Află cum să prepari o cremă pentru amandină cu unt, care se distinge de cea clasică printr-un gust mult mai deosebit.
Amandina este un desert clasic din România, care este cunoscut pentru aroma sa de cacao și rom, dar și pentru textura sa deosebită.
Cum prepari crema pentru amandina cu unt
Vei avea nevoie de 250 grame de unt cu cel mai ridicat conținut de grăsime, de 82%, de 200 grame de zahăr pudră, de 2 gălbenușuri de ou, de 2-3 linguri de smântână grasă, de 5 ml de esență de rom și de 4 linguri de cacao de o bună calitate.
Un aspect important de menționat este că untul ar trebui să fie de o calitate superioară, cu multă grăsime, pentru a obține o cremă foarte fină și gustoasă. Pentru a o pregăti se amestecă untul la temperatura camerei cu zahărul pudră, până când devine pufos și de o culoare deschisă, lucru care poate dura aproximativ 10 minute.
Adaugă apoi gălbenușurile pe rând și amestecă după fiecare, pentru a te asigura că le încorporezi uniform în cremă, ca să obții o textură cremoasă și fină. Urmează să pui cacao de bună calitate, pe care trebuie să o cerni înainte pentru a nu se forma cocoloașe și să amesteci până când este încorporată total.
Pune acum smântâna și esența de rom și amestecă toate ingredientele, până când se încorporează. După ce obții crema, asigură-te că este omogenă și fină, gata să fie pusă pe blatul realizat de amandină. Dacă îți dorești o consistență mai fermă, o poți lăsă pentru aproximativ 20 de minute în frigider, înainte de a o folosi.
Sfaturi pentru o cremă perfectă
Această cremă necesită o mai mare atenție la detalii și să respecți anumiți pași, dacă îți dorești să o faci ca la carte. Se recomandă utilizarea unui mixer electric pentru a bate zahărul și untul, astfel încât să obții o consistență aerată.
De asemenea, este ideal să se folosească o esență de rom naturală, nu artificială, pentru un gust deosebit și autentic. Zahărul trebuie neapărat să fie fin, pentru a se integra în totalitate în cremă, iar gălbenușurile să fie proaspete, pentru o textură omogenă.
O cremă perfectă depinde mult de proporția corectă dintre cacao, zahăr și unt. Dacă se adaugă prea mult zahăr, poate deveni prea dulce și să diminueze aroma untului. În același timp, dacă nu se pune destulă cacao, nu va avea o aromă distinctivă de ciocolată, iar prea multă smântână îi va schimba textura.
Pe lângă respectarea acestor pași, este important să fie corectă și tehnica de amestecare, așadar, untul și zahărul trebuie amestecate foarte bine înainte de a adăuga și restul ingredientelor, pentru a obține o cremă omogenă.
După ce ai făcut-o, trebuie întinsă uniform pe tot blatul amandinei, astfel încât să fie acoperită în totalitate și să te asiguri că fiecare parte va avea o cantitate echilibrată de cremă.
Această cremă pentru amandină cu unt reprezintă o alternativă delicioasă la clasica prăjitură, care te va face să o îndrăgești și mai mult.