Local

Ieșenii încearcă să fenteze regulile de prevenire a răspândirii COVID-19! Zeci de amenzi date de polițiști pentru nepurtarea măștilor de protecție! Un bărbat, sancționat pentru că nu a respectat carantina!

Publicat: 30 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii încearcă să fenteze regulile de prevenire a răspândirii COVID-19 Zeci de amenzi date de polițiști pentru nepurtarea măștilor de protecție Un bărbat sancționat pentru că nu a respectat carantina
Polițiștii descoperă în continuare ieșeni care nu respectă regulile de prevenire a răspândirii COVID-19

Zeci de ieșeni sunt sancționați zilnic din cauza nerespectării regulilor de prevenire a răspândirii COVID-19! Amenzile curg în special din cauza nepurtării corespunzătoare a măștilor de protecție. Un bărbat de 31 de ani a fost amendat pentru nerespectarea regulilor privind carantina la domiciliu. Polițiștii au descoperit recent că individul nu se afla acasă, ci în municipiul Pașcani

În fiecare zi, zeci de ieșeni încearcă să fenteze regulile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19! De altfel, polițiștii dau amenzi pe bandă rulantă, în special pentru nepurtarea măștilor de protecție!

„Pe data de 28 decembrie 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare în zone aglomerate și în mijloacele de transport în comun. Tema controalelor a fost respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19”, au precizat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Sute de polițiști fac verificări: un tânăr de 31 de ani nu a respectat carantina!

Reprezentanții IPJ Iași au adăugat că, la activitățile desfășurate cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID-19 au participat peste 200 de polițiști și polițiști locali. Conform acestora, au fost verificate 74 de societăți comerciale și 40 de mijloace de transport al persoanelor. În total, în 24 de ore, au fost legitimate 2.406 persoane.

„În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor, au fost date 59 de amenzi, dintre care 58 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (nepurtarea măștii de protecție) și una pentru nerespectarea măsurilor privind carantina / izolarea. De exemplu, un bărbat de 31 de ani, din comuna Miroslovești, a fost amendat, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a respectat măsura privind carantina la domiciliu. Acesta a fost prins în municipiul Pașcani”, au adăugat reprezentanții Poliției ieșene.

Controalele vor continua în tot județul

Polițiștii au făcut și vor mai face controale în toate zonele din județ. În același timp, reprezentanții IPJ Iași au transmis și câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta.

„Le recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 13 din 31 august 2020, portul măștii de protecție este obligatoriu în tot județul, inclusiv în spațiile deschise. Sancțiunea pentru această abatere poate fi cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, au încheiat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Atât cei de la IPJ, cât și jandarmii sau polițiștii locali efectuează zilnic controale și verificări, atât în zonele mai aglomerate din județul Iași, cât și în cadrul mijloacelor de transport în comun. Oamenii legii veghează la respectarea prevederilor referitoare la prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, dar, în unele cazuri, se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Potrivit specialiștilor, cele mai eficiente metode de a evita infectarea sunt distanțarea fizică, purtarea măștilor de protecție și menținerea unei igiene corespunzătoare.

Adauga un comentariu