Jurnaliştii BZI.RO vă prezintă, în exclusivitate, documentele care stau la baza percheziţiilor de la Maternitatea Cuza Vodă, inclusiv conversaţiile pe care femeia care a depus plângere penală le-a avut cu medicul Monica Holicov.
În conversaţiile avute cu medicul se poate observa faptul că fiecare dintre cele două persoane îşi aruncă acuzaţii.
Documentele care stau la baza anchetei penale de la Maternitatea Cuza Vodă din Iași
În această dimineaţă, la Maternitatea Cuza Vodă din Iași au avut loc o serie de percheziţii făcute de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din Iași. Aceştia au descins în cabinetul a mai multor medici bănuiţi de faptul că ar fi făcut malpraxis. Vorbim despre cazul unui bebeluş decedat în urmă cu câteva săptămâni. Concret, femeia a făcut plângere penală împotriva medicilor dr. Moniva Holicov şi a medicului șef lucr. Dr. Mihaela TÂRNOVANU – medic primar obstetrică-ginecologie.
În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează doua percheziţii domiciliare într-un dosar referitor la un abuz în serviciu. Precizăm că aceste aceste cercetări se efectuează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.
Managerul Maternităţii Cuza Vodă și medicul prof.univ.dr. Mircea Onofriescu dezmint acuzaţiile
Managerul Maternităţii Cuza Vodă, ec. Robert Dâncă împreună cu prof. univ. dr. Mircea Onofriescu au dezminţit acuzaţiile. Aceştia au spus că nu există motiv pentru care femeia să creadă că s-a comis malpraxis. Aceştia regretă cele întâmplate şi spun că astfel de decese se pot întâlnit şi în alte unităţi medicale din lume. Totuşi, cazul a fost raportat la Colegiul Medicilor, iar procurorii au demarat o anchetă penală
Se vor face verificări în ceea ce priveşte neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, conform fisei postului şi atribuţiilor din procedura şi protocolul în baza cărora ne îndeplinim atribuţiile, de anumiţi angajaţi ai Spitalului Cuza Voda Iaşi, în baza cărora s-au ridicat anumite documente pentru a confirma sau infirma aceste lucruri. De precizat, în acelaşi timp, că suntem cea mai mare maternitate din România, unde avem aproximativ 15.000 cazuri pe an, 6.000 de naşteri efectiv, şi cea mai mare din Moldova ca spital. În rest, sunt situaţii care fiecare pacient poate considera că nu li se respectă anumite drepturi prevăzute în norme. a precizat Ec. Robert Dâncă
În cursul zilei de astăzi, 30 de procurori au venit pentru a verifica evidentele scrise, calculatoarele, inclusiv calculatorul meu personal pentru a verifica informaţii legate de cazul Leahu Mihaela. Doamna Leahu Mihaela, la 36 de săptămâni de sarcina s-a constatat decesul ultrauterin a fătului. Moartea intrauterină a fătului este citată şi în maternităţile de la Paris şi în maternităţile de la Fălticeni pentru că este o situaţie neplăcuta pentru medici şi familie dar sunt zeci de cauze care pot declanşa moartea fătului. a completat Mircea Onofriescu.