Local

Ieșeni țepuiți de firma de construcții Feroforj Weld. Patronul le-a luat banii, dar i-a lăsat pe clienți cu ochii în soare. Oamenii caută cu disperare să-și recupereze banii și fac reclamații la OPC

Publicat: 20 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșeni țepuiți de firma de construcții Feroforj Weld. Patronul le-a luat banii dar i-a lăsat pe clienți cu ochii în soare. Oamenii caută cu disperare să-și recupereze banii și fac reclamații la OPC
Ieșenii reclamă la OPC firma de construcții Feroforj Weld după ce patronul a luat banii clienților în avans, fără să facă niciodată lucrările

Mai mulți ieșeni care au plătit pentru realizarea unor imobile noi se plâng că au fost înșelați de firma de construcții Feroforj Weld Srl din Iași. Oamenii reclamă faptul că patronul companiei le-a luat banii în avans, după care i-a lăsat cu ochii în soare, fără să fie finalizate lucrările comandate nici la câteva luni de la expirarea termenelor. Controlată de Alexandra și Cătălin Constantin Bofu, firma care se ocupă cu fabricarea de construcții metalice și structuri metalice a fost reclamată inclusiv la OPC

Mai mulți ieșeni se plâng de faptul că au fost țepuiți de firma de construcții Feroforj Weld, după ce au plătit avans pentru realizarea unor construcții sau pentru achiziția unor materiale. Oamenii au depus reclamații inclusiv la OPC după ce patronul companiei i-a lăsat cu ochii în soare, fără ca lucrările să fie finalizate sau materialele livrate nici la câteva luni de la comanda realizată. Firma este deținută în acte de Alexandra Elena Bofu, dar este controlată în realitate de soțul acesteia, Cătălin Constantin Bofu.

Ieșeanul Andrei Nistor povestește cum, încă de la finalul anului 2019, a semnat un contract cu Cătălin Constantin Bofu, pentru realizarea unei structuri metalice. Acesta a achitat o sumă de 32 mii lei pentru materiale și un avans de 8 mii lei pentru lucrare. Au trecut 8 luni de atunci, termenul din contract a fost depășit pe 30 martie, iar cu toate acestea, clientul Feroforj Weld Srl nu a văzut nici banii, nici materialele, nici lucrarea făcută.

„În urmă cu 8 luni am semnat un contract cu acest individ pentru construcția unei structuri metalice, am făcut împreună comandă de materiale, el ulterior schimbând comanda pentru a-și lua materialele de care avea nevoie pentru alte lucrări. Mergând pe încredere, individul a făcut recepția materialelor având atelierul în același complex cu vânzătorul, respectiv – Comat SA din Dacia. După două luni de la comanda materialelor am vrut să le ridic pentru că îmi întârzia autorizația de construcție și l-am sunat pe individ, acesta spunând că nu are rost să mi le dea, că le are depozitate în atelier ferite de umezeală. M-a convins că așa e mai bine – scutind alte două transporturi care erau necesare”, a povestit ieșeanul Andrei Nistor.

„Mi-a furat materialele în valoare de 32.000 lei și 8.000 lei avans”, spune un client al Feroforj Weld din Iași

Odată cu trecerea timpului au ieșit și neregulile la iveală. În momentul în care ieșeanul a vrut să se apuce de lucrări efectiv, a aflat cu stupoare că comanda de materiale pentru care a plătit cu 8 luni înainte a fost schimbată chiar de către reprezentantul Feroforj Weld.

„Acum o lună a ieșit autorizația și au început să iasă și minciunile la iveală. Individul a schimbat după câteva ore comanda de material, reprezentantul de la Comat SA fiind de față când am făcut comanda inițială. Nu m-au contactat când individul a schimbat complet comanda. Mi-a furat materialele în valoare de 32.000 lei și 8.000 lei avans. Mă minte de 3 luni în continuu că «luni îți dau banii, marți, vineri» și tot așa o ținem de o lună cu jurăminte și promisiuni. Eu știu de minimum 3 persoane păgubite cu care am reușit să iau legătura”, mai spune ieșeanul Andrei Nistor.

Feroforj Weld Iași, controlată de soții Alexandra și Cătălin Bofu, a fost reclamată la OPC

Compania înființată în 2017 cu sediul în localitatea Horpaz din Miroslava este asaltată cu reclamații din partea clienților. O ieșeancă s-a trezit că conducta de aproape 60 m montată de Feroforj Weld se prezintă într-o stare avansată de uzură, motiv pentru care a făcut o sesizare la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Est OPC. Obligați să rezolve situația, reprezentanții firmei de construcții au continuat cu amânări.

„Acum o lună de zile m-au vizitat acasă promițând că vin săptămâna următoare să rezolve reclamația făcută de mine la OPC și de atunci a sunat săptămâna următoare să spună că vine următoarea săptămână și de atunci niciun semn de viață. Eu zic să angajăm un avocat și îi facem un penal pentru înșelăciune”, a spus ieșeanca Ana S.

Patronul Cătălin Bofu: „Voi da banii cât mai repede, în câteva zile cred că voi începe să dau o parte din bani”

Patronii Feroforj Weld susțin faptul că s-a ajuns în această situație din cauza unor probleme financiare cu care se confruntă firma în această perioadă. Cătălin Constantin Bofu susține că va plăti datoriile cât mai curând posibil, chiar dacă are clienți care așteaptă de aproape jumătate de an acest lucru.

„M-am blocat un pic în perioada aceasta și încerc să fac rost de bani, chiar de săptămâna viitoare voi începe să fac niște plăți și sper că într-o lună sau două să plătesc totul. Am fost la notar și am făcut acte. Cei mai mulți bani trebuie să îi dau domnului Nistor, nu sunt cazuri multe. Mai este o persoană care a renunțat la lucrare și vrea să primească avansul înapoi. Am avut un control de la OPC la o țeavă de 60 m care a ruginit. Voi da banii cât mai repede, în câteva zile cred că voi începe să dau o parte din bani”, a spus Cătălin Constantin Bofu.

Adauga un comentariu