Boli si tratamente

Iată primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă crezi că ai fost expus la COVID-19

Publicat: 10 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iată primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă crezi că ai fost expus la COVID-19
Dacă ați fost expus, intrați în carantină. Separați-vă imediat de toți ceilalți. Și faceți asta timp de 14 zile

Dacă ați fost recent în preajma cuiva care are COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, testarea nu ar trebui să fie primul lucru de facut. „Dacă ați fost expus, intrați în carantină. Separați-vă imediat de toți ceilalți. Și faceți asta timp de 14 zile”, ​​a declarat pentru Insider Lisa Lee, profesor la Virginia Tech și expert în sănătate publică.

În medie, durează aproximativ patru până la cinci zile după ce cineva este infectat cu coronavirus pentru ca acesta să prezinte simptome de boală, dar perioada de incubație a virusului poate dura de la două pana la 14 zile, motiv pentru care perioada de carantină recomandată este de două săptămâni întregi, indiferent de modul în care te-ai putea simți în timpul respectiv sau de ceea ce ar putea arăta rezultatele testelor tale.

„Această idee de a ne supune imediat unui test pentru a vedea dacă suntem pozitivi este o idee proastă”, a spus Lee.

Nu există încă un vaccin aprobat împotriva virusului și nici un tratament care să funcționeze în mod fiabil pentru toată lumea.

Deci, chiar dacă nu arătați semne de boală în timpul carantinei, puteți pune pe alții în pericol de infecție sau chiar de moarte, dacă nu sunteți atent.

Coronavirusul se poate răspândi cu ușurință de la persoanele asimptomatice, care nu prezintă semne de boală. Conform celor mai recente estimări actuale ale CDC, cazurile asimptomatice pot reprezenta 40% din toate cazurile de coronavirus. Deci, este esențial ca oamenii să rămână acasă atunci când au fost expuși unei persoane bolnave, chiar dacă se simt bine.

Testează-te la aproximativ 5 până la 7 zile după expunere

Odată ce sunteți în carantină, cel mai bun moment pentru a face un test precis este, în general, la aproximativ o săptămână după ce ați fost expus la virus. Departamentul de Sănătate din Minnesota recomandă testarea „la cinci până la șapte zile după” un eveniment de expunere.

Dacă primul test este negativ, ar trebui să fii testat din nou, la aproximativ 12 zile de la evenimentul inițial.

Cei care ajung să se simtă rău, dupa o perioadă in care simptomele au intarziat să apară, pot transmite foarte usor acest virus. Această problemă a răspândirii pre-simptomatice este unul dintre motivele pentru care pandemia de coronavirus a fost atât de dificilă de combatut.

Deseori, cu o zi înainte de apariția simptomelor, oamenii transmit cel mai bine infecția altora.

Așadar, evitați orice contact social, purtați o mască dacă trebuie să vă aflați în preajma celorlalți din casa voastră.

Dacă testul este pozitiv, încercați să vă izolați într-o cameră separată și utilizați o baie separată. Dacă nu puteți sta într-o cameră separată, asigurați-vă că există un flux de aer bun: deschideți o fereastră, astfel încât virusul să nu rămână în aer prea mult timp.

Atentie! Un rezultat negativ rapid al testului nu înseamnă neapărat că puteți încheia carantina.

Adauga un comentariu