Titlurile zilei

Ieșenii care voiau permisul auto au ratat examenul cu trimișii din București! Nu știau că examinatorii vor fi indulgenți: „Nu-l pui să facă la stânga pe rampa de la Colegiul Negruzzi…” – FOTO

Publicat: 19 iul. 2022
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Ieșenii care voiau permisul auto au ratat examenul cu trimișii din București Nu știau că examinatorii vor fi indulgenți Nu-l pui să facă la stânga pe rampa de la Colegiul Negruzzi...  FOTO
Peste o sută de candidați au ratat întâlnirea cu examinatorii permisivi din București

Peste 100 de candidați pentru obținerea permisului de conducere categoria B au ratat șansa să fie examinați de personalul venit de la București. După două zile, s-a constatat faptul că examinatorii din București au dat cele mai multe permise

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Iași a făcut publice rezultatele de la probele practice susținute în perioada 16.07–17.07.2022 pentru obținerea permisului categoria B, cu punct de plecare din rond Dacia. În premieră, la Iași, au venit și 11 examinatori din București care au preluat dosarele candidaților. Asta în contextul în care cei care picau proba practică erau reprogramați și după 5 luni. La sesiunea de la finalul săptămânii trecute au fost incluși candidații care erau programați în perioada 25.10–05.11.2022.

Pentru aceiași candidați care au fost reprogramați în perioada amintită, vor putea susține proba și în intervalul 06.08–07.08.2022, când vor veni, din nou, examinatorii din București să-i ajute pe cei de la Iași. La prima sesiune, au fost examinate 245 de persoane, dintre care 179 au primit permisul, iar 66 au fost picate. De precizat este faptul că examinatorii din București au trecut cei mai mulți candidați. Majoritatea instructorilor au considerat că examinatorii din București au fost mult mai indulgenți. În edițiile trecute ale „BZI”, a fost publicat și un top al celor mai performante școli de șoferi din Iași.

Ieșenii care voiau permisul auto au ratat examenul, poate singura șansă

Culmea, la examenul auto de la finalul săptămânii trecute nu s-au prezentat 137 de candidați care ar fi putut nimeri la unul dintre examinatorii din București. Un motiv ar fi și faptul că venirea celor de la București a fost a fost anunțată cu 10 zile înainte de susținerea probei practice. Mai mult, unii candidați erau resemnați cu programarea din toamnă și s-au dus în concedii sau au plecat în străinătate. Cert este că cei care nu s-au prezentat vor putea susține proba în toamnă, conform primei programări.

„Sperăm ca în weekendul următor, din august, să vină cât mai mulți dintre cei programați. Sper ca, pe viitor, să repetăm cu ajutorul colegilor de la București. Este prima dată când se organizează, după ce s-a pus problema la București”, a precizat Ștefan Grecu, șeful SPCRPCIV Iași.

La un moment dat, un candidat a fost dat în judecată de șefii instituției, după ce bărbatul a picat examenul auto de două ori.

Instructorii auto au fost de acord cu modul de examinare

Prezența examinatorilor din București a fost salutată de instructorii din Iași, mai ales după ce au fost anunțate rezultatele.

„Cei din București au fost deschiși. Bănuiesc că au venit să le dea o lecție celor de la Iași, că se poate. În concluzie, au fost mult mai permisivi, dar asta nu înseamnă că au dat permisul după ce au trecut pe roșu. S-a mers mult pe prioritatea dată pietonilor și mașinilor. Nu au fost foarte mult elemente de poligon. Nu au mai fost situații în care examinatorul spunea candidatului: «Erați să atingeți oglinda». Nici să pui elevul să facă la stânga pe rampa de la Colegiul Negruzzi, acolo unde și șoferii evită zona. S-a arătat că se poate, acum să vedem ce se va întâmpla în august”, a precizat un instructor auto de la o școală de șoferi din Iași.

Ieșenii care voiau permisul auto și au ratat examenul cu cei din București vor nimeri, în toamnă, cu examinatorii din Iași.

Comentarii
  • Ati blocat Dacia
    Instructori flămânzi de bani stati cu capul in tel si elevii merci ca p …
    Nu mai contează banul sa iasi
    De asta va ti înmulțit asa ca faceti japca cu elevii să vă plătească cat mai multe ore.
    Sa va fie rusine ….

  • da o lada de bere la examinatorul iesean care a fost acolo …mai multi…vorbiti ca sa va aflati la taraba dar cati din examinatorii ieseni au last sa treaca examenul?scolile si acesti (….)sunt mana la manuta si dosar la spagar.

  • Sambata dimineata, sub pasarela din Alexandru, o masina cu placuta examen: verde pentru pietoni, vine pretendentul de carnet destul de tare, trece lejer de linia alba de oprire (cred ca e la 3 metri de trecere) si pune brusc frana, chiar la trecere, speriind cativa trecatori (la cat de brusc a oprit, posibil sa fi pus frana examinatorul), dupa care pleaca pe galben. Tipul sigur n-a luat examenul. Sper!

  • Domnule instructor care oferi interviuri, în primul rând ar trebui să fii asumat și să spui în față ce ai de spus, la adăpostul anonimatului, cu toții suntem viteji.
    În altă ordine de idei, poate ar trebui să vă uitați întâi în curtea voastră, și să vă spuneți unul celuilalt că, atunci când vedeți un accident rutier cu victime omenești, aveți obligația legală de a opri și să vedem dacă oamenii au nevoie de prim ajutor. Voi nici măcar la 112 nu sunați!!! (Nu vreau să generalizez, dar genul de persoane care dau astfel de interviuri, practică astfel de atitudini!!!).
    În aceeași măsură, pentru cei care contestă severitatea examinatorilor auto (punând totul pe seama neîndestulatei ȘPĂGI – pentru situațiile concrete aveți TelVerde 0800.806.806 unde să reclamați asemenea conduite, altfel, este doar o speculă lipsită de consistență, o altă nonafirmație făcută la adăpostul anonimității).
    Nu în ultimul rând, dacă considerați că nu există o permisivitate mai mare la acordarea permisului, atunci vă propun să mergeți într-o vizită la Poliția Rutieră și să stați 8 ore să vedeți cam ce fel de accidente se produc, apoi veți trage singuri concluziile dacă este vorba de severitate, realitate sau lipsă de permisivitate.

Adauga un comentariu