Local

Ieșenii s-au numărat printre cei mai norocoși români din anul 2020! Un premiu de aproximativ 4 milioane de euro este pregătit pentru extragerea de duminică

Publicat: 16 ian. 2021
Bolul de la loto cu bilelele numerotate amestecate
Locuitorii județului Iași nu au ezitat să își încerce norocul în cea mai dificilă perioadă a anului trecut

Anul care tocmai s-a încheiat s-a dovedit o perioadă prosperă pentru jucătorii la loto din Iași. Prima extragere din 2020 a avut loc pe data de 5 ianuarie, într-o duminică. Printre cei trei mari câștigători ai primei ediții a fost și un ieșean. El a bifat numerele norocoase, la categoria I, la Loto 5 din 40. Marele premiu a fost în valoare de 456.677,20 lei. Biletul norocos a fost jucat la angenția din cartierul Frumoasa, județul Iași, cu doar două variante simple și a costat 6 lei. În perioada imediat următoare a anului, în timpul stării de urgență, agenția Loto din Piața Unirii, de lângă magazinul Marelbo, a fost singura deschisă din orașul Iași, fiind singurul punct de ridicare a premiilor.

„Agenția noastră a fost deschisă pe toată perioada pandemiei pentru ridicarea câștigurilor. În acea perioadă, premiile biletelor câștigătoare cumpărate online sau de la agențiile din Podul Iloaiei și Târgul Frumos se puteau ridica doar de aici. Cele mai multe bilete sunt achiziționate în funcție de premiul categoriei, dar 6/49 este cea mai jucată variantă”, a declarat vânzătorul de la agenția Loto din Piața Unirii.

O altă metodă de achiziționare a biletelor este și de la stațiile de SelfPay. Cei mai încrezători în destin par a fi bărbații de vârsta a doua și a treia. Ei sunt clienți fideli ai agențiilor Loto.

Loteria Română a pus la bătaie un premiu de aproximativ 4 milioane de euro pentru extragerea de duminică

Duminică, 17.01.2021, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc. Extragerea va fi difuzată, în direct, pe România TV, în cadrul emisiunii „Românii au Noroc”, începând cu ora 18:15. Pentru jucătorii la 6/49, Loteria Română pune la bătaie, pentru câștigătorii la categoria I, un premiu în valoare de peste 1,13 milioane de euro.

„Oamenii joacă cel mai des la 6/49, fiind cea mai cunoscută categorie de români. Pentru extragerea de duminică, 17 ianuarie cele mai multe bilete s-au vândut la Joker, la această categorie fiind cel mai mare premiu” a declarat vânzătorul de la agenția Loto din Piața Unirii.

La Joker, categoria I, premiul oferit de loterie este de peste 3,6 milioane de euro. La Noroc, câștigul este în valoare de peste 381.000 de euro, la Noroc Plus, categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 157.600 de euro și la Super Noroc este în joc un câștig în valoare de aproximativ 11.000 de euro. Cei care aleg să joace la 5/40 pot câștiga peste 70.600 de euro.

Cum s-a schimbat viața ieșeanului devenit milionar peste noapte

Mihai Cazacu este un câștigător din Iași care a rămas în istoria județului după ce în anul 2008 a câștigat 3,8 milioane de euro la 6 din 49. După câștigarea marelui premiu, ghinioanele s-au ținut lanț de Mihai Cazacu. La trei ani de la fericitul eveniment, norocul ieșeanului a început să se prăbușească. În luna octombrie 2011 este acuzat de comiterea infracțiunilor de încăierare, tulburarea liniștii publice și ultraj contra bunelor moravuri.

De parcă nu fusese de ajuns, în 2013 a fost prins beat la volan și i-a fost deschis dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Punctul culminant al poveștii ieșeanului a fost când firma acestuia a fost implicată într-o rețea de evaziune fiscală. Parcă un blestem s-a abătut asupra ieșeanului cândva norocos. În prezent, este închis la Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași. Cei mai mulți oameni ajung să își piardă rațiunea după ce se trezesc peste noapte cu un câștig nesperat.

Adauga un comentariu