National

Încă un județ cu noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în școli! Trei elevi și trei cadre didactice sunt spitalizați

Publicat: 21 sept. 2020
Încă un județ cu noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în școli! Trei elevi și trei cadre didactice sunt spitalizați
Încă un județ cu noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în școli! Trei elevi și trei cadre didactice sunt spitalizați

După ce au fost confirmați cu SARS-CoV-2, trei elevi și trei cadre didactice din județul Giurgiu sunt spitalizați. De asemenea, în carantină la domiciliu se află șapte cadre didactice și 45 de elevi.

„La ora actuală, la nivelul judeţului Giurgiu trei elevi, trei cadre didactice şi o persoană din rândul personalului didactic auxiliar sunt spitalizaţi, iar 45 de elevi şi şapte cadre didactice sunt în carantină la domiciliu”, a informat, luni, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Giurgiu.

Încă un județ cu noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în școli! Trei elevi și trei cadre didactice sunt spitalizați

Situația menționată a apărut în contextul începerii noului an școlar, când la trei zile de la acesta, 11 cadre didactice şi patru elevi se aflau în carantină la domiciliu, deoarece au fost contacţi direcţi cu persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Totodată, cursurile de la Şcoala Postliceală FEG din municipiul Giurgiu şi de la unităţile şcolare din comunele Găujani şi Oinacu se desfășoară exclusiv online, adică după scenariul roșu.

În ceea ce privește situația celorlalte școli din municipiul Giurgiu şi din comunele Daia, Ghimpaţi, Stoeneşti, elevii vin la școală prin rotație, cursurile desfășurându-se după scenariul galben.

De menționat este că în restul comunelor din județ, elevii vin la școală potrivit scenariului verde, cu respectarea tuturor normelor de protecție împotriva noului coronavirus.

Patru elevi, de la școli diferite, confirmaţi cu COVID-19

Patru elevi, de la școli diferite din București au fost confirmaţi cu COVID-19. Primăria Sectorului 4 a dispus astăzi, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a unor săli de curs, de la trei unităţi de învăţământ, după ce patru elevi au fost confirmaţi cu coronavirus.

Totodată, autoritatea locală va asigura şi testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu aceştia.

„Totodată, autoritatea locală va asigura şi testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu aceştia şi va implementa orice altă măsură ce se va impune. În următoarele 14 zile, activităţile de învăţare la clasele din care elevii făceau parte vor fi mutate în sistem online”, a declarat Primăria Sectorului 4.

Unul dintre elevi este în clasa a XI-a C la Colegiul Naţional „Dinu Lipatti”, doi (clasa a V-a şi clasa a XI-a) la Colegiul Romano-Catolic Sfântul Iosif şi unul în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială nr. 79.

La o altă unitate școlară din Slobozia, la Liceul Pedagogic Matei Basarab, cursurile sunt mutate exclusiv online după ce un profesor a fost diagnosticat cu COVID 19.

Potrivit inspectorului general al IŞJ Ialomiţa, Steluţa Mitrea, decizia ca Liceul Pedagogic Matei Basarab din municipiul Slobozia să desfăşoare cursuri exclusiv online pentru 2 săptămâni a fost luată după ce un cadru didactic a fost confirmat cu infecţie cu coronavirus.

Liceu închis din cauza COVID-19

Deoarece respectivul cadru didactic a predat la mai multe clase, autorităţile au luat decizia de a închide liceul, iar pentru 2 săptămâni cursurile să se desfăşoare exclusiv online.

În judeţul Ialomiţa, potrivit celor mai recente raportări, s-au înregistrat de la debutul pandemiei 1161 de cazuri de COVID 19.

Adauga un comentariu