National

Ilan Laufer, avertizează: „Trag un semnal de alarmă către autoritățile din UE și mai ales din România”

Publicat: 07 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ilan Laufer avertizează Trag un semnal de alarmă către autoritățile din UE și mai ales din România
Ilan Laufer, liderul Platformei Social Liberale

Ilan Laufer, fondatorul Platformei Social Liberale, a lansat un mesaj prin care alertează autoritățile din Uniunea Europeană dar mai ales din România cu privire la precedentul pe care îl poate crea reforma drastică din poliție începută în Statele Unite ale Americii. Acesta a vorbit despre ordinul de restricție temporară a oamenilor legii din Minnesota, semnat de Jacob Frey, primarul Minneapolis.  Ilan Laufer a menționat că autoritățile din America sunt dispuse să creeze un nou sistem de poliție după evenimentul trist și revoltător în care George Floyd, un bărbat de culoare, a decedat în urma tratamentului violent la care a fost supus de un ofițer.

„POLIȚIA ROMÂNĂ ESTE DIRECT VIZATĂ DE SITUAȚIA SCĂPATĂ DE SUB CONTROL DIN S.U.A.

Trag un semnal de alarmă către autoritățile din UE și mai ales din România. În Statele Unite ale Americii începe o reformă drastică a poliției, reformă ce va avea, în viitor, un impact major și asupra țărilor din UE.

Primarul Minneapolis, Jacob Frey, a semnat un ordin de restricție temporară a poliției în statul Minnesota, fapt care va forța reforme majore imediate pentru Departamentul de Poliție Minneapolis, ca urmare a morții lui George Floyd. Consiliul municipal din Minneapolis a aprobat restricția temporară, în cadrul unei ședințe de urgență care a avut loc vineri după-amiază.

Oficialii locali știu că în acest moment întreaga America îi privește și promit că nu vor dezamagi. Dimpotrivă, aceștia sunt determinați să creeze un nou sistem de poliție, unul din care ura rasială să fie total eradicată, urmând ca sistemul să fie cu totul regândit, atât din punct de vedere al siguranței publice, cât și al modului în care polițiștii ar trebui să reacționeze.

Acest model are șanse foarte mari să fie adoptat ulterior și în restul Statelor Unite, precum și în Europa și în România.

Foarte curând în Europa…”, a declarat Ilan Laufer.

Adauga un comentariu