Local

Ieșeni amendați pe bandă rulantă pentru că au abandonat autoturismele pe spațiul verde și pe marginea străzilor din oraș

Publicat: 10 nov. 2020
Ieșenii care au abandonat vehiculele pe spațiul verde sau pe marginea străzilor din Iași sunt amendați de Poliția Locală
Echipele din cadrul Poliției Locale Iași și Servicii Publice ridică mașinile abandonate pe domeniul public din municipiul Iași

Autoritățile locale au început sancționarea proprietarilor de autoturisme abandonate pe spațiile verzi și pe marginea străzilor din oraș care nu s-au conformat somațiilor făcute de Poliția Locală și Servicii Publice Iași pentru revendicarea mașinilor

Campania derulată de autoritățile locale de ridicare a autoturismelor abandonate pe raza municipiului Iași a ajuns într-o nouă etapă. Polițiștii locali au început sancționarea proprietarilor de vehicule care nu s-au conformat somațiilor și nu au mutat autoturismele considerate abandonate pe spațiile verzi sau pe marginea străzilor din oraș. Astfel, autoritățile locale aplică sancțiuni de 2.000 lei în cazul proprietarilor de vehicule abandonate, iar în multe situații este vorba chiar de camioane sau TIR-uri lăsate pe marginea drumurilor.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform HCL Iași numărul 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 2.000 lei, numitului D.A., întrucât a abandonat o autoutilitară pe domeniul public”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Peste 1.000 de somații trimise de Poliția Locală ieșenilor care au abandonat autoturisme

Campania de ridicare a mașinilor abandonate are un real succes la nivelul municipiului Iași. De la începutul anului 2020 și până în prezent, peste 200 de autovehicule abandonate sau fără stăpân au fost identificate pe raza municipiului Iași, iar procedurile legale au fost deja îndeplinite. Un vehicul ocupă în medie 10 metri pătrați, iar asta înseamnă că aproximativ 1.960 de mp de teren au fost redați domeniului public, putând fi folosiți pentru parcări, spații verzi sau alte măsuri de fluidizare a traficului.

De la începutul acestui an, autoritățile locale au făcut peste 1.000 de somații și notificări către proprietarii de autoturisme suspecte a fi abandonate. De precizat faptul ca aproximativ 95 la sută dintre proprietarii sau deținătorii legali ai vehiculelor abandonate s-au conformat somațiilor primite și au îndepărtat autovehiculele de pe domeniul public.

Comentarii
  • Buna dimineata,veniti in cartierul Alexandru Cel Bun pe strada Aleea Basarabi Nr,1 este o masina abandonata de cateva luni langa blocul X4 cu NR.IS 04 ZIE langa IS 67 CM am mai facut sesizare dar nu s.a luat masuri masina e pe pana dar incurca locul pe spatiul public si noi nu avem unde parca din cauza nesimtitilor care le abadoneaza.Va multumesc astept sa dispara de acolo.

  • 75-80% din totalul masinilor din municipiul Iasi sunt parcate ilegal pe domeniul public. In legalitate sunt doar cei care au in proprietate loc de parcare, cei care inchiriat un loc de la primarie sau cei care parcheaza pe la supermarketuri. Toti ceilalti, care parcheaza pe marginea drumului sau pe troturare, sunt in ilegalitate. Primaria insa nu se sesizeaza sa dea o HCL pe tema asta.

Adauga un comentariu