Local

Imagini de coșmar de la spitalul mobil din Lețcani. Platforma de la Parcul Transagropolis se scufundă. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, vede conspirații în jurul său

Publicat: 21 iul. 2020
PLATFORMA PIETRUITA DE LA PARCUL TRANSAGROPOLIS (1)
Platforma pietruită de la spitalul mobil din Lețcani a început să cedeze, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, ascunzând detaliile proiectului de la Parcul Transagropolis

Un adevărat dezastru paște spitalul mobil din Lețcani pentru bolnavii de COVID-19. Platforma de la Parcul Transagropolis nu poate susține corespunzător containerele care ar compune spitalul. Acesta nici măcar nu a fost inaugurat, termenele fiind amânate de la o săptămână la alta de  Șeful CJ vede în jurul său doar conspirații în loc să-și recunoască incompetența managerială în gestionarea unui proiect pentru care numai județul Iași a dat 10 milioane euro

Spitalul mobil de la Lețcani  pentru bolnavii de COVID-19 continuă să bată pasul pe loc. În plus, platforma de la Parcul Transagropolis din comuna ieșeană pare că nu poate susține containerele ce vor fi amplasate în zonă, pietrișul pus în grabă scufundându-se văzând cu ochii. În tot acest timp, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, continuă să dea vina pe oricine altcineva în afara propriei persoane pentru eșecul implementării la timp a unității medicale mobile din comuna ieșeană Lețcani.

Platforma pietruită de la spitalul mobil din Lețcani are mari probleme. Nu poate susține tirurile care descarcă unitatea medicală

Platforma pietruită de la Parcul Transgaropolis unde ar trebui să funcționeze spitalul mobil din Lețcani a fost turnată în grabă, iar acum se văd deja urmele. Un TIR care a încercat să lase un container pe zona pietruită s-a scufundat, lucru care arată că aceasta nu este conformă cu standardele unei unități medicale. Decizia privind pietruirea și nu asfaltarea i-a aparținut lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași  și al Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest. Zona a fost pietruită în loc să fie betonată pentru a se grăbi lucrurile. Maricel Popa a făcut apel la constructori să-i pietruiască suprafața pe cheltuiala lor. Singurii care l-au ajutat au fost cei de la Eky-Sam SRL, firma lui Ioan Echimov, abonată la contractele pe drumurile județene.
Pe un astfel de teren, igienizarea suprafeței se va face extrem de greu, iar riscul răspândirii virusului COVID-19 poate fi unul extrem de ridicat în loc să fie stăvilit. De altfel, se vede cu ochiul liber cum platforma pietruită nu poate susține o mașină de mare tonaj. Pentru a scoate TIR-ul care s-a împotmolit, a fost nevoie de o macara în zonă.

Scandal la poarta de la Parcul Transagropolis. Circ făcut de Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași

Spitalul mobil din Lețcani a ajuns din nou subiect de dispută politică. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a avansat un nou termen, pe 30 iulie 2020, pentru implementarea unității medicale. Acesta va deveni secție exterioară la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” când va fi funcțională. Cu toate acestea, nimeni nu știe data exactă, Maricel Popa și cei de la Euronest căutând tot felul de scuze și tertipuri pentru a ieși basma curată. Duminică, 19 iulie, la Lețcani au ajuns Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, și Costel Alexe, ministrul Mediului. Aceștia nu au fost lăsați să intre în curtea spitalului, iar Maricel Popa i-a atacat politic. Șeful CJ vede peste tot numai conspirații, în vreme ce el și echipa lui nu au nicio vină pentru ratarea implementării la timp a obiectivului. Popa nu a spus clar când va fi gata spitalul, ci doar a atacat actualul Guvern.

Curtea de Conturi a fost sesizată în cazul spitalului de la Lețcani. Limbaj de mahala al șefului CJ

Curtea de Conturi a fost deja sesizată în cazul spitalului mobil din Lețcani, procedura de achiziție și comisia de evaluare a licitației ridicând mari semne de întrebare. De altfel, aceste lucruri au fost semnalate de autoritățile statului care au cerut un control amănunțit la unitatea medicală. „Așteptăm ca în adresa făcută și raportul celor de la Curtea de Conturi să vină și să ne spună dacă achiziția a fost făcută în litera legii sau nu. Din primele informații pe care le avem, nu respectă legea achizițiilor publice și asistăm la această sarabandă de declarații puerile. Se spune că firma care livrează acest spital este o firmă suport care lucrează cu NATO. Imaginile de satelit arată ca o curte de lumea a treia din Turcia decât ca o unitate suport pentru NATO”, a spus Costel Alexe, ministrul Mediului.
În tot acest timp, Maricel Popa a continuat să arate spre tot felul de conspirații, folosind un limbaj de mahala. „Sunt indignat de tupeul liberalilor care permanent au denigrat munca noastră în legătură cu spitalul. Eu nu sunt ca tine, domnule ministru Drujbă. Eu fac spitalul pentru ieșeni. Nu ca să iau vreun peșcheș. Degeaba vrei să îți acoperi lipsa de realizări de la minister aruncând cu noroi în mine. Nu vei reuși. Am dus 1 miliard de euro în 4 ani în Iași și voi face și acest spital”, a susținut Maricel Popa.

 

Comentarii
Adauga un comentariu