Local

Incendiu în municipiul Iaşi. Tabloul electric de pe casa scării unui bloc a luat foc – EXCLUSIV, FOTO

Publicat: 06 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu în municipiul Iaşi. Tabloul electric de pe casa scării unui bloc a luat foc - EXCLUSIV FOTO
Incendiu pe strada Romană din municipiul Iași

În urmă cu puţin timp s-a produs un incendiu la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI se pare că un tablou electric a luat foc pe casa scării unui imobil de pe strada Romană.

La faţa locului s-au deplasat o autospecială de intervenţie şi stingere. Nu au fost evacuate persoanele din bloc. După ce cablul tabloului s-a topit şi s-a aprins, pompierii au lichidat incendiul.

Nu s-au înregistrat, din fericire, victime sau alte pagube materiale.

ISU Iaşi trage un semnal de alarmă pentru prevenirea incendiilor

Forţele de intervenţie din Iaşi au tras un semnal de alarmă şi au sfătuit cetăţenii să fie atenţie şi precauţi pentru a evita producerea de incendii violente. De asemenea, au transmis şi o serie de măsuri care ar putea salva vieţi şi lucruri materiale.

„Pentru evitarea altor situaţii şi alte evenimente nedorite facem un apel către cetăţeni să dea dovadă de atenţie la punerea în funcţiune a sistemelor de încălzire şi la utilizarea focului deschis. În acest sens reamintim o serie de măsuri preventive menite să asigure înlăturarea cauzelor posibile de iniţiere a unui incendiu. De asemenea nu folosiţi sistemele electrice cu defecţiuni, improvizaţii sau fără protecţia corespunzătoare faţă de materialele sau substanţele combustibile din spaţiul în care sunt utilizaţi.

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic. Nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt. Prepararea hranei prin foc deschis se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la vecinătăţi. Interziceţi copiilor jocul cu focul în condiţii şi locuri în care se pot produce incendii”, au conchis pompierii ieşeni.

Adauga un comentariu