International

Incendiu la Beirut: Flăcări mari izbucnesc în zona portului, la o lună după incendiul devastator – FOTO

Publicat: 10 sept. 2020
Incendiu in Beirut. Pompierii se luptă cu flăcările la o lună de la explozie
Incendiu in Beirut. Pompierii se luptă cu flăcările la o lună de la explozie

Un incendiu uriaș a izbucnit în portul capitalei libaneze Beirut, la o lună după o explozia masivă care a ucis peste 190 de oameni. Flacăra a izbucnit într-un depozit de uleiuri și anvelope din zona de taxe vamale a portului. Nu au fost raportate răni și oficialii au spus că focul a fost limitat într-un singur loc.

Fumul putea fi văzut zburând peste orizontul orașului, în timp ce pompierii și oficialii militari luptau împotriva flăcării.

Cauza incendiului din Beirut încă nu este cunoscută!

Filmările distribuite pe rețelele de socializare au arătat că muncitorii portuari fug în timp ce focul a izbucnit joi.
Șeful Crucii Roșii din Liban, George Kettaneh, a declarat că unele persoane suferă de dificultăți de respirație, dar nu au fost răniți, potrivit agenției de presă Reuters. Kettaneh a mai spus că nu exista riscul unei eventuale o explozii ca urmare a incendiului. Directorul general al apărării civile, Raymond Khattar, a declarat că zona din jurul incendiului a fost complet înconjurat pentru a preveni răspândirea flăcării.

„Cei care lucrează la stingerea incendiului nu vor părăsi incinta până când flăcările nu vor fi stinse complet”, a declarat el pentru Agenția Națională de Știri.

Directorul portului Bassem al-Qaisi a declarat pentru postul de radio Voice of Lebanon că focul a început într-un depozit în care erau depozitate butoaie de ulei de gătit, apoi s-a răspândit în anvelopele din apropiere.
„Este prea devreme pentru a ști dacă este rezultatul căldurii sau al unei alte greșeli”, a spus el.

Michel Najjar, ministrul lucrărilor publice alături de guvernul aflat la ieșire, a declarat ulterior rețelei MTV din Liban că indicațiile inițiale sugerează că arderea ar fi început prin lucrări de reparații la port.

S-a declanşat o anchetă pentru a se stabili cauzele incendiului din Beirut

În ciuda asigurărilor că situația era sub control, unii locuitori, încă traumatizați de explozia de luna trecută, au ieșit din oraș.

„Sunt obligat să-i scot din Beirut din fumul și focul care se întâmplă din nou în port”, a declarat pentru Reuters Majed Hassanein, care pleca împreună cu soția și copiii săi din oraș.

Alții au descris cum focul a adus amintiri despre explozie.

„Cu siguranță că ne-am speriat … a trecut doar o lună de la explozia care a distrus Beirut. Am văzut același lucru întâmplându-se din nou”, a declarat Andre Muarbes, în vârstă de 53 de ani. În urma incendiului izbucnit în Beirut s-a declanşat o anchetă pentru a se stabili cu exactitate care au fost cauzele

Explozia din 4 august a avut loc din cauza detonării a 2.750 de tone de azotat de amoniu. S-a ajuns la concluzia că materialele care au explodat au fost stocate impropriu în zona zero din Beirut. Totuşi, ancheta este una greoaie şi încă în curs de finalizare. În plus față de decese, mii au fost rănite și 300.000 au rămas fără adăpost în urma exploziei.

Salvatorii au căutat săptămâna trecută printre dărâmăturile unei clădiri distruse după ce o mașină cu senzori a detectat un semnal pulsatoriu în zonă, dar căutarea nu a găsit „niciun semn de viață”.

Adauga un comentariu