Titlurile zilei

Imagini incredibile, filmate de camerele montate în cabina vatmanilor! Iată în ce ipostază a fost surprins un biciclist din Iași – FOTO/VIDEO

Publicat: 17 feb. 2024
_____ Vizualizări 15 Comentarii
Imagini incredibile filmate de camerele montate în cabina vatmanilor Iată în ce ipostază a fost surprins un biciclist din Iași - FOTOVIDEO
Municipiul Iași, plin de pietoni teribiliști

Municipiul Iași este plin de pietoni teribiliști care pun în dificultate șoferii și vatmanii de la CTP. Majoritatea acestora sunt neatenți sau apelează la tot felul de metode pentru a se folosi de mijloacele de transport

Iașul este sufocat în multe momente ale zilei din cauza mașinilor care stau blocate pe străzi. Pe lângă acest lucru, nici pietonii nu sunt prea atenți la conduita în trafic și se pun în pericol atât pe ei, cât și pe șoferi. Angajații de la CTP au acuzat mereu că este foarte dificil să conduci pe străzile din Iași, iar imaginile le dau dreptate.

Municipiul Iași, plin de pietoni teribiliști

Vatmanii asistă zilnic la tot felul de situații ciudate pe străzile din Iași, însă de multe ori pot fi într-un pericol iminent, iar persoanele riscă să fie rănite. Unele incidente au fost surprinse cu camera de pe bord. În majoritatea cazurilot, tinerii sunt cei care nu țin cont și trec pe linia de tramvai, prin fața vehiculului.

Un tânăr care mergea pe bicicletă, probabil obosit, s-a prins de un tramvai în zona Piața Unirii. Într-o altă situație, un adolescent neatent a traversat ilegal strada, iar ulterior s-a lovit cu capul de un tramvai. Într-un alt caz, doi tineri circulau pe o trotinetă electrică chiar pe linia de tramvai. Un călător nemulțumit că a pierdut autobuzul a sărit în fața mașinii pentru a îl determina pe șofer să oprească.

„În continuare, cele mai stresante și periculoase situații sunt cele cauzate de pietonii neatenți. Avem diverse situații cu care ne confruntăm zilnic, și anume traversează printre vagoane, fug de pe un peron pe altul, fără să se asigure, trec pe roșu sau, cel mai grav, traversează strada prin loc nepermis. Chiar am fost martor la un incident pe data de 14 februarie 2024, orele 14:30, când un adolescent a traversat prin loc nepermis și a dat la propriu cu capul de tramvai, fiindcă nu l-a văzut.

Observ la pietoni o lipsă totală de responsabilitate, respect în trafic și, practic, viața lor și-o lasă la îndemâna celorlalți participanți la trafic. Trebuie să se gândească și pietonii că suntem și noi oameni, și noi avem clipe de neatenție, însă neatenția noastră ne poate costa libertatea și integritatea lor. În cazul unei coliziuni, știți cum e vorba aia, tabla se îndreaptă, însă cursul vieții nu”, povestește Emilian Râpanu, vatman la CTP Iași.

Vatman: „Cel mai dificil moment ar fi șocul pe care îl suferi în momentul în care ai un accident cu victimă”

Vatmanii apelează la cetățeni pentru a fi mai atenți atunci când sunt în trafic. Nu totul este o joacă, iar un simplu pas poate să facă diferența dintre viață și moarte.

„Cel mai dificil moment, aș putea spune, cu care ne confruntăm ar fi șocul pe care îl suferi în momentul în care ai un accident cu victimă. Victima este rănită și doar în acele momente realizează că a greșit. Procedura este foarte solicitantă pentru noi, în sensul că trebuie să anunțăm la 112 evenimentul, se fac cercetări, declarații și uneori chiar trebuie să mergem la IML pentru a ni se recolta probe biologice de sânge.

Aceste evenimente creează disconfort în rândul călătorilor pentru că, pe perioada cercetărilor, circulația tramvaielor este blocată. Fac un apel către pietoni, să fie mai atenți, să respecte regulile de circulație, aici mă refer și la șoferi, și să se asigure ori de câte ori au de gând să traverseze strada și că o fac în condiții de siguranță, fără a stânjeni pe ceilalți participanți la trafic”, a mai adăugat vatmanul.

Pietonii teribiliști din Iași pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Comentarii
  • Tanarul pe bicicleta e mai curand teribilist decat obosit. Ori poate cu mintea obosita. Este insa exemplul perfect pentru inutilitatea pistelor de bicicleta.

  • Vatmanul Emilian, va da planurile peste cap, încearcă să prosteasca foarte mulți angajați să se întoarcă împotriva conducerii. Scrie zilnic zeci de mesaje la grupurile de presa și platforme de socializare ptr a se ruga să i se posteze pozele și clipurile video.

  • mars in mortii tai de mosneag obosit, te trezesti ca un sclav la ore de navetisti si scrii comentarii
    o mai faci si pe desteptul cand iti pute haina a transport cfrist
    🖕🏻🖕🏻🖕🏻

  • iesenii sunt cei mai afurisiti, rai, marlani si cu nasu’ pe sus romani din tara. numai in Iasi cand mergi pe strada auzi horcaieli de nas si gat si apoi flegmele mucoase scuipate pe jos fara a avea bunul simt ca mai sunt in jurul lor cetetani. mai porc si marlan ca ieseanu’ numai vezi pe planeta asta.

  • Se pare că singurul sclav de pe-aici ești tu. La ora aia încă eram treaz, abia acum m-am trezit. Sâmbătă la 9 se trezesc doar sclavii că tine. Hai sictir 🙂

  • Deși într-o zonă cu “reputație “ îndoielnică, unde educația fiind submediocru dar la pachet cu mentalitate învechită, să nu avem așteptări! Dar culmea ipocriziei, ne lăudam cu un oraș așa numit “universitar “.

  • Arlechino esti un obosit si pupincurist a ctp-ului..Emilian este singurul care a avut curajul sa spuna adevarul care multi tac pt a nu fi sanctionati.stai in banca ta de scafandru nu te mai baga ca chilotii in cur fara sa cunosti adevarul si realitatea care este ascunsa intre fiarele vechi si conditiile jalnice care lucreaza vatmanii.te-as baga cu capul in wc-ul din Copou undei focar de infectie ca tine…

  • Arlechino esti un obosit si pupincurist a ctp-ului..Emilian este singurul care a avut curajul sa spuna adevarul care multi tac pt a nu fi sanctionati.stai in banca ta de scafandru nu te mai baga ca chilotii in cur fara sa cunosti adevarul si realitatea care este ascunsa intre fiarele vechi si conditiile jalnice care lucreaza vatmanii.te-as baga cu capul in wc-ul din Copou undei focar de infectie ca tine…

  • Râpanu Emilian, a fost pus să se angajeze la CTP, după ce a pierdut câteva procese intentate familiei. A făcut o înțelegere cu un procuror că angajându-se la CTP, să de-a în judecată conducerea pe anumite motive și astfel o să-l ajute să câștige un proces cu vărul lui. Se știe că vin alegerile și se dorește schimbarea și Emiluț a căzut la mijloc, ce nu știe el este că îl așteaptă Bau-Bau, după colț.

Adauga un comentariu