Actualitate

Incendiu la metroul din Bucureşti. Anchetă deschisă, după ce trei staţii au fost evacuate din cauza unui fum gros

Publicat: 24 mai 2022
pompierii coborand scarile si intervenind la un Incendiu la metroul din Bucureşti
Opt autospeciale de stingere și echipaje SMURD au intervenit la incendiul de la metroul din Capitală

În această dimineaţă, 24 mai 2022, a fost panică după ce a izbucnit un incendiu la metroul din Bucureşti. A fost activat planul roşu de intervenţie, iar la staţia Romană au intervenit mai mulţi pompieri de urgenţă.

Trei staţii au fost evacuate, după ce călătorii au sunat la numărul unic de urgenţă 112.

Călătorii s-au panicat, după ce a izbucnit un incendiu la metroul din Bucureşti

Între staţiile Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei s-a produs un incendiu la o garnitură de tren. Călătorii au observat un fum gros în metrou şi au sunat imediat la 112. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri. Planul roşu de intervenţie a fost activat şi toţi călătorii au fost evacuaţi în condiţii de siguranţă.

Potrivit ISUBIF a fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

La fața locului, au acţionat opt autospeciale de stingere și echipaje SMURD.

Metrorex, prima reacţie după incidentul din Capitală

Din fericire, incendiul a fost lichidat. Flăcările s-au manifestat la carcasa unei linii de metrou, iar din vagoane au fost evacuate toate persoanele.

Compania Metrorex a informat faptul că marţi, începând cu ora 8:50 , circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 s-a desfăşurat cu dificultate din cauza unei defecţiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni.

„În urma defecţiunii, trenul va fi retras din circulaţie pentru analiză şi remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru că circulaţia pe Magistrala 2 să se reia în condiţii normale”, anunţă compania.

Mai mult decât atât, cei de al ISU București Ilfov au transmis că s=a acţionat cu 8 autospeciale de stingere.

”Degajare de fum în subteran la staţia de metrou Piaţa Romană. În acest moment se realizează evacuarea călătorilor. A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime. Acţionează 8 autospeciale de stingere, SMURD, Detaşamentul Special de Salvatori”, arăta ISU București-Ilfov.

În urma incidentului, un procuror a descins la faţa locului şi potrivit unor surse ale RTV, se va deschide o anchetă în acest caz. Verificările la faţa locului vor fi făcute din cauza faptului că nu este primul incendiu care se înregistrează la metrou în ultima perioadă.

Prima reacție a prefectului Capitalei

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a avut o primă reacție după ce s-a deplasat marți dimineață la Piața Romană, unde a avut loc un incident la stația de metrou. Oficialul a anunțat că va fi făcută o anchetă pentru a fi stabilită cauza incendiului, însă cel mai probabil ar fi vorba despre un scurtcircuit.

„Au fost evacuate toate persoanele. Se evaluează situația, să vedem câte persoane au fost evacuate. Nicio persoană, din fericire, nu are nevoie de spitalizare. Va fi făcută o anchetă pentru a determina cauza acelui incendiu și vor fi luate măsuri corespunzătoare în funcție de concluziile anchetei. Din fericire, pompierii au acționat la timp. A fost activat planul roșu imediat după primirea apelului. (…) După părerea mea s-a acționat profesionist”, a spus Toni Greblă.

Reamintim faptul că în afara de incendiul de la metroul din București s-au înregistrat nenumărate incidente, de la alerte cu bombe, până la defecțiuni tehnice.
Adauga un comentariu