Local

Ieșeanca de 79 de ani, tăiată în două cu drujba de propriul fiu, începe să își revină! Au trecut 4 zile de la tragicul incident, iar femeia se simte din ce în ce mai bine. Medic: „Evoluția pacientei este bună, atât clinic, cât și radiologic”

Publicat: 20 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșeanca de 79 de ani tăiată în două cu drujba de propriul fiu începe să își revină Au trecut 4 zile de la tragicul incident iar femeia se simte din ce în ce mai bine. Medic Evoluția pacientei este bună atât clinic cât și radiologic
Femeia tăiată cu drujba de propriul fiu se află în stare foarte gravă

Minunile există! Maria S., în vârstă de 79 de ani, începe să-și revină după ce a fost tăiată cu drujba în zona abdominală de fiul său. Starea ei era critică, iar medicii erau rezervați cu privire la evoluția stării de sănătate. Medicii spun că evoluția acesteia este una bună

Vin vești bune despre femeia din Iași care a ajuns în stare foarte gravă pe mâna medicilor după ce a fost tăiată cu drujba de propriul fiu. Au trecut 4 zile de la tragicul incident, iar Maria S., în vârstă de 79 de ani, dă semne că își revine. Evoluția ieșencei este una bună, iar medicii speră să își revină complet. În prezent, aceasta se află internată în Secția de Chirurgie Toracică din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași.

„Pacienta, în vârstă de 79 de ani, din județul Iași, a fost admisă în clinica noastră în dimineața zilei de 18 noiembrie 2021, fiind dirijată de către UPU a Spitalului «Sfântul Spiridon», ca urmare a unui traumatism toracic prin heteroagresiune, având ca rezultat o plagă tăiată, localizată la nivelul hemitoracelui stâng, pe linia axilară, cu lungime de aproximativ 20 de cm, care a fost suturată în scop hemostatic, în urgență.

La nivelul UPU a fost efectuat un examen computer tomograf toracic care a relevat fracturi costale C8, C9 stângi și hidropneumotorax stâng, ulterior pacienta a fost dirijată către clinica noastră, unde s-a practicat resuturarea în planuri anatomice a plăgii parietale cu rezecția marginilor tegumentare franjurate și pleurotomie pentru drenaj pleural. Evoluția pacientei este bună, atât clinic, cât și radiologic”, a declarat dr. Mădălina Staicu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași.

Bărbatul a vrut să-și taie în două mama cu drujba din cauza averii

Maria S. a ajuns în această situație după ce a fost tăiată cu drujba de fiul său. Acesta a vrut să își omoare mama pentru o casă. Fiul, Vasile S., și mama acestuia, Maria S., în vârstă de 79 de ani, erau cunoscuți în comunitate ca fiind două persoane ce consumau frecvent alcool. În seara incidentului, după ce amândoi băuseră bine, au început să se certe de la casa pe care o deține femeia, iar fiul acesteia vrea să o dobândească. În urma conflictului, care s-a întețit pe fondul consumului de alcool, Vasile și-a ieșit din fire și a început să-și lovească mama. Ce a urmat este desprins parcă din filmele de groază. Bărbatul a pus mâna pe drujba din curte și, fără să stea pe gânduri, și-a tăiat mama.

Femeia a fost grav rănită, dar a scăpat cu viață. La scenele terifiante au fost martori și cei 6 copii ai lui Vasile, dar și soția acestuia. Vecinii din sat sunt îngroziți de cele întâmplate.

Incidentul a avut loc aproape de miezul nopții

Amintim că, în cursul serii de 16 noiembrie 2021, a fost sesizat printr-un apel la numărul unic de urgență 112 faptul că o femeie zace într-o baltă de sânge într-un sat din județul Iași. La fața locului s-a deplasat un echipaj tip B2 din comuna Țibănești, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) și polițiștii ieșeni. Incidentul a avut loc în satul Mănăstirea, comuna Dagâța, din județul Iași. Echipajele medicale care au ajuns de urgență la fața locului au găsit o femeie cu o plagă tăiată în zona abdomenului. Oamenii legii au aflat că a fost vorba despre un conflict în familie, pe fondul consumului de alcool. Vom reveni cu detalii despre starea de sănătate a femeii.

Adauga un comentariu