Local

Imagini incendiare cu contrabanda cu țigări din zona Târgu Cucu! Anchetă făcută de trecători, pusă pe tavă procurorilor! Suspecții, surprinși în timp ce-și vând marfa chiar sub nasul polițiștilor! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 07 oct. 2020
În zona Târgu Cucu se desfășoară în continuare afaceri necurate, în ciuda faptului că anchetatorii au efectuat mai multe percheziții de-a lungul ultimilor ani
Contrabanda cu țigări înflorește în zona Târgu Cucu

Imagini incendiare cu contrabanda cu țigări din zona Târgu Cucu. În cadrul pozelor și al clipurilor video se poate observa cum o femeie care a fost deja condamnată cu suspendare continuă să facă afaceri cu țigări de contrabandă. La un moment dat, pe imagini se poate vedea cum prin zonă trec și 4 polițiști

Un set de imagini incendiare a intrat în posesia reporterilor cotidianului „Bună Ziua Iași”! În cadrul pozelor și al clipurilor video se poate observa cum o femeie care a fost deja condamnată cu suspendare continuă să facă afaceri cu țigări de contrabandă, în buricul târgului. Culmea, la un moment dat, pe imagini se poate vedea cum prin zona respectivă trece o patrulă formată din 4 polițiști!

Aceste imagini incendiare au fost surprinse în urmă cu aproximativ două săptămâni, în zona Târgu Cucu. În realitate, zona este cunoscută atât doritorilor de țigări aduse ilegal din Republica Moldova sau Ucraina, cât și oamenilor legii, care cunosc ce se petrece acolo. În ciuda acestui fapt, afacerile cu țigări de contrabandă nu par a înceta. Asta, chiar dacă mai multe persoane care desfășurau astfel de „afaceri” au fost deja condamnate. Principalul motiv constă în faptul că țigările de contrabandă sunt mai ieftine decât cele produse și vândute în mod legal, dar și pentru că există mulți fumători „abonați” la aceste produse aduse de peste Prut. Pe de altă parte, raziile oamenilor legii prin zona respectivă sunt destul de rare.

Petronela Răuț, condamnată de judecătorii din Iași în 2018 pentru contrabandă cu țigări

Pe aceste imagini incendiare se poate observa cum, la un moment dat, prin acea zonă trece agale o patrulă de Poliție, formată din 4 agenți. Bineînțeles că, în cele câteva minute, „afacerea” este stopată. Mai mult, persoanele surprinse pe imagini nu par a fi foarte îngrijorate că ar putea fi „deranjate” de autorități. În plus, potrivit autorului imaginilor, una dintre persoanele care vinde țigări de contrabandă și care este surprinsă de cameră este Petronela Răuț. În urmă cu mai bine de un an, femeia a fost condamnată de judecători, tocmai pentru contrabandă cu țigări.

Așadar, pe 20 decembrie 2018, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea unor persoane pentru contrabandă cu țigări. Printre acestea se regăsea și Petronela Răuț. Femeia în vârstă de 43 de ani a primit o pedeapsă de 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani, pentru contrabandă.

„Pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să se prezinte la Serviciul de Probațiune Iași, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență”, au afirmat magistrații ieșeni.

În plus, instanța i-a impus femeii să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Direcției Exploatare Patrimoniu sau în cadrul Direcției de Asistență Socială, pe o perioadă de 60 de zile.

Țigările, aduse din curtea unei case din acea zonă

În același timp, se poate vedea cum diverse persoane, abordate de doritori, se deplasează în curtea unei case din acea zonă. La scurt timp, ele revin și le înmânează clienților „marfa”, după care iau banii. Clienții își văd mai departe de drum, iar cei filmați continuă să numere banii primiți.

De altfel, la finele lunii iunie 2020, cotidianul „Bună Ziua Iași” a intrat în posesia altor imagini similare. „BZI” a prezentat atunci un filmuleț în cadrul căruia se vedea clar cum un minor a reușit să cumpere țigări aduse ilegal din Republica Moldova sau Ucraina din aceeași zonă. La doar câteva zile, anchetatorii au desfășurat 22 de percheziții domiciliare în județele Iași și Suceava, pentru destructurarea unei rețele de contrabandă cu țigări. Pe lângă aceasta, la procurori și la alte instituții din Iași au fost depuse mai multe plângeri cu privire la activitatea care se desfășoară în zona Târgu Cucu.

Comentarii
  • De 15 ani vind acolo in centrul orașului și dacă te uiți spre ei te înjură și te iau la bătaie!domnul primar a investit milioane in acel parc Iar ei distrug tot .Nu mai zic ca toți țiganii care nu muncesc ,nu platesc taxe și se ocupa cu infracțiuni stau in centru orașului in case sociale!

  • Polițiști corupți care păzesc infractorii pe banii noștri !Pun pariu ca acești infractori sunt și asistați sociali ca nu le place munca !

  • Traficanta in halat portocaliu vinde țigări in fata polițiștilor! Poliție corupta chiar va este frica de acești țigani fără școala !!!! Polițiști manipulați și cumpărați de niște țigani !!!! Rusine sa va fie !!!!

  • Melitienii isi iau ”taxa de protectie” regulat si la timp !, nimic nu misca in Romania fara stirea si acceptul lor !, voi sa le dati pensii speciale acestor partasi la infractiuni, sa le platiti indienilor contrabandisti infractori din banii vostri locuinte sociale mocca in centru si sa le platiti si ajutor social si urgente medicale si ajutoare alimentare daca sunteti fraieri !, romanii sunt de vina pentru ca permit asa ceva

  • Aceeasi situatie este si in piata din Nicolina. Vanzarea tigarilor de contrabanda se face sub ochii (inchisi) ai politistilor locali. Acest trafic nu poate fi facut decat cu acceptul politiei. O babuta daca vrea sa vanda ceva langa piata e imediat luata pe sus in timp ce romulanii livreaza la greu!

  • DOMNULE PRIMAR CHIRICA IN LEGATURA CU PARCURILE DE JOACA DIN ALEXANDRU ,DACIA FACETI CEVA PT CA NU PUTEM ODIHNI NOAPTEA DUPA ORA 21,22 ,DUPA ORA 22 VIN IN PARCURI TOT FELUL DE ALCOOLISTI ,CURVISOARE MINORE ,DROGATI ETC CARE FAC galagie ,tipa,urla si asculta manele la maxim ,noi muncim si avem nevoie de liniste ,politia nu are nici chef si nici benzina ca sa se implice faceti cumva si puneti pe cineva de langa parc sa inchida intrarea in parc dupa ora 22 cu toate ca orce parc se inchide dupa ora 21

  • Stimați Ieșeni chiar acești indivizi încă vind nestingheriti in centru orașului in preajma poliției?Din câte știu in aceiași zona se petreceau aceleași infracțiuni de contrabanda de țigări și ei tot acolo sunt?Politia și organele statului îi susțin incontinuare????

  • Din pacate, exista multe compromisuri care se fac. Acesti colorati ori dau dreptul, ori toarna transporturi de tigari de prin judet, ca sa faca politistii de frontiera p… mare! Cam asta e tarisoara in care traim: fraierii muncesc si platesc taxe, romulanii fac contrabanda, stau cu cooruuu pe pietre, fumeaza, scuipa seminte, au ajutor social si casa la kilometrul zero al Iasului, cu complimente de la institutiile statului roman. Bravo, Politia ieseana! Bravo, domnule primar! Bravo, Politia Locala! Bravo, domnule Zamfirescu! Bravo! Sunteti cei mai tari din Univers!

  • Doamnule Primar Chirica de ce nu luați nicio măsura ???? Deci sa înțelegem ca dumneavoastră și traficanta Rauț Petronela sunteți mănă în mână sau cum??? Aveți toate probele necesare va rugam faceți-vă treaba 😏

  • Rusine celor care permit acestor indivizi sa transforme o zona rezidențiala intr o vizuina de traficanți de țigări ! Se pare ca acești infractori stau și fac contrabanda din casele primăriei !Eu om cinstiti stau in gazda la periferia orașului ,doar atât i mi permit .Platesc taxe peste taxe Pt a i tine pe acești indivizi!

Adauga un comentariu