Titlurile zilei

Imagini desprinse din filmele de groază! Ce a pățit un tânăr de 19 ani din Iași, care a încercat să găurească un proiectil, este de neimaginat. Și-a distrus viața pentru a purta la gât un semn al războiului (EXCLUSIV)

Publicat: 17 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Imagini desprinse din filmele de groază Ce a pățit un tânăr de 19 ani din Iași care a încercat să găurească un proiectil este de neimaginat. Și-a distrus viața pentru a purta la gât un semn al războiului EXCLUSIV
Casa tânărului în care a avut loc explozia și echipajele de Poliție ajunse la fața locului pentru a efectua ancheta

Un tânăr în vârstă de 19 ani și-a distrus viața după ce a încercat să găurească un proiectil. Nenorocirea s-a petrecut ieri în satul Pietriș, din comuna Dolhești, chiar în curtea casei în care locuia tânărul. Inițial, după explozie, băiatul a spus că i-ar fi explodat telefonul mobil în mână, probabil de frică. Echipajul medical care a ajuns la locul incidentului și-a dat seama că de fapt este vorba despre explozia unui proiectil, iar situația este cât se poate de gravă

Un tânăr în vârstă de 19 ani și-a distrus viața după ce a încercat să dea gaură într-un proiectil. Ieri-dimineață, liniștea comunei Dolhești din județul Iași avea să fie deranjată de sirenele de la ambulanță și poliție. Un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că un telefon mobil a explodat în mâna unui tânăr, provocându-i răni serioase. Un echipaj medical a ajuns în scurt timp la fața locului. Medicii și-au dat seama imediat că nu este vorba despre explozia unui telefon, ci despre explozia unui proiectil. După ce a primit primele îngrijiri medicale, tânărul a fost preluat și transportat la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași.

„În cursul dimineții de marți, 16 noiembrie 2021, a fost o solicitare la un tânăr de 19 ani, din satul Pietriș, comuna Dolhești. Inițial s-a declarat că i-a explodat telefonul în mână, cu sângerare, motiv pentru care a fost dirijat Serviciul de Ambulanță Județean C2. Ulterior, la momentul ajungerii echipajului SAJ C2 la caz, s-a declarat că băiatul, în timp ce găurea un cartuș cu o bormașină, acesta a explodat. Tânărul a suferit un șoc hemoragic, traumatic, plăgi penetrante cu retenție de corpi străini. Și-a pierdut mâna stângă și posibil să piardă și ochiul drept. Va fi internat în secția de chirurgie”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

A vrut să își facă un medalion din vechiul proiectil?

Reporterii „BZI” au ajuns în comuna Dolhești la puțin timp de la producerea incidentului. La casa tânărului se aflau mai multe echipaje de poliție și de pompieri. În astfel de cazuri, oamenii legii deschid un dosar penal și îl anchetează pe cel implicat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Astfel, tânărul pe nume Lucian A. are de dat explicații în fața legii. Vecinii acestuia spun că s-a ajuns la o asemenea nenorocire dintr-o prostie.

„Din ce am înțeles, el avea de mai mult timp cartușul respectiv… l-a găsit prin pădure. La noi, aici, s-au găsit destul de des gloanțe, obuze, ca după război. El l-a găsit și l-a dus acasă. Din ce am înțeles, a vrut să-i dea o gaură ca să facă un medalion din el. Cartușul a explodat, i-a zburat mâna”, a spus un localnic.

Pentru Lucian urmează o perioadă dificilă. El va rămâne internat o lungă perioadă de timp și va avea nevoie de o proteză pentru a arăta ca înainte de incident. Localnicii spun că în zonă nu a mai fost un incident atât de grav, cu toate că de-a lungul timpului s-au mai găsit „bombe”.

„Mulți din sat au găsit pe câmp sau în pădure bombe, dar s-a sunat, au venit de la Iași și le-au luat. E periculos, nu se umblă cu așa ceva”, a completat un localnic.

La Iași, în ultimii ani, au mai fost cazuri similare.

Adauga un comentariu