimoniu Artă și Cultură pentru Tineret – sucursala Iași propune publicului ieșean un proiectu multidisciplinar intitulat „Iași – Dintotdeauna – trei veacuri și jumătate de istorie urbană”, care integrează, într-o formă accesibilă, evoluția urbană a orașului, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Iași prin programul anual de finanțare a proiectelor societății civile. Primele două activități ale proiectului sunt lansarea volumului „Orașul Iași în imagini vechi (secolele XVII-XIX) – Gravuri, stampe, litografii, picturi” al istoricului ieșean Sorin Iftimi și vernisarea expoziției cu același nume.

Asociația Patrimoniu Artă și Cultură pentru Tineret – sucursala Iași lansează interesantul și ineditul proiect multidisciplinar dedicat publicului ieșean, intitulat „Iași – Dintotdeauna – trei veacuri și jumătate de istorie urbană”. Acesta integrează într-o formă accesibilă evoluția urbană a orașului, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Iași prin programul anual de finanțare a proiectelor societății civile.

Proiectul va fi lansat la Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu” și are în prim-plan volumul „Orașul Iași în imagini vechi (secolele XVII-XIX) – Gravuri, stampe, litografii, picturi”

Proiectul va fi lansat la Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu”. Primele două activități ale acestuia sunt lansarea volumului „Orașul Iași în imagini vechi (secolele XVII-XIX) – Gravuri, stampe, litografii, picturi” al istoricului ieșean Sorin Iftimi și vernisarea expoziției cu același nume. Evenimentul de lansare va avea loc on-line, sâmbătă, 7 noiembrie, 2020, la ora 17:00 și va fi transmis de la Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu” de pe strada Lăpușneanu nr. 24. Acest volum realizat în limbile română și engleză ne prezintă, după cum spune autorul sau în cuvântul de deschidere, „Iașul ca aventură a imaginii”, începând cu primele reprezentări ale orașului până la sfârșitul secolului al XIX-lea. Pe lângă autor, volumul va fi prezentat de prof. univ. dr. Petronel Zahariuc, fost decan al Facultății de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași.

În expoziție sunt reproduse un număr important de ilustrații din volum, care atestă faptul că, pe lângă calitatea lor artistică, acestea au o mare însemnătate documentară, constituind începutul unei istorii ilustrate a Iașului

În expoziția alcătuită de managerul de proiect, Alexandra Brutaru, sunt reproduse un număr important de ilustrații din volum, care atestă faptul că, pe lângă calitatea lor artistică, acestea au o mare însemnătate documentară, constituind începutul unei istorii ilustrate a Iașului. Cu această ocazie se va lansa în cadrul proiectului o colecție de 12 cărți poștale. Volumul apare sub egida Grupului editorial DAR Publishing, atât în editurile: DAR Development Publishing din București, cât și HERLO Verlag din Heidelberg, Germania.

„Asociația P.A.C.T, sucursala Iași, mulțumește Auricăi Ichim pentru oportunitatea organizării acestui eveniment în condițiile sanitare dificile pe care le traversăm și dedică acest moment Muzeului Municipal «Regina Maria», care în acest an împlinește 100 de ani de la fondarea instituției a cărei tradiție o moștenește. Toate activitățile proiectului vor ține seama de situația specială în care ne aflăm. Evenimentul va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a Muzeului Municipal «Regina Maria», pe pagina Asociației P.A.C.T: https://www.facebook.com/Asociatia-PACT-Tineret-666747417036697 și pe pagina Asociației DAR Development, partener în proiect https://www.facebook.com/darassociation”, arată organizatorii.

Adauga un comentariu