International

O minune in Beirut! Salvatorii au auzit bătăi de inimă sub o clădire prăbușită acum o lună

Publicat: 04 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O minune in Beirut Salvatorii au auzit bătăi de inimă  sub o clădire prăbușită acum o lună
Membru al echipei de salvare TOPOS CHILE i-a spus lui Al Jazeera că au descoperit semne de puls și respirație lângă parterul clădirii prăbușite folosind o mașină de scanare sensibilă

O echipă de salvare din Chile a declarat că a detectat semne de viață sub dărâmăturile unei clădiri care s-a prăbușit în explozia masivă care a izbucnit Beirut acum o lună. Un membru al echipei de salvare TOPOS CHILE i-a afirmat pentru Al Jazeera că, folosind o mașină de scanat, a descoperit semne de puls și respirație lângă parterul clădirii prăbușite. El a spus că cel mai probabil aparține unui copil, adăugând că echipa a găsit și prezența a cel puțin unui corp.

Bătăile unei inimi s-au auzit sub o clădire dărmată din Beirut

Explozia din 4 august, care a ucis 191 de persoane și a rănit peste 6.000, a distrus o mare parte din capitala Libanului.

Echipa chiliană a vizitat străzile din capitală ca parte a unei misiuni de securizare a clădirilor înainte de faza de reconstrucție, când unul dintre câinii lor de căutare a alergat către o clădire și i-a alertat de prezența umană, Akram Nehme, membru al ONG-ului Achrafieh 2020 care a ajutat aducerea TOPOS CHILE la Beirut, i-a spus lui Al Jazeera. Edward Bitar, membru al ONG-ului Live Love Lebanon care lucrează cu TOPOS CHILE în Liban, a declarat că au detectat 18 cicluri de respirație pe minut emanând de sub dărâmături folosind senzorul.

„Încercăm să menținem speranțele scăzute. Dacă cineva este găsit, ar fi un miracol”, a spus Bitar.

TOPOS CHILE, o echipă specializată pentru astfel de situaţii

TOPOS CHILE se îndreaptă adesea către zone de dezastru, inclusiv către regiunea japoneză Fukushima în 2011, când un reactor nuclear a explodat. În 2010, a ajutat la salvarea unui bărbat din Haiti după ce a petrecut 27 de zile în dărâmăturile provocate de un cutremur.

În căutarea vieții

Bitar a spus că proprietarul clădirii a atestat faptul că nimeni nu era înăuntru. Însă o serie de oameni aflați la fața locului au declarat că au alertat forțele de securitate cu privire la mirosul de descompunere emanat de clădire în zilele de după explozie, adăugând că forțele de securitate nu au cercetat molozul.

Eforturile oficiale de căutare și salvare au fost anulate de mult.

Efortul de joi condus de voluntari a început dimineața și a continuat până noaptea. Echipa a îndepărtat dărâmăturile clădirii – piatră cu piatră – cu ajutorul unor alpiniști libanezi, pompieri și apărare civilă.
Lucrătorii de salvare au redus la tăcere în mod repetat mulțimea mare pentru a le permite senzorului să cerceteze semnele de viață, ducând la o tăcere stranie peste stradă.

Militarii din Beirut au mai găsit câteva tone de azotat de amoniu, la o lună după explozie

Pentru mulți libanezi, eforturile de voluntari de joi sunt doar ultimul exemplu de eșec al statului, atât în ​​perioada de până la explozie – cauzată de 2.750 de tone de azotat de amoniu stocate în mod aleatoriu în portul Beirut timp de aproape șapte ani -, cât și în cele ale exploziei. Urmări.

Joi, la o lună după explozie, armata libaneză a anunțat că a găsit 4,35 tone de azotat de amoniu lângă intrarea în portul Beirut.

Militarii au declarat că experții armatei au fost chemați pentru o inspecție și au găsit substanța chimică periculoasă în patru containere depozitate lângă port.

„Sincer acesta este motivul pentru care ne plimbăm cu toții crezând că altceva ne va arunca în aer. Incompetența lor este uimitoare”, a declarat activistul libanez Bissan Fakih într-un tweet, referindu-se la clasa politică a țării.

Adauga un comentariu