Eveniment-Social

În atenția a mii de liceeni din Iași și din toată România! Campaniile de promovare a celei mai vechi universități din țară se derulează on-line

Publicat: 18 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În atenția a mii de liceeni din Iași și din toată România Campaniile de promovare a celei mai vechi universități din țară se derulează on-line

Evenimentul care, în ultimii ani, a devenit un model de promovare a unei universități de stat în rândul liceelor din România se mută în mediul virtual! Este vorba de Caravana Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași! Astfel, ediția demarată anul trecut în luna octombrie (pentru Admiterea 2020 la „Cuza” – n.r.) se va derula on-line.

„Forma clasică a Caravanei UAIC a fost suspendată! Am decis acest lucru având în vedere contextul actual al pandemiei de coronavirus. Deja au fost etape importante derulate în multe licee din orașele țării. Acum, noi pregătim să facem Caravana în mediul on-line, atunci când vine vorba de promovarea în rândul viitorilor absolvenți de Bacalaureat a ofertei noastre educaționale pentru Admiterea 2020”, a precizat prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector la „Cuza”

Evenimentul care, în ultimii ani, a devenit un model de promovare a unei universități de stat în rândul liceelor din România se mută în mediul virtual. Este vorba despre Caravana Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași! Astfel, ediția demarată anul trecut pe 30 octombrie (pentru Admiterea 2020 la „Cuza” – n.r.) a fost suspendată. E vorba despre faptul că echipele instituției de învățământ superior nu mai călătoresc și nu mai vizitează licee importante din orașele Moldovei, dar și a altor regiuni! Motivul are la bază pandemia de coronavirus și suspendarea cursurilor din unitățile de învățământ preuniversitar și superior din România.

„Forma clasică a Caravanei UAIC a fost suspendată! Am decis acest lucru având în vedere contextul actual al pandemiei de coronavirus. Deja au fost etape importante derulate în multe licee din orașele țării. Acum, noi pregătim să facem Caravana în mediul on-line, atunci când vine vorba de promovarea în rândul viitorilor absolvenți de Bacalaureat a ofertei noastre educaționale pentru Admiterea 2020”, a precizat prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic și sectorul public al UAIC.

Astfel, pe site-ul oficial de la „Cuza” și rețelele de socializare vor fi prezentate aceste date, inclusiv prin filmulețe și imagini, discursuri motivaționale sau discursuri ale reprezentanților celor 15 facultăți.

Aproximativ 16.000 de elevi din 39 de localități au fost beneficiari ai Caravanei UAIC 2018-2019

De reamintit că, aproximativ 16.000 de elevi din 39 de localități au fost beneficiari ai Caravanei UAIC 2018-2019. Aceasta a prezentat oferta educațională a Universității „Cuza” în 116 licee din 14 județe precum Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Iași, Neamț, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vrancea și Maramureș. În cadrul Caravanei UAIC sunt oferite elevilor detalii despre admiterea din acest an (facultăți, domenii, specializări, număr de locuri scoase la concurs) și despre facilitățile de care aceștia pot beneficia pe parcursul studenției: burse și posibilități de studiu în străinătate, condiții de studiu și de cazare sau stagii de practică.

Adauga un comentariu