Local

Ieșenii aflați în izolare sau carantină sunt controlați de polițiștii locali la domiciliul ales. Mulți sunt plecați de acasă

Publicat: 20 nov. 2020
Polițiștii locali îi verifică la domiciliul ales pe ieșenii care trebuie să stea în carantină sau izolare
Ieșenii care trebuie să stea în carantină sau izolare sunt verificați de polițiștii locali la domiciliul ales

Polițiștii locali fac verificări la domiciliul ales de ieșenii care trebuie să stea în carantină sau în izolare în urma deciziilor impuse de către Direcția de Sănătate Publică Iași, iar în unele situații aceștia sunt plecați de la adresele respective

La nivelul municipiului Iași, polițiștii locali au început o serie de verificări intense în rândul persoanelor care trebuie să fie în carantină sau izolare. În cadrul acțiunilor realizate de oamenii legii la domiciliile alese de persoanele în cauză ca urmare a deciziilor luate de Direcția de Sănătate Publică Iași sunt depistate inclusiv persoane care nu respectă normele de izolare, persoane care părăsesc locul declarat la DSP pentru a merge la locul de muncă.

„În cursul zilei de 19.11.2020, polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au verificat la domiciliul ales pentru izolare sau carantinare mai multe persoane care au primit în acest sens decizii de la Direcția de Sănătate Publică Iași. În acest context, au constatat faptul că una dintre persoane părăsise locația, aceasta fiind plecată la serviciu. Polițiștii locali au întocmit pe numele persoanei proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și au anunțat Direcția de Sănătate Publică Iași”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Unii ieșeni refuză să poarte mască de protecție și intră în conflict cu oamenii legii

Pe fondul creșterii numărului de cazuri confirmate pozitiv cu Covid, polițiștii locali fac acțiuni constante pentru diminuarea raspândirii virusului SARS-CoV-2. Numeroase sancțiuni au fost aplicate de oamenii legii mai ales pentru nepurtarea măștii de protecție în locurile unde acest lucru este obligatoriu.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, numitului U.M., care a fost depistat în timp ce insista să intre în piața ACB fără mască de protecție, refuzând să o poarte”, au mai precizat oficialii Poliției Locale Iași.

În urma activităților desfășurate, polițiștii locali au legitimat 301 persoane și au aplicat 116 amenzi în valoare de 19.415 lei.

Comentarii
  • lijngaii astie de corupti securisti au batut la usa vreodata sa te intrebe daca ai de dus gunoiu sau daca ai apa sau mancare ? daca ai copil mic de 1 luna ce faci ? cine te ajuta cand toti fug de tine ,vin numai sa dea amenzi dobitocii ,sa nu ii iei cu furca de la usa ? idihoti cu diplome false ..

Adauga un comentariu