Sport

Îi cedează Voluntari locul lui Dinamo? Ioan Andone a anunțat ce se întâmplă dacă dinamoviștii retrogradează: „Niciodată în istorie nu a fost o situație ca acum”

Publicat: 28 apr. 2021
Ioan Andone
FC Voluntari nu pare a mai fi dispusă să-și cedeze locul în Liga 1 pentru Dinamo. Ioan Andone a dezvăluit că implicarea spaniolilor în conducere ar fi problema

Se pare că FC Voluntari are o abordare diferită în acest sezon, dacă Dinamo București va retrograda. În august anul trecut, președintele clubului ilfovean, Ioan Andone, susținea că exista posibilitatea ca locul din prima ligă să-i fie cedat echipei din „Ștefan cel Mare”.
După trei etape din play-out-ul Ligii I, Dinamo București e pe loc direct retrogradabil, cu 15 puncte. „Câinii” sunt la șase puncte în spatele lui Gaz Metan, ultima echipă care rămâne în prima ligă. De această dată, FC Voluntari nu pare a mai fi dispusă să-și cedeze locul în Liga 1 pentru Dinamo. Ioan Andone a dezvăluit că implicarea spaniolilor în conducere ar fi problema.

„Anul trecut, cred că a fost altceva. Sincer, am avut o discuție cu domnul primar Florin Pandele, care e dinamovist, și spunea că îi pare rău de ce se întâmplă și era dispus să-i cedeze locul lui Dinamo. Așa cum, probabil, că nu am mai discutat despre acest lucru, e mai delicată situația. Le cedezi locul unor spanioli pe care nu îi vede nimeni, nu îi simte nimeni? E o situație extrem de grea pentru club. Niciodată în istorie nu a fost o situație ca acum. În plus, eu spun că lotul pe care îl are Dinamo s-ar putea bate să câștige play-out-ul. Nu zic să fie în play-off, dar să se bată pentru primul loc în play-out. La ce lot au, la ce jucători au, trecuți pe la echipa națională, străini cu experiență… Dar sunt probleme mari acolo”, a declarat Ioan Andone la Ora exactă în sport.

FC Voluntari a fost pregătită de o mutare istorică

Pe finalul sezonului trecut, Dinamo ar fi putut rămâne în Liga 1, datorită lui FC Voluntari. În cele din urmă, s-a trecut la un sistem cu 16 echipe, iar alb-roșii s-au salvat:

„Dacă va retrograda Dinamo, îmi spunea că noi, Voluntari, ar trebui ținem în viață brand-ul ăsta și să le cedăm locul în Liga 1. Da (n.r. – se poate realiza), decizia e a domnului primar, a Consiliului Local și ne cedăm locul. Pentru noi nu ar fi o problemă, suntem un club nou, o putem lua de la început, ai juniori, ai copii, îți faci echipă tânără și începi să construiești o echipă nouă. Da. Asta voiam să vă spun”, a declarat Ioan Andone în august 2020.

Adauga un comentariu