Titlurile zilei

Incendiu cu miză electorală în Bârnova! După ce casa unei familii a ars din temelii, au apărut căpușele politice – FOTO

Publicat: 08 mai 2024
_____ Vizualizări 15 Comentarii
Incendiu cu miză electorală în Bârnova După ce casa unei familii a ars din temelii au apărut căpușele politice  FOTO
De nefericirea familiei a profitat candidatul PSD la Primăria Bârnova, Georgel Tincu, ce a apărut imediat la locul incendiului pentru a-și face campanie electorală

Incendiu cu miză electorală în comuna Bârnova. Casa familiei Gurici a fost cuprinsă de flăcări chiar în a doua zi de Paște, 6 mai 2024. De nefericirea familiei a profitat candidatul PSD la Primăria Bârnova, Georgel Tincu, ce a apărut imediat la locul incendiului pentru a-și face campanie electorală.

Incendiu cu miză electorală în Bârnova! Candidatul PSD la primărie s-a pozat lângă casa distrusă de flăcări

Georgel Tincu, candidatul PSD la Primăria Bârnova, actual consilier local PSD, profită de orice situație pentru a-și face campanie electorală. Astfel, asemenea unei căpușe, s-a prezentat la locul unui incendiu din localitatea Vișan, comuna Bârnova, și a pozat într-un bun samaritean, în speranța că astfel va mai smulge câteva voturi. Georgel Tincu a postat pagubele incendiului pe Facebook, specificând că a venit în ajutorul familiei greu încercate.

„O casă de la noi din comună a ars în ziua de Paște. Sunt alături de membrii comunității și am venit cu muncitorii pentru a da o mână de ajutor. Îndemn pe toți cei care au posibilitatea, să se implice și să ajute aceste familii greu încercate. O comunitate se construiește prin dialog și susținere reciprocă”, a postat Georgel Tincu pe pagina sa de Facebook.

Familia a rămas fără locuință chiar în a doua zi de Paște: „Casa nu mai este locuibilă. Am trimis copiii pe la rude, pe unde am putut”

Incendiul a izbucnit chiar în a doua zi de Paște, iar din cauză că accesul către locuința familiei Gurici a fost extrem de dificil, casa a fost distrusă aproape în întregime de flăcări.

„Incendiu casă în sat Vișan, comuna Bârnova. La intervenție se deplasează 3 autospeciale de stingere și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași. Având în vedere zona greu accesibilă, în sprijin se deplasează și o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași. Ora anunțării 05.55, momentan se lucrează pentru stingere”, a transmis ISU Iași.

„Au ajuns pompierii în strada principală, dar s-au învârtit 20 de minute, că nu știau pe unde să intre. Dacă era cale de acces, pompierii intrau, ei au ajuns aici în 5 minute, dar au trebuit să ocolească. Am alergat până la magazin, că am crezut că au greșit drumul. Mi-au spus că nu au cum să bage cisterna pe drumul acesta, pentru că, dacă se răstoarnă autospeciala, cine o plătește.

S-au chinuit mult. Dacă ploua, nu mai puteau intra deloc, ardea și casa vecinilor. S-a distrus tot, o parte de la flăcări, iar o parte din cauza apei, paguba e de cam 50 de mii de euro. Casa nu mai este locuibilă. Am trimis copiii pe la rude, pe unde am putut. Avem doi copii. Unii se bucură de răul nostru, dar oricui i se poate întâmpla un scurt circuit. De la asta credem că a izbucnit incendiul”, a declarat Dorina Adăscăliței, mama lui Vlad Gurici, proprietarul imobilului ars.

Persoanele care doresc să ajute familia Gurici să depășească această perioadă grea și să-și reconstruiască imobilul pot dona orice sumă de bani în contul RO75 BRDE 240S V313 9251 2400, titular cont Dorina Adăscăliței.

Comentarii
  • Sa va fie rușine pentru acest articol. De ce nu scrieți ca din cauza autorităților care dau autorizații de construcție aiurea oamenii au rămas fără drum? De ce nu scrieți ca omul asta a plătit din banii lui oameni sa ajute aceasta familie? De ce nu scrieți ca nimeni din Primărie nu a venit sa ofere un mic ajutor?

  • Datorita implicării lui George Tincu ai a filmărilor postate oamenii au aflat despre aceasta nenorocire și s-au mobilizat cu donații. Scrieți și asta.
    Nici nu știți care sunt proprietarii

  • Sunteți răi și atât..dacă omul dorește să facă bine ce treabă aveți cu el …ar trebui să stea si să admire suferința altora …mergeți si voi ca domnul Tincu la biserică așa cum o face dumnealui în fiecare zi de sărbătoare..eu chiar îl admir pe acest domn la care voi din răutate plătiți astfel de articole răutăcioase ..

  • În mintea unora, tincu trebuia să treacă pe lângă, să întoarcă capul că și cum nimic nu s-ar întâmplat. Exact cum fac mulți politicieni astăzi, închid ochii. Dar și atunci, ar fi fost oameni de rea credință care să îl judece și acuze că a trecut pe langa această tragedie fără să facă nimic. În concluzie, dacă faci nu este bine, dacă nu faci tot nu este bine.

    Noroc că mai sunt oameni cu capul pe umeri care să aprecieze faptele și care nu „dau din coadă” doar la vorbe.

    Oricâte lucruri bune ai face, oricât te-ai strădui, dacă intri in politică, ca și în mocirlă, te mănâncă porcii!

    Hai, să trăiască dom premar! Noroc cu el că mai aflam și noi ce lucruri bune se mai întâmplă pe la Bârnova!

  • Când acei oameni si au făcut o casa izolata nu s-au gândit că se poate întâmpla si o astfel de tragedie? Casa nu este arsa din temelii, le-a ars acoperișul. S-a zis că „nu este zonă cu acces”, dar ei cum au dus materiale în acea zonă? Ei cum se duc acasă și își parchează mașinile acolo?

    Da, este o tragedie că le-a ars acoperișul casei în a doua zi de Paște. Conform legilor din România, ar trebui să existe și o asigurare care să despăgubească această familie și să nu fi nimeni nevoie să doneze sau să facă pe săritorul în campanie electorală. Stau și mă gândesc dacă nu era campania în plin moment, oare mai știa cineva de acest George Tincu?

  • A existat drum de acces care a dispărut odată cu construcția magazinului Mega Image. Dacă incendiu se petrecea acum 3 săptămâni mașina de pompieri nu avea cum sa între. Iar acum după oaie nu se poate întra cu materiale. Casa este distrusa pe interior de la apa, fum… Nu mai fiți rai în comentarii

  • Dacă nu era campanie electorala toată lumea îl aplaudă pentru ajutorul oferit, asa acum îl critica. Perversi

  • Lasand politicaraia la o parte, problema reala este ca se dau Autorizatii de Construire pe amplasamente unde autospeciala de pompieri nu poate ajunge. Si nu Primaria este cea vinovata, ci legea care nu interzice. Si, cutuma din Ro zice ca este permis orice nu este interzis.

  • Îmi cer scuze că îndrăznesc, dar oamenii când și-au făcut casă acolo nu au văzut ce drum au? Nu au văzut că dacă plouă sau ninge nu au cum să ajungă cu mașinile acolo? ceea ce se și întâmplă…..parchează mașinile pe unde o fi când plouă sau ninge. Nu este vina nici lui Balan, nici lui Tincu sau a celor dinainte lor că ei nu au gândit înainte să își facă o construcție, nimeni nu asfaltează pentru o casă….uneori e nevoie să te mai și gospodărești, nu doar să aștepți să cadă. Să nu uităm de asigurarea casei, care este inexistentă….

  • Mega Image trebuia să refacă drumul dacă l-au stricat, din câte știu cam așa e peste tot convenția, că repari după ce strici.

  • Titlu de kt….Unde vedeti voi ca a ars din temelii? Cate case au ars in satele comunei, a fost Tincu vreodata?

  • Domnisoara Soroaga numai scrie articole la comanda sefilor. Nu iti mai pune numele pe astfel de articole deoarece tu iti patezi imaginea… esti fata tanara si ai un viitor inainte, numai contribui la distrugerea acestei tari.

Adauga un comentariu