Local

Ieșeanul Ionuț Chiriac vrea să calce pe urmele idolului său, Floyd Mayweather! La doar 19 ani, are deja 7 medalii de aur și țintește spre Jocurile Olimpice de la Los Angeles – FOTO

Publicat: 29 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșeanul Ionuț Chiriac vrea să calce pe urmele idolului său Floyd Mayweather La doar 19 ani are deja 7 medalii de aur și țintește spre Jocurile Olimpice de la Los Angeles - FOTO
Tânărul de 19 ani petrece câte 4 ore zilnic în sala de antrenament

Pe 22 martie 2024, Ionuț Chiriac, în vârstă de 19 ani, a câștigat Cupa României la Box pentru seniori, la categoria de 63,5 kg. Alături de fratele său, tânărul din Iași este printre cei mai promițători sportivi din țara noastră, care vor putea aduce medalii de la competițiile internaționale

Ionuț Chiriac este originar din Iași. A pășit pentru prima dată în ringul de box la 10 ani, fiind adus de fratele său mai mare, Marian. De atunci, pugilistul a evoluat foarte mult din punct de vedere sportiv, dar și psihologic. Antrenorul Nicolae Chipirog se ocupă de antrenamentele celor doi sportivi.

Ionuț Chiriac este campionul României la box

Ionuț este obișnuit cu succesul, are deja 7 titluri de campion, printre care și un titlu de vicecampion european. Deși drumul a fost extrem de dificil, sportivul a rămas modest și încrezător în forțele sale, iar acum este pregătit să vină cu medalia de aur de la Campionatul European U22. Ziua lui începe cu 2 ore de antrenament și seara se încheie alte 2 ore în sală. În acest moment, el antrenează la sala Vikings Gym din Iași.

„Deja am reluat antrenamentele. Nu vreau să fiu lipsit de modestie sau să creadă lumea altceva, însă eram foarte sigur pe calitățile mele și cum m-am pregătit, era obiectivul meu să câștig. Acum mă pregătesc intens de luni până sâmbătă, câte 4 ore pe zi în total. Vreau să merg, în primul rând, la Campionatul European U22, în luna septembrie, acesta este obiectivul meu acum. Pe termen lung, visul meu este să ajung la Jocurile Olimpice din 2028 și să mă întorc acasă cu măcar o medalie”, povestește Ionuț Chiriac.

Ionuț a învățat să se folosească de punctele sale forte pentru a își surprinde adversarii. Progresul impresionant al sportivului nu s-a petrecut peste noapte, ci au fost necesare sute de ore de antrenament.

„Idolul meu în box rămâne Floyd Maywheather, este cel mai bun din punctul de vedere al inteligenței în ring. Deși sunt dreptaci, loviturile mele preferate sunt upercut de stânga și croșeu de stânga. Așa am reușit să surprind mulți adversari cu lovituri în zona ficatului”, a mai adăugat sportivul.

Sportivul consideră că educația este un element important în viața unui sportiv

Din cauza faptului că a fost mult timp plecat, Ionuț nu a reușit susțină proba de Bacalaureat. Totuși, nu a renunțat la acest obiectiv și consideră că educația este un element important, mai ales în viața unui sportiv.

„Am avut și o perioadă mai dificilă, chiar și cu o mică accidentare. Din păcate, nu am reușit să termin, deoarece am fost plecat mult timp cu lotul Românieiși nu am mai reușit să ajung la ore.  Mă antrenez alături de fratele meu, care mă ajută foarte mult, la fel și domnul antrenor Nicolae Chipirog”, a încheiat Ionuț Chiriac.

Ieșeanul Ionuț Chiriac este unul dintre cei mai promițători sportivi în box din România.

Adauga un comentariu