Actualitate

Iasul se umple de turnuri! Investitii de milioane de euro! Afaceristii simt ca l-au prins pe Dumnezeu de picior. Multe proiecte au fost contestate

Publicat: 06 dec. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iasul se umple de turnuri Investitii de milioane de euro Afaceristii simt ca l-au prins pe Dumnezeu de picior. Multe proiecte au fost contestate
1

@ Mai multe proiecte au fost aprobate in Comisia de Urbanism @ Proiectele sunt ambitioase, multe dintre ele fiind discutate pe parcursul intregului an @ A fost aprobat un proiect ce apartine Avatti Industries SRL, o companie cunoscuta de amenajari interioare, care este administrata de Liana Gabriela Barbulescu @ S-a aprobat si un bloc de 11 etaje in Nicolina care urmeaza sa fie construit de doi florari @ Un dezvoltator prezent pe piata de 15 ani va construi in Bucium

Membrii Comisiei de Urbanism au avizat ieri mai multe proiecte imobiliare, ce au fost contestate in trecut. Dupa ce beneficiarii au adus modificari si imbunatatiri, proiectele au fost aprobate. Este si cazul unui proiect ce apartine Avatti Industries SRL, o companie cunoscuta de amenajari interioare, administrata de Liana Gabriela Barbulescu.

Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), urmeaza sa fie construit, pe strada Ipsilanti nr. 2, un bloc de locuinte cu regimul de inaltime de 2S+D+P+4E. Constructia va fi ridicata pe o suprafata de teren de 558 metri patrati. Vor fi amenajate 17 locuri de parcare.

Compania Avatti este prezenta pe piata inca din 1994 si are in portofoliu, printre altele, amenajarea mai multor magazine in mall-urile din Iasi si din tara. Conform situatiei financiare, valabila pe 2017, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 19,5 milioane lei, profit de 263.610 lei, datorii de 4,4 milioane lei si un numar de 46 angajati.

Totodata, dupa mai multe prezente in comisie, a fost aprobat si proiectul ce apartine societatii Agim SRL, administrata de Gheorghe Manau, un apropiat al fostului ministru puscarias Relu Fenechiu, condamnat pentru fapte de coruptie.

Pe o suprafata de 4.887 metri patrati, situata pe soseaua Bucium, in preajma cartierului I.C. Bratianu, urmeaza sa fie construit un incubator de afaceri si un bloc de locuinte cu regimul de inaltime de S+D+P+6E+Eth. Reprezentantii Agim SRL au construit in ultimii 15 ani cinci blocuri pe care le-au si vandut.

Ar urma sa finalizeze altul in Bucium, sub conceptul Boheme Residence. Societatea Agim SRL, cu obiect de activitate "lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale", a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,8 milioane lei. Profitul a fost de 347.291lei, cu 11 angajati declarati in firma. Manau apare ca asociat si in alte societati comerciale.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Unsprezece etaje in Nicolina

Si un proiect ce apartine sotilor Geanina si Costel Avram a fost aprobat in Comisia de Urbanism. Cei doi, de profesie florari, vor sa construiasca doua blocuri cu spatii comerciale la parter, pe o suprafata de teren de 2.528 metri patrati, situata pe soseaua Nicolina nr. 58, cu acces din Aleea Tudor Neculai. Prima cladire va avea un regim de inaltime de 2S+P+4E, iar a doua 2S+P+11E.

In editiile trecute ale cotidianului BZI, Costel Avram declara ca nu este interesat sa vanda viitoarele apartamente, ci sa le inchirieze. Langa parcela sotilor Avram a fost emis un aviz pentru un PUZ care apartine sotilor Constantin si Claudia Adumitroaei. Cei doi detin pe soseaua Nicolina nr. 60 un teren de aproape 3.000 de metri patrati, achizitionat in 1998 si 2015, fiind vorba de doua parcele.

Citeste si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

Conform documentatiei, Adumitroaei intentioneaza sa ridice doua blocuri de locuinte colective, spatii comerciale si birouri, regimul de inaltime propus fiind de 2S+P+11E, fara sa depaseasca 40 de metri.

Dintr-un total de 13 proiecte aflate pe ordinea de zi, doua au fost amanate, iar restul au fost aprobate. Spre exemplu, solicitarea lui Constantin Lipsa de a construi in zona Dancu, acolo unde este amplasata statia de tratare a Apavital SA, a fost amanata. Alesii locali au considerat ca in zona respectiva nu pot fi construite locuinte, deoarece este o zona de protectie. Oricum, i-au cerut beneficiarului sa vina cu un aviz din partea Directiei de Sanatate Publica (DSP).

Adauga un comentariu