Local

Ieșenii pot achiziționa vaccinul antigripal din farmacii! Acesta costă puțin peste 60 de lei

Publicat: 22 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii pot achiziționa vaccinul antigripal din farmacii Acesta costă puțin peste 60 de lei
Serul costă puțin peste 60 de lei

Ieșenii care doresc să se imunizeze împotriva gripei pot achiziționa vaccinul antigripal din farmacii. Serul costă puțin peste 60 de lei. Tot din farmacii pot ridica vaccinul antigripal și persoanele care beneficiază de o compensare de 50 sau de 100 la sută

Vaccinul antigripal este cea mai eficientă metodă de profilaxie împotriva infecției cu virusul gripal. După efectuare, acesta activează sistemul imun și induce producția de anticorpi specifici care oferă protecție sezonieră împotriva bolii.

Vaccinul previne îmbolnăvirea, diminuează severitatea și scurtează durata bolii, reduce semnificativ spitalizările și decesele cauzate de gripă și pneumonii, reduce numărul solicitărilor la serviciile de ambulanță, al consultațiilor și al vizitelor la domiciliu, al concediilor medicale acordate pentru gripă și infecții respiratorii acute, precum și utilizarea antibioticelor în afecțiunile compatibile cu gripa. Gripa este o boală infecțioasă respiratorie sezonieră care se manifestă variat.

Ieșenii pot achiziționa vaccinul antigripal din farmacii

 o persoana care se vaccineaza
Ieșenii care doresc să se imunizeze împotriva gripei pot achiziționa vaccinul antigripal din farmacii

Ieșenii pot achiziționa vaccinul antigripal din farmacii, acesta costând puțin peste 60 de lei. În farmaciile Help Net, serul costă 64,48 lei. În schimb, în farmaciile Dr. Max este ceva mai accesibil.

„Avem Influvac Tetra pentru patru tulpini și costă 61,39 lei cu cardul de fidelitate”, a precizat o farmacistă din cadrul farmaciei Dr. Max.

Vaccinul Influvac Tetra poate fi administrat atât adulților, cât și copiilor cu vârsta de peste 6 luni. Acesta este recomandat pentru protecția împotriva gripei şi este utilizat în special la pacienții care prezintă un risc crescut de complicații determinate de gripă.

Tot în farmacii trebuie să meargă și ieșenii care beneficiază de o compensare în proporție de 50 sau de 100 la sută a vaccinului antigripal. Eliberarea se face doar pe bază de bilet de trimitere de la medicul de familie. Până anul acesta, ieșenii se puteau imuniza în cabinetele medicilor de familie care obțineau vaccinul antigripal prin intermediul Direcției de Sănătate Publică.

Vaccinarea antigripală, cea mai eficientă metodă de a ne proteja de gripă!

o imagine cu o farmacie
Tot din farmacii pot ridica vaccinul antigripal și persoanele care beneficiază de o compensare de 50 la sută sau de 100

Vaccinarea antigripală este cea mai eficientă metodă de prevenire a gripei. Aceasta este o infecție respiratorie contagioasă, cauzată de virusul gripal. Modalitatea de transmitere este pe cale aeriană, prin picăturile de salivă eliminate odată cu aerul. Există trei tipuri de virusuri gripale: tipul A, care este și cel mai agresiv, fiind implicat în epidemii și pandemii, tipul B, responsabil de infecțiile locale, și tipul C, care este cel mai puțin agresiv.

Gripa poate avea forme diverse, boala poate varia de la forme ușoare până la foarte grave, care pot avea o evoluție fulminantă și pot duce chiar la deces. Cele mai cunoscute simptome în cazul gripei sunt febra de peste 38 de grade Celsius, frisoanele, durerile musculare, articulare sau oculare, tusea iritativă, durerile de cap, somnolența și starea generală de rău. Deși sunt asemănătoare, gripa este mult mai severă decât o simplă răceală, care este produsă de alte virusuri respiratorii și nu de cel gripal.

În cazul formelor ușoare, simptomele dispar după circa 7 zile de la debut. Însă în cele nefericite duce la pneumonie gripală care evoluează rapid și se poate ajunge la deces, provocând insuficiență respiratorie acută. Toate aceste probleme pot fi evitate prin imunizare, iar ieșenii pot achiziționa vaccinul antigripal din farmacii.

Adauga un comentariu