Local

Ieșenii reclamă constructorii care încep lucrările pe șantiere înainte de ora 8:00 și nu respectă programul de liniște

Publicat: 17 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii reclamă constructorii care încep lucrările pe șantiere înainte de ora 800 și nu respectă programul de liniște
Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului verifică șantierele de pe raza municipiului Iași

Numeroși constructori sunt sancționați de polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului în urma reclamațiilor venite de la ieșeni pe motiv că lucrările sunt realizate pe șantiere și în timpul programului de liniște, spre nemulțumirea locuitorilor din vecinătate

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au intensificat controalele în rândul șantierelor de pe raza municipiului Iași, în urma numeroaselor reclamații venite de la ieșeni cu privire la faptul că constructorii nu respectă programul de liniște stabilit prin lege în intervalele orare 13:00-14:00 și 22:00-08:00, iar de multe ori aceștia încep lucrările cu utilaje încă de la orele dimineții, la răsăritul soarelui.

„În data de 16 octombrie 2020, la primele ore ale dimineții, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au verificat șantierele de pe raza municipiului Iași cu privire la respectarea intervalului orar în care este interzisă tulburarea liniștii locuitorilor (13:00-14:00 și 22:00-08:00). În acest context, pe numele unui diriginte de șantier a fost întocmit un proces-verbal de constatare a contravenție, conform Legii 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, întrucât a dispus efectuarea de lucrări cu utilaje specifice în intervalul orar 07:00-08:00, fapt ce a dus la tulburarea locatarilor din zonă”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Poluarea fonică și a mediului înconjurător cu praf, principalele probleme constatate la șantierele din Iași

Echipele din cadrul Biroului Protecția Mediului aplică zilnic astfel de sancțiuni în zona șantierelor din Iași, iar pentru deranjarea liniștii locuitorilor din zonă se aplică inițial amenzi de 1.500 lei, în funcție de gravitatea situației.

„Pe data de 15 octombrie 2020, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61 din 1991, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.500 lei, numitului P.A., întrucât în calitate de diriginte de șantier a permis începerea lucrărilor înainte de ora 08:00, tulburând liniștea locuitorilor din zonă”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

În cazul șantierelor din Iași, cele mai multe sancțiuni se aplică mai ales pentru că constructorul nu montează o plasă de protecție pentru a preveni răspândirea prafului în atmosferă.

Adauga un comentariu