Local

Încă un derby al Moldovei în Superligă, pentru salvarea de la retrogradare. Politehnica Iași joacă în deplasare la Botoșani

Publicat: 30 mart. 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Încă un derby al Moldovei în Superligă pentru salvarea de la retrogradare. Politehnica Iași joacă în deplasare la Botoșani

Fotbaliștii de la Poli Iași joacă astăzi, de la ora 15:45, în deplasare la Botoșani, în etapa a doua din play-off-ul Superligii. Ieșenii au pierdut rușinos în cea dintâi, cu Oțelul Galați, când nu au expediat nici măcar un șut pe poartă

Situația din clasament este extrem de tensionată, Poli Iași este pe locul 12, cu 17 puncte, iar Botoșani pe locul 16, cu doar 11 puncte. Totuși, 3 puncte pot face diferența pentru salvarea de la retrogradare. Din lotul ieșenilor au lipsit 4 jucători care au fost convocați la echipele naționale, însă Leo Grozavu crede că elevii săi sunt motivați să câștige.

Poli Iași joacă în deplasare la Botoșani

După meciul extrem de slab de la Galați, Leo Grozavu a avut timp două săptămâni să repare greșelile din joc. Starea fanilor este extrem de tensionată, deoarece forma slabă a echipei îi pune pe gânduri. La meci fac deplasarea aproximativ 50 de suporteri.

„Sper că jucătorii pe care i-am avut la dispoziție au înțeles momentul. Au fost două săptămâni bune, cu multă implicare. Sper să fi învățat din greșelile trecutului, de la ultima partidă de la Botoșani, pe care consider că nu trebuia să o pierdem. Am avut jocul la dispoziție, am dominat, ne-am impus în multe momente, dar au fost câteva nesincronizări care au făcut diferența. Îmi doresc un arbitraj echidistant, pentru că în ultima perioadă au fost multe probleme”, a transmis Leo Grozavu, antrenorul Politehnicii Iași.

Ieșenii nu au mai câștigat de aproape 5 luni în deplasare, deși au avut meciuri în care au condus aproape toată partida.

„Sunt două combatante din Moldova, sunt ambiții personale, mai ales că se joacă pe o miză importantă. Mi-aș dori să nu fie cazul să se facă diferența în altă parte decât pe teren. Ne-au lipsit 4 jucători, doi la echipa națională de tineret, ceilalți doi la echipe naționale din străinătate. Toți care au participat au fost conectați. Nu am mai câștigat de mult timp în deplasare, am avut multe jocuri la dispoziție, în care am condus, dar la final am clacat. Noi ne dorim mult, ne prezentăm la jocuri ca să câștigăm”, a mai adăugat antrenorul ieșenilor.

Leo Grozavu a încercat să mai ia din presiunea pusă pe jucătorii săi și a spus că nu consideră meciul cu Botoșani un derby.

„Nu este neapărat un derby, acestea sunt la partea de sus a clasamentului. Este un duel important, există ambiții între Iași și Botoșani. Am fost și pe banca Botoșaniului împotriva Iașului, dar nu putem spune că sunt derby-uri. Totuși, se nasc orgolii, sunt jucători care au jucat la ambele formații, astfel că există ambiție. Nu cred că se tratează diferit, până la urmă, tot 3 puncte sunt puse în joc”, a încheiat Leo Grozavu.

Jucătorii trebuie să dea dovadă de caracter

După ce au avut două meciuri dezastruoase în deplasare, cu Oțelul Galați, în care nu au jucat nimic, jucătorii trebuie să dea dovadă de caracter și să le demonstreze fanilor că sunt capabili să rămână în Superliga. Oamenii s-au săturat de vorbe și vor să vadă fapte în teren.

„Este un meci foarte important pentru noi, vrem să scoatem maximul, să aducem puncte. Am avut două săptămâni la dispoziție să pregătim acest joc, am analizat tot ce am făcut până acum. Cel mai important este ceea ce vom face, ce vom arăta pe teren. Să fim curajoși, inteligenți și să aducem toate punctele acasă, la Iași. Toate meciurile le tratăm la fel, cu maximă seriozitate. De multe ori, ne-a ieșit”, a spus Florin Ilie, fundașul Politehnicii Iași.

Deplasarea de la Botoșani reprezintă un punct de lansare pentru Poli Iași în campania pentru salvarea de la retrogradare.

Comentarii
  • Da ln sezonul viitor poli o sâ joace adevârate derbyuri în liga cartierelor unde sânt cu adevârat cometitiv cu chelul lor și cu ciordeleul dottorilor îîî „ianca e cel mai mare. îîî îîî județ din județul brăila. adicâ al doilea îîî îîî „ din aberațiile. dottorului suli ciordeliste al meuuuuu–-

  • Da veșnicii dinozauri care trăiesc de doua secole ca niște paraziți pe lângă echipa merg și ei în deplasare? Coacă de infecție și motiv de tocat bani, cu parandaratul pentru toti= pwlii Iași
    Susținătorii echipei care mai vin la meci tot în doua taxiuri încap?

Adauga un comentariu