Local

Ieşean suspectat de vătămare corporală, lăsat în libertate! Victima, inconştientă, după o bătaie soră cu moartea! FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 08 iul. 2020
Un ieşean, Mihăiţă Tudurachi, suspectat că a nenorocit un bărbat, a fost lăsat în libertate marţi seară! Victima a fost lăsată inconştientă,
Un ieşean, Mihăiţă Tudurachi, suspectat că a nenorocit un bărbat, a fost lăsat în libertate marţi seară! Victima a fost lăsată inconştientă,

Un ieşean, Mihăiţă Tudurachi, suspectat că a nenorocit un bărbat, a fost lăsat în libertate marţi seară! Victima a fost lăsată inconştientă, după o bătaie soră cu moartea! Fiul victimei a precizat că tatăl său a rămas cu o paralizie pe partea stângă a corpului după ce a fost atacat. Procurorii au propus arestarea preventivă a suspectului pentru vătămare corporală

Un ieşean suspectat că a nenorocit un bărbat a fost lăsat în libertate de judecători! Astfel, marţi seară, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au respins propunerea de arestare formulată de anchetatori pe numele lui Mihăiţă Tudurachi.

„Instanţa respinge ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi privindu-l pe inculpatul Mihăiţă Tudurachi, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală.  Dispune punerea în libertate a inculpatului, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză, la momentul expirării măsurii reţinerii”, au precizat judecătorii ieşeni. De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Victima, lăsată inconştientă, după o bătaie soră cu moartea, suspectul – pus în libertate!

Recent, fiul unui bărbat din satul Ciohorăni, judeţul Iaşi, a susţinut, într-o postare pe Facebook, că tatăl său, Viorel G., ar fi fost agresat în cursul lunii septembrie 2019. Fiul victimei le-a adresat procurorilor ieşeni o scrisoare deschisă prin care le-a cerut să urgenteze ancheta.

Bărbatul a postat şi un videoclip cu tatăl său, afirmând că așteaptă de luni de zile ca procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași să îl audieze pe tatăl său și suspecții din acest caz.
„În imagini este tatăl meu. Într-o noapte din luna septembrie 2019 a fost bătut foarte grav de 3 vecini. După ce a rămas inconștient, în stare de leșin, din cauza loviturilor asupra capului și pieptului, a fost târât în curtea casei sale de către agresori și abandonat acolo. Abia dimineața, sotia lui, mama mea, şi-a dat seama de cele întâmplate si a sunat la Ambulanță”, a afirmat Cătălin G.

Acesta a mai arătat că, după 12 ore de la momentul agresiunii, tatăl său a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie, din Iaşi, în aceeași stare de inconștiență. Acolo, victima a intrat direct în operaţie, fiind în comă. „După o săptămână conectat la aparate, între viață și moarte, s-a trezit din comă. A rămas cu o paralizie pe partea stângă. Nu se poate deplasa, nu poate munci, viața lui zilnică se desfășoară mai mult întins în pat sau rezemat, în șezut”, a mai spus ieşeanul.

Propunere de arestare preventivă pe numele lui Mihăiţă Tudurachi, pentru vătămare corporală

Cătălin G. a adăugat că, timp de 10 luni, tatăl său nu a fost audiat. La scurt timp după postarea ieşeanului, însă, bărbatul a fost audiat de anchetatori. Chiar şi aşa, deşi fiul victimei vorbea despre o potenţială tentativă de omor, acuzaţia adusă de anchetatori este, cel puţin deocamdată, de vătămare corporală.
„Procurorul de caz a făcut audieri şi a dispus reţinerea unui suspect. Urmează ca acesta să fie dus la instanţă, cu propunere de arestare preventivă”, au precizat marţi reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.
Totuşi, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au respins marţi seară propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de procurori pe numele lui Mihăiţă Tudurachi. Motivul a fost că judecătorul de drepturi şi libertăţi a considerat că nu sunt întrunite condițiile prevăzute de lege pentru arestarea preventivă a inculpatului. Astfel, instanţa a decis punerea în libertate  a suspectului.

Adauga un comentariu