Local

Incendiu la un apartament din Iaşi. O femeie, în vârstă de 65 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale – (EXCLUSIV) – FOTO/ VIDEO

Publicat: 05 aug. 2020
Incendiu la un apartament din Iaşi. O femeie, în vârstă de 65 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale - (EXCLUSIV) - FOTO/ VIDEO
Incendiu la un apartament din Iaşi

În urmă cu puţin timp s-a produs un incendiu în municipiul Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI, incendiul a avut loc la un apartament din zona cartierului Păcurari.

Incendiu la un apartament din Păcurari. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale

În incinta apartamentului se afla o femeie, în vârstă de 65 de ani, care a fost găsită semiconştientă, căzută pe jos. Incendiul a izbucnit pe strada Păcurari, lângă Poștă, la blocul B1. La faţa locului s-a deplasat un Echipaj de Prim Ajutor, o autoutilitară cu apă şi spumă, o autoscară, un ofiţer şi opt subofiţeri de la Detaşamentul 1 de Pompieri.

Autoritățile au localizat incendiul care se manifesta la un aparat de gătit. Nu a fost necesară intervenția pompierilor cu apă, aceștia ajungând la timp și spărgând ușa și oprind o adevărată tragedie.

Proprietarei i se făcuse rău și a căzut în timp ce făcea mâncare.

Incendiu la fabrica Timtex Company SRL din Iași

Pe 26 mai a izbucnit un incendiu la fabrica Timtex Company SRL din Iași, un mister total. Focul a mistuit în doar câteva ore toată compania! Pompierii continuă ancheta.

Incendiul de la Timtex Company SRL rămâne sub semnul întrebării. Până în acest moment, anchetatorii nu au reușit să stabilească de la ce s-a aprins totul, dar se zvonește că ar fi existat un scurtcircuit. În tot acest timp, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au demarat verificări pentru a stabili în ce condiții lucrau angajații.

Incendiul de la Timtex Company SRL rămâne sub semnul întrebării. Nici până în acest moment nu au reușit anchetatorii să stabilească de la ce a pornit totul, iar locuitorii din zonă vorbesc în continuare despre o posibilă manevră. Societatea Comercială Timtex Company SRL, cu punctul de lucru în Iași, producea șosete și ciorapi din bumbac 100% sau amestec cu poliamidă, șosete și ciorapi elasticizați cu elastan, precum și din alte tipuri de fire (lână, microfibră etc.).

„Dispunem de mai multe compartimente de lucru: secții de călcat, secții de tricotat, secții de vopsit, ambalat și punctul de distribuție. Timtex Company realizează atât funcția de producător, cât și cea de distribuitor de șosete și ciorapi din bumbac în țară și străinătate, fiind capabili să acaparăm și să onorăm multiple comenzi datorită tehnologiei de ultimă oră. Prin colaborarea creativă cu clienții și designerii noștri intenționăm extinderea continuă, atingerea celor mai înalte standarde și îmbunătățirea calitativă a liniei de ciorapi de calitate superioară 100 % bumbac”, se arată în descrierea companiei.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iași au început propria anchetă la Timtex Company SRL

Timtex Company SRL este o societate cu obiect de activitate „fabricarea prin tricotare sau croșetare a ciorapilor și articolelor de galanterie”, cu sediul social în stradela Vântu, nr.3. Societatea este controlată de omul de afaceri Dănuț Timofti, care are calitatea de administrator și unic asociat. În 2018, cifra de afaceri a firmei a fost de 608.203 lei, profit de 182.813 lei, datorii de 638.363 lei, cu 25 de angajați. Firma a fost înființată în 1994. Având în vedere toate acestea, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iași au declanșat propria anchetă.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Iași au început cercetările evenimentului clasat ca incident periculos. Inspectorii în muncă s-au deplasat la fața locului, iar la momentul producerii incendiului au descoperit 3 persoane, administratorul și doi salariați. Vom verifica gradul de vinovăție al angajatorului, dacă a respectat regulile de securitate și sănătate în muncă”, a declarat Costel Grojdea, inspector-șef al ITM Iași.

Adauga un comentariu